În anul centenarului Marii Uniri de la 1918, parlamentarii români au adoptat o lege prin care obligă Executivul să realizeze o autostradă care să lege Moldova şi Transilvania. Iniţiativa legislativă inedită a fost promulgată de preşedintele Iohannis în această săptămână, în umra unei ceremonii la care au luat parte şi mai mulţi parlamentari care au susţinut demersul. Prezent la eveniment, preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, şi-a felicitat colegii de partid care au militat pentru adoptarea acestei legi şi a afirmat că iniţiatorii au primit asigurări de la Ministerul Finanţelor că Autostrada Unirii va primi fonduri în bugetul pe 2019.

"Jos pălăria pentru colegii mei, deputații PMP Marius Pașcan și Petru Movilă, inițiatorii Legii privind Autostrada Unirii, Iași – Târgu Mureș. Legea a fost promulgată în 29 noiembrie de președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii speciale organizate la Palatul Cotroceni. Când ne-am așezat în ordine pentru a imortaliza momentul, președintele ne-a spus: «Mă voi așeza între Moldova și Transilvania pentru poză». După ceremonie, am primit asigurări de la ministrul Teodorovici, că în bugetul pe 2019 vor fi prevăzuți bani pentru Autostrada Unirii", a scris pe pagina de Facebook preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Recepţia de la Palatul Cotroceni a avut loc la mijlocul acestei săptămâni, iar şeful statului a amintit că acum, după adoptarea actului normativ, reprezentanţii Guvernului trebuie să pună în aplicare acest obiectiv, altfel ar fi în situaţia de a încălca legea.

Joomla SEF URLs by Artio