Deputatul PNL de Prahova Răzvan Prișcă a participat la conferința organizată de PNL Câmpina, pentru a prezenta situația, la nivel de județ, după turul I al alegerilor prezidențiale. Acesta le-a mulțumit prahovenilor care au ieșit în număr mare la vot, pe 10 noiembrie, și se așteaptă la un procent uriaș în favoarea candidatului PNL Klaus Iohannis la turul al doilea, de duminica viitoare.

 

Potrivit parlamentarului liberal, în județul Prahova, raportat la vot politic, PNL a avut o creștere de aproape 11% de la europarlamentare până la prezidențiale. "Am câștigat alegerile în aproape toate localitățile județului, care s-a clasat pe locul 4 la nivel național ca număr de voturi acordate președintelui Klaus Iohannis. Cred că faptul că doamna Dăncilă este un lucru la care multă lume se aștepta politic, deoarece PSD este în continuare un adversar politic cu care ne luptăm și pe care-l vom învinge, cu siguranță, la locale și parlamentare, așa cum sunt convins că președintele Klaus Iohannis va câștiga al doilea mandat duminica viitoare. Sunt convins, de altfel, că o va face și cu un scor foarte mare, eu personal mă aștept la un procent peste 70% în turul al doilea, din 24 noiembrie. Un astfel de rezultat va duce la o legitimare a președintelui, dar și a echipei din spatele său, respectiv a parteneriatului pe care l-am început în 2014, noi la nivel parlamentar, iar colegii din administrație la nivel local. Cred că odată cu aceste alegeri și cu intrarea în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare, la termen sau anticipate, putem garanta pentru următorii cinci ani o dezvoltare uniformă, civilizată și normală a României, adică ceea ce ne dorim cu toții. Cred că deja se simte diferența și se simte o detensionare socială de când premierul Ludovic Orban a preluat mandatul de prim-ministru, de când echipa PNL conduce Guvernul Românei, de la măsuri și acțiuni punctuale pe care le-au luat miniștri noștri până la o schimbare a imaginii și a percepției asupra Guvernului și a României, în ansamblul său. Lucrurile acestea dau încredere foarte multor oameni că lucrurile pot să meargă în bine", a spus Răzvan Prișcă.

Acesta a declarat că se așteaptă ca, pe 24 noiembrie, susținătorii partidelor care au avut candidați în primul tur să voteze pentru președintele Klaus Iohannis. "Și asta din două motive: pe de-o parte, din punctul nostru de vedere, care cred că este împărtășit de mulți români, președintele Klaus Iohannis este, astăzi, singura alternativă și singurul în care poți să-ți spui speranțele pentru următorii cinci ani. În al doilea rând, în Parlament există o majoritate care a susținut moțiunea de cenzură și Guvernul Orban la învestire, iar principalul obiectiv care ne-a unit a fost dărâmarea Guvernului Dăncilă, pentru că am crezut sincer că face rău României și am crezut că doamna Dăncilă nu poate fi o alternativă reală la nivel guvernamental. Eu cred că președintele Iohannis a demonstrat și demonstrează că este președintele pe care România îl merită în acest moment", a punctat parlamentarul de Prahova.

Răzvan Prișcă le-a mulțumit, cu acest prilej, celor 126.000 de prahoveni care pe 10 noiembrie au votat pentru președintele Klaus Iohannis. "Vreau să-i asigur pe toți ceilalți, care au votat alți candidați, că președintele Klaus Iohannis este soluția cea mai bună pentru următorii cinci ani, pentru România, și că îi asigur că PNL, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, în următorii cinci ani, va face România aceea normală la care visăm de 30 de ani și pe care ne-o dorim. Ce s-a întâmplat duminică în Prahova și în întreaga Românie a arătat că lucrurile s-au schimbat după 26 mai, după alegerile europarlamentare, iar această schimbare este ireversibilă. Data aceasta este o bornă în istoria contemporană a României, pentru că vorbim despre o zi în care aproape aproape 73% dintre românii prezenți în România s-au prezentat a vot și care a arătat că atunci când există prezență lucrurile se pot schimba într-un mod pe care nu și-l mai închipuia nimeni. S-a văzut și duminică, în primul tur al prezidențialelor, când am avut o prezență totuși mare, mai ales dacă raportăm procentele de prezență la numărul real de români din țară. Rezultatele sunt cu adevărat voința socială a momentului în România, iar dacă acest trend se va păstra sunt convins că vom avea niște alegeri locale și alegeri parlamentare așa cum merităm și așa cum ne-am dorit de 30 de ani" este mesajul transmis de deputatul PNL de Prahova, Răzvan Prișcă, alegătorilor, înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Joomla SEF URLs by Artio