Luna iunie a fost una grea pentru sănătatea ploieștenilor, avertizează deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu. Acesta a prezentat valorile ridicate înregistrate la benzen, în zona Ploiești, luna trecută, așa cum au fost ele înregistrate chiar de stațiile de monitorizare din rețeaua Ministerului Mediului.

 

"... a trecut și luna iunie, cireșar, cum îi spuneau, cândva, străbunicii noștri...

Din păcate, ca de obicei, valorile pentru benzen, măsurate la toate cele șase stații de monitorizare a calității aerului, au fost depășite cu până de 14 ori peste limita critică pentru sănătatea noastră...

Iar dacă vă întrebați care este această limită, gândiți-vă că o cantitate de 17 micrograme de benzen pe metru cub este răspunzătoare pentru cancer, afecțiuni ale sistemului respirator ori leucemie pentru fiecare al 10.000-lea locuitor...", a punctat Dan Rădulescu.

"Pentru USR, protecția mediului și garantarea dreptului nostru constituțional la un mediu sănătos este o prioritate, iar dovadă stau numeroasele inițiative legislative, depuse în Parlament, care nu s-au bucurat, însă, de susținerea majorității. Sunt convins că din 2019, după alegerile locale și, din 2020, după cele parlamentare, lucrurile se vor schimba într-un sens bun: interesul cetățeanului va fi mai presus decât interesele de partid, iar profesioniștii îi vor înlocui pe incapabilii numiți politic!" speră parlamentarul USR de Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio