Situația în care se află municipiul Ploieștiului, din cauza gradului ridicat de poluare, a fost adusă din nou în atenția parlamentarilor de deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase.

 

Parlamentarul de Prahova a atras din nou atenţia asupra  depăşirilor constante a nivelurilor de poluare admise, înregistrate în municipiul Ploieşti şi în împrejurimi. Aceasta a tras un semnal de alarmă pornind de la o analiză publicată recent de Comisia Europeană, document conform căruia, începând cu anul 2000, Produsul Intern Brut al Uniunii Europene a crescut cu 32%, în timp ce emisiile principalilor poluanţi atmosferici au înregistrat scăderi cuprinse între 10% şi 70%, în funcţie de poluanţi.

Problema poluării din zona Ploieștiului s-a aflat constant în atenția deputatului PNL de Prahova Roberta Anastase care, de-a lungul vremii, a adresat și mai multe întrebări responsabililor din Guvern, solicitând enunțarea măsurilor concrete luate în această privință și reamintindu-le, de exemplu, obligațiile pe care le au cu privire la evaluarea calității aerului și verificarea agenților economici considerați mari poluatori. 

Joomla SEF URLs by Artio