Deputatul liberal dePrahova Răzvan Prișcă îi cere ministrului interimar al Internelor, Mihai Fifor, situația exactă a cazurilor de dispariție înregistrate la nivel național, înultimii doi ani, pentru o imagine mai clară a fenomenului scos la iveală de crimele petrecute la Caracal.

 

Într-o întrebare adresată oficial ministrului Mihai Fifor, parlamentarul de Prahova Răzvan Prișcă solicită prezentarea cifrelor exact cu privire la cazurile de dispariție înregistrate, dar și cuprivire la modul sau măsura în care au fost soluționate.

"Cazul șocant de la Caracal a scos la iveală un aspect puțin mediatizat însă extrem de grav: pericolul la care sunt expuși zi de zi copiii și tinerii din România. Dincolo de gravitatea cazului mai sus menționat, o statistică comprehensivă a fenomenului disparițiilor la nivel național ar facilita o abordare corectă în eventualitatea amendării cadrului legislativ existent", a comentat deputatul PNL.

"Având în vedere aspectele menționate anterior, vă rog, domnule Ministru, să îmi comunicaţi, următoarele:

-              Câte dispariții au fost raportate, la nivelul fiecărui judeţ în parte, pe parcursul anului 2018 şi în perioada ianuarie – iulie  (inclusiv) 2019?

-              Câte dispariții au fost raportate, la nivelul fiecărui judeţ în parte, în luna august 2019?

-           Câte dosare au fost înregistrate la poliție, la nivelul fiecărui judeţ în parte, ca fiind plecare voluntară, pe parcursul anului 2018 şi în perioada ianuarie-iulie (inclusiv) 2019?

-              Câte dosare au fost înregistrate la poliție , la nivelul fiecărui judeţ în parte, ca fiind plecare voluntară în luna august 2019?" i-a transmis deputatul Răzvan Prișcă ministrului de Interne.

Joomla SEF URLs by Artio