Deputatul de Prahova Roberta Anastase a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Category: Politic Created: Thursday, 06 July 2017 13:57

Parlamentarul prahovean Roberta Anastase, șeful delegației parlamentului României la Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (VEZI DETALII), a fost ales vicepreședinte al APCEM, cu prilejul lucrărilor Adunării Generale derulate la Istanbul, în perioada 4-6 iulie.

În cadrul plenarei desfășurate miercuri, pe 5 iulie, Roberta Anastase, deputat de Prahova și președintele Delegației Parlamentului României, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al APCEMN. În cadrul intervenției sale, aceasta a subliniat rolul crucial pe care Parlamentele statelor membre îl au în asigurarea şi menținerea unui climat de stabilitate şi securitate în regiunea Marii Negre. "Asigurarea securității cetățenilor reprezintă cea mai importanta preocupare a noastră. Din păcate, terorismul a devenit parte a vieții noastre de zi cu zi. Este un gând devastator, dar, in același timp, este o modalitate de a spune ca acțiunea noastră de combatere nu trebuie doar continuata ci dezvoltată și diversificată. Natura multidimensională și complexă a amenințărilor actuale este o provocare centrală pentru noi toți. Este importanta utilizarea cooperării pentru dezvoltare ca instrument pentru prevenirea, gestionarea și soluționarea crizelor, pentru a răspunde nevoilor umanitare și pentru a construi o pace durabilă", a concluzionat Roberta Anastase.
Dezbaterile generale ale acestei reuniuni au vizat securitatea la Marea Neagră și rolul parlamentelor în asigurarea unui climat de securitate și pace în regiune.
Agenda reuniunii a inclus aprobarea documentelor programatice, alegerea vicepreşedinţilor, a vicepreședintelui însărcinat cu problemele financiare şi a secretarului general adjunct responsabil cu problemele organizatorice.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.