Deputatul Cătălina Bozianu, preşedintele PMP Prahova, a anunţat că lucrează alături de mai mulţi colegi - evident de acasă şi prin videoconferinţe - la un pachet de măsuri menit să reducă efectele crizei asupra societăţii şi în special asupra antreprenorilor români. Anunţul vine în contextul în care PMP a transmis un nou apel către Executiv, după cel pentru protejarea cadrelor medicale, de data aceasta pentru efectuarea de teste pentru COVID-19 şi începerea producţiei interne de aparate respiratorii.

 

"Statul în casă nu înseamnă stat degeaba nici măcar pentru noi, cei plătiți de la bugetul de stat. Împreună cu ceilalți colegi ai mei, parlamentari PMP, lucrez la un pachet de măsuri pentru ușurarea efectelor crizei asupra societății, cu prioritate asupra antreprenorilor români. Vom prezenta acest pachet guvernului, cu solicitarea de a le adopta de urgență", a afirmat, miercuri, deputatul Cătălina Bozianu.

PMP cere testarea urgentă a persoanelor aflate în carantină și în autoizolare, precum și demararea producției de ventilatoare în România. Având în vedere ultimele evoluții legate de creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate cu Coronavirus în România, Partidul Mișcarea Populară cere Guvernului României să acționeze urgent pe următoarele trei direcții esențiale în lupta pentru limitarea efectelor crizei epidemiologice:
1. Să dispună testarea tuturor persoanelor aflate în carantină;
2. Să fie testate toate persoanele care se află în autoizolare;
3. Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri să solicite industriei autohtone ca, în cel mai scurt timp, să producă aparate respiratorii pentru tratamentul celor infectați cu Coronavirus.

"PMP consideră că transmiterea comunitară extinsă în țara noastră nu poate fi limitată decât prin mărirea substanțială a numărului de teste efectuate de autorități și prin actualizarea metodologiei de testare, astfel încât să fie testate urgent toate persoanele aflate în carantină și autoizolare. Este evident că numărul real al cetățenilor contaminați cu COVID-19 este mult mai mare decât cel din statisticile oficiale, motiv pentru care statul român trebuie să ia toate măsurile pentru a ține acest fenomen sub control. Pe de altă parte, viteza de răspândire a pandemiei COVID-19 și amplitudinea acesteia sunt elemente pe care Guvernul trebuie să le ia în considerare în proiecția necesarului de aparatură și echipamente medicale, astfel încât spitalele din România să fie capabile să salveze vieți. În contextul crizei globale de ventilatoare mecanice, esențiale în tratarea cazurilor grave de Coronavirus, PMP cere ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri să solicite industriei autohtone ca, în cel mai scurt timp, să producă aparate respiratorii, atât de necesare supraviețuirii celor infectați cu COVID-19. Partidul Mișcarea Populară apreciază că, pentru salvarea de vieți și pentru limitarea impactului economic al pandemiei COVID-19, Guvernul României trebuie să ia măsuri urgente și ferme", a transmis conducerea formaţiunii, într-un comunicat distribuit de PMP Prahova.

 
Joomla SEF URLs by Artio