Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase se alătură celor care solicită răspunsuri din partea autorităților, cu privire la efectele incendiului devastator care a avut loc, în luna noiembrie, la un depozit din cartierul Mimiu.

Acțiunea acesteia vine în completarea demersurilor făcute inclusiv de presă, care a prezentat, negru pe alb, că în Mimiu au ars, timp de o săptămână, inclusiv deșeuri periculoase. Mai mult, recent, în spațiul public au apărut imagini șocante, inclusiv cu resturi umane și deșeuri medicale depozitate la incineratorul din Parcul Industrial Brazi, unde ar fi trebuit să ajungă și materialele care au ars în Mimiu.

"În data de 11 noiembrie 2018 a izbucnit un incendiu violent în cartierul Mimiu care nu a putut fi stins timp de aproape o săptămână poluând grav Ploieștiul și localitățile din jur. În presă au apărut imagini cu deșeurile toxice depozitate pe acea platformă, pentru ca zilele acestea să apară noi înregistrări ale unor imagini terifiante (resturi umane și animale, deșeuri medicale și industriale, cantități impresionante de uleiuri minerale), deșeuri de la incineratorul din Parcul Industrial Brazi, acolo unde ar fi trebuit să ajungă și cele care au ars în cartierul Mimiu. Sunt șocată de faptul că nici până la această oră autoritățile publice nu au prezentat cetățenilor un raport cu privire la tipurile de deșeuri depozitate, cauzele izbucnirii incendiului, instituțiile și persoanele responsabile, efectele asupra sănătății publice, măsurile luate pentru a preveni astfel de catastrofe și deciziile luate împotriva celor responsabili", a transmis parlamentarul Roberta Anastase.

Aceasta a subliniat că așteaptă de urgență un răspuns din partea autorităților responsabile, respectiv de la Ministerul Mediului, Consiliul Județean Prahova, Direcția de Sănătate Publică Prahova, Garda de Mediu Prahova și Agenția de Mediu Prahova.

Foto: observatorulph.ro

Joomla SEF URLs by Artio