Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, duminică, la Consiliul Național al PSD, că PSD - ALDE are obligaţia să dea un OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.  Declarația a avenit după ce Mrian Oprișan a cerut, de la tribună, ”amnistia şi graţierea în România anului 100”.

Dragnea a declarat că trebuie găsită o soluţie pentru repararea ”nedreptăţilor” şi a abuzurilor. "De ce cuvintele de exemplu, amnistie sau graţiere reprezintă o blasfemie. Când se vorbeşte în România despre amnistie şi graţiere, e ca şi cum am vorbi că avem vreo bombă atomică şi ne gândim dacă o folosim sau nu împotriva UE şi a lumii. Eu nu mă tem să folosesc aceste cuvinte. (...) Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România şi care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiţie, altele decât graţierea şi amnistia, va avea tot sprijinul partidului şi al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD, PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile. Ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăai pklătiţi de Sorosică pri n Bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventaţi ceva, găsiţi o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneţi - aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul", a spus Liviu Dragnea, în Consiliul Naţional al PSD, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan le-a cerut, duminică, liderilor partidului să dea ”amnistia şi graţierea în România anului 100”, susţinând că aceştia trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să se apeleze la Constituţie, care prevede acest mecanism, scrie sursa citată.

În schimb, Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a evitat să vorbească despre posibilitatea ca aceasta să fie emisă în următoarea perioadă. "Dacă cineva v-a spus că a discutat cu mine, că a elaborat, întrebaţi autorii afirmaţiilor", a spus Tudorel Toader, legat de o posibilă ordonanţă pe amnistie şi graţiere.

Foto: adevarul.ro

Joomla SEF URLs by Artio