Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a criticat abordarea Guvernului în raport cu situația bolnavilor de cancer, subliniind diferențele între politica reală dusă în acest domeniu și principiile enunțate de programul prezentat de partidul aflat la guvernare.

"În ciuda faptului că sănătatea figurează ca fiind una dintre priorităţile programului de guvernare PSD – ALDE, nepăsarea cu care Ministerul sănătăţii tratează bolnavii de cancer demonstrează exact contrariul. Concret, începând cu 1 aprilie 2019, ca urmare a  deciziei Ministerului Sănătăţii de a închide farmacia cu circuit închis Colentina, decizie luată fără o minimă consultare a medicilor, bolnavii de cancer se află în imposibilitatea de a-şi achiziţiona medicamentele oncologice vitale", a punctat parlamentarul de Prahova.

Roberta Anastase i-a cerut public ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să clarifice motivele ce au condus la o astfel de decizie.  De asemenea, deputatul PNL de Prahova i-a transmis ministrului de resort o întrebare privind bugetul alocat de minister Programului Naţional de Oncologie.

Joomla SEF URLs by Artio