Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu îi îndeamnă pe ploieșteni să o interpeleze pe Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, cu privire la poluare, direct pe rețelele de socializare, ironizând modul în care aceasta a comunicat măsurile luate luni în ultimele zile, împotriva uneia dintre rafinăriile din municipiu (VEZI DETALII).

"Tov. ministru Grațiela Leocadia Gavrilescu a renunțat la postările de pe pagina Ministerului Mediului și a trecut pe pagina personală, pentru mai multă empatie.

După ce ne anunță că autolaboratorul Agenției de Mediu stă de-o săptămână în poarta rafinăriei Vega, ba chiar că unii comisari de la Garda de Mediu au sărit gardul, într-o nouă misiune sinucigașă de-a prinde cu hidrogenul sulfurat în vine poluatorul, ministrul vizitator o ia martoră pe Romica Jurcă și urechează vremea – plafonul de nori care n-a vrut să se ridice și vântul care n-a vrut să bată, iată de ce s-a-ntâmplat ce s-a-ntâmplat.

A! Și c-a dat o amendă maximă, de 15.000 lei, adică vreo 3000 euro (fâs!).

Adevărul e că, după amenda asta, la o cifră anuală de afaceri de 5,26 de miliarde dolari, S.C. Rompetrol Rafinare S.A deja nu știe cum să-și mute conturile într-un off shore, numai să scape...

Am întrebat-o și pe propria-i pagină, pe tov. ministru, cum explică avizele negative date de minister pentru propunerile de mărire a cuantumului amenzilor, de închidere a unității poluatoare, până la dovada remedierii defecțiunilor și, dacă își mai aduce aminte de legea mirosurilor. Și, ce-au mai făcut grupurile alea de lucru pe care le patronează...

Altfel, dacă n-aveți ce face, eu zic s-o întrebați și voi, una, alta:

https://www.facebook.com/GratielaGavrilescu/posts/2338355999549979

PS. În încheiere, tov. ministru cere, lucid, «exigență și celeritate». Eu recomand niște demisii!", a comentat parlamentarul USR de Prahova într-o postare pe un grup dedicat ploieștenilor care își unesc forțele în lupta împotriva poluării.

Joomla SEF URLs by Artio