Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase i-a adresat o interpelare ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pornind de la locul rușinos pe care România îl ocupă, la nivelul Uniunii Europene, la obezitate infantilă.

 

Parlamentarul arată că, potrivit unei statistici realizate recent, România ocupă un ruşinos loc doi în Uniunea Europeană la obezitatea infantilă. Roberta Anastase i-a solicitat Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o interpelare, luarea măsurilor necesare preîntâmpinării acestui fenomen în rândul copiilor şi demararea unei campanii de informare destinate părinţilor.

"Există, la nivelul Ministerului Sănătății, o analiză asupra cauzelor ce au determinat creșterea alarmantă a acestui fenomen? Aveți în vedere lansarea unei campanii de informare a părinților cu privire la acest subiect?" a întrebat-o deputatul de Prahova pe Sorina Pintea.

Oficialilor din MS le-a luat trei săptămâni să ofere răspunsul cu privire la această problemă deosebit de gravă semnalată de parlamentarul prahovean, în care prezintă ambiguu concluziile unor cercetări, fără cifre exacte, și câteva măsuri, de obicei sub forma unor protocoale, unele dintre ele încheiate încă de prin 2011 - 2012, cu diverse organizate, ale căror rezultate nu se traduc, evident, în ciuda vechimii acestor campanii, într-o îmbunătățire a situației la nivel național, ci, dimpotrivă, în amplificarea fenomenului.

Răspunsul integral transmis de Ministerul Sănătății poate fi consultat AICI.

Joomla SEF URLs by Artio