Deputatul USR de Prahova lansează un nou semnal de alarmă cu privire la efectele cumplite pe care poluarea cu care se confruntă Ploieștiul și împrejurimile le au asupra sănătății populației. La cât benzen este în aer, mii de cazuri de leucemie pot fi puse pe seama acestui fenomen, atrage atenția parlamentarul de Prahova.

 

"Din cauza poluării cu benzen, peste 2000 de oameni din Ploiești, precum și din zona periurbană suferă de leucemie. Cercetările arată că la fiecare o mie de oameni se înregistrează zece cazuri de leucemie, dacă sunt expuși 40 de ani, într-un mediu cu benzen în concentrații de 5 micrograme/metru cub.

În 2018, stația PH3 a înregistrat o medie de peste 5 micrograme/metru cub, iar de la începutul anului acesta se înregistrează o medie de 3.8 micrograme/m3. Ca să vă faceți idee, la nivelul de 3 micrograme/metru cub se îmbolnăvesc de leucemie aproape 1500 de persoane!

Iar luna trecută, în septembrie, au fost înregistrate 88 de ore de depășiri la stația PH1, 183 de ore la PH2, 116 ore la PH3, 130 de ore la PH5 si 20 de ore la PH6. Asta a însemnat că fiecare cetățean din Ploiești a acumulat în plămâni o cantitate medie totala de 90 miligrame de benzen", a scris deputatul USR Dan Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Joomla SEF URLs by Artio