Parlamentarul liberal de Prahova Roberta Anastase a continuat, în săptămânile trecute, demersurile pentru combaterea poluării din Ploiești și din împrejurimi. În plan local, deputatul PNL a participat și la o serie de dezbateri publice pe teme de maxim interes pentru cetățenii municipiului.

 

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor municipiului Ploieşti referitoare la calitatea aerului din oraş, deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a solicitat public Ministrului Mediului să întreprindă toate măsurile necesare pentru identificarea şi sancţionarea principalilor poluatori. De altfel, tema referitoare la pericolul pe care poluarea îl are asupra sănătăţii ploieştenilor a fost abordată şi cu prilejul dezbaterii “Stop poluării. Politici de mediu în Ploiești și Europa” organizate în data de 22 aprilie. În cadrul intervenţiei sale, parlamentarul a reiterat celor prezenţi în sală angajamentul domniei sale cu privire la găsirea unor soluţii concrete privind reducerea poluării.

Tot la inițiativa parlamentarului liberal, pe 18 aprilie la Ploiești a avut loc dezbaterea “Politici de sănătate în Uniunea Europeană. Oportunități pentru România”. La întâlnirea cu cetățenii, Roberta Anastase a atras atenția asupra refuzului nejustificat al consilierilor PSD-ALDE de a aproba proiecte vitale pentru Ploiești atunci când acestea sunt propuse de către primarul municipiului, Adrian Dobre, sau de către consilierii PNL. Totodată cu prilejul acestei dezbateri a fost lansată petiția online #VremSpitalMunicipal, prin intermediul căreia ploieştenii pot susţine Hotărârea de Consiliu Local referitoare la transferul, de la MApN către municipalitate, a terenului necesar demarării lucrărilor de construcţie a Spitalului Municipal Ploiești.

În același context, ca urmare a controlului efectuat de ministrul Sănătăţii şi a deficienţelor constate în urma acestuia, Roberta Anastase a solicitat public demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.

Joomla SEF URLs by Artio