Apariția, în spațiul public, a informației că standurile buchiniștilor din pasajul Nichita Stănescu vor fi înlocuite cu terase a stârnit un val de reacții în mediul  on-line, cele mai multe împotriva acestei decizii. Printre cei care taxează hotărârea administrației locale se numără și deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu.

 

"...ce nevoie mai avem de cărți?!

Micu', șaorma și berea la dozator să trăiască și să se sature boboru de-atâta cultură!

Primăria Ploiești continuă, elegant, să-și dea cu stângu-n dreptu' – la stânga, fiind, desigur, mărețul Consiliu Local, iar la dreapta primarul – prin decizia aiuristică de-a evacua buchiniștii din zona fostei librării Nichita Stănescu, pentru cunoscători, iar pentru cei mai tinerei, actualul pasaj Nichita Stănescu.

Cum ce-o să fie în loc? «Patru module de alimentație publică»...", a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

"Dragi consilieri, dacă n-ați văzut în viața voastră decât 52 de cărți, alea din pachetul de cărți de joc, lăsați ploieștenii să se bucure de stropul de cultură din centrul orașului!" le-a transmis acesta aleșilor locali care au adoptat, în luna mai, o hotărâre pe acest subiect.

APH a scris, miercuri, despre decizia autorităților locale de a-i evacua rapid pe vânzătorii de cărți din chioșcurile aflate în zona centrală a Ploieștiului, locul acesta urmând să fie luat de spații de alimentație publică, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local (VEZI DETALII). Majoritatea cititorilor care a comentat referitor la acest subiect s-a declarat împotriva deciziei, câteva păreri timide încercând să creioneze posibilitatea - utopică, dacă este să fim cinstiți - ca pasajul Nichita Stănescu să se transforme într-o variantă a Centrului Vechi din București, unde tinerii care vor neapărat să mai și citească să apeleze la e-book-uri. Cei mai mulți cititori au fost de părere că decizia administrației locale este nepotrivită, standurile din zonă fiind o sursă de cărți la prețuri accesibile și un reper pentru Ploieștiul în care punctele axate pe cultură sunt din ce în ce mai puține și se fac remarcate tot mai timid. 

Joomla SEF URLs by Artio