gratiela gavrilescuDeputatul Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova şi ministru al Mediului, îl acuză pe primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, că blochează în mod neîntemeiat punerea în aplicare a unei hotărâri a Consiliului Local care vizează majorarea de capital de la SC Hale şi Pieţe. Gavrilescu avertizează că, dacă edilul va refuza în continuare să vireze o sumă de bani de 18 milioane de lei către societatea administraţiei locale, sumă aprobată de aproximativ patru luni de forul legislativ local, ALDE va începe strângerea de semnături pentru demiterea lui. Totodată, ea îl acuză pe Adrian Dobre că, alături de consilierii PNL, blochează dezvoltarea zonei centrale a municipiului.

Banii respectivi ar fi trebuit folosiţi pentru demararea proiectului de reconstruire a platoului Halelor Centrale. Deputatul ALDE aminteşte şi de efoturile făcute, la nivel local şi central, pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, din vecinătatea Halelor. Ambele proiecte ar trebui, în viuziunea ministrului, să schimbe faţa zonei centrale a Ploieştiului. „Domnul primar Dobre nu a semnat, nici până la această dată, ordinul de virare a sumei de 18 milioane lei, necesară majorării capitalului social al S.C. Hale și Piețe, așa cum a decis - desigur, fără votul consilierilor PNL! - Consiliul Local. Domniilor lor nu le pasă! În vreme ce Guvernul și Consiliul Județean fac eforturi ca, în Anul Centenar, să aloce fonduri pentru finalizarea Catedralei Sf. Ioan Botezătorul, monument al Eroilor, și grupul consilierilor PSD-ALDE să reușească măcar să demareze lucrările de modernizare a zonei Halelor Centrale, pentru a schimba fața centrului municipiului și a putea fluidiza traficul, în așa fel încât să evităm aglomerările și să diminuăm poluarea, domnul primar nu își asumă nici măcar responsabilitatea de a semna un ordin de plată care pune în aplicare o hotărâre a Consiliului Local! Pretextul pe care îl invocă, respectiv existența unui litigiu pe o suprafață din terenul Platoului, nu are nicio legătură cu OBLIGAȚIA pe care o are de a majora capitalul social al SC HALE și PIEȚE!”, a afirmat Graţiela Gavrilescu, într-o postare pe pagina de Facebook.

„Domnule Dobre, nu pedalând, după modelul prezidențial, și prin alte asemenea exerciții de imagine onorați Centenarul, ci FĂCÂNDU-VĂ DATORIA DE PRIMAR FAȚĂ DE PLOIEȘTENI! Asumați-vă responsabilitatea și semnați, ori vom începe să strângem noi semnături pentru demiterea dumneavoastră!”, se încheie mesajul transmis de preşedintele ALDE Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio