Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher și viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, au participat, zilele acestea, la o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul căreia au fost dezbătute două proiecte foarte importante pentru reședința județului.

 

La întâlnirea cu ministrul transporturilor, la care a fost prezent și directorul general al CFR, Constantin Axinia, Laura Moagher și Cristian Ganea au abordat subiecte legate de două proiecte majore pentru municipiu.

Pe de-o parte, cei patru au discutat despre podul feroviar de pe str. Gheorghe Grigore Cantacuzino, zonă cunoscută ploieștenilor drept "Podul Înalt". Este vorba despre ieșirea/intrarea spre/dinspre DN 72, către Târgoviște, o zonă aglomerată permanent din cauza gâtuirii șoselei, care se îngustează brusc de la patru la două benzi, atât pe sectorul spre Centura de Vest, cât și pe cel dinspre oraș. Autoritățile locale ploieșteană au un proiect de lărgire a pasajului de sub calea ferată la patru benzi, ceea ce ar fluidiza circulația în unul dintre principalele puncte de acces în municipiu.

Al doilea subiect abordat a vizat Gara de Sud, obiectiv care va intra curând în reparații.

Inclusiv pentru această parte a orașului există planuri ale administrației locale care vizează sistematizarea și transformarea completă a zonei. Cât despre gară în sine, aceasta este a doua cea mai importantă stație CFR din Ploiești, alături de cea de la Vest, iar lucrări de reparații sunt absolut necesare, fiind una dintre principalele "porți" ale reședinței de județ, popas obligatoriu pentru mai toate trenurile care se îndreaptă din București spre Moldova sau către vest, via Brașov, precum și pentru garniturile  care vin din aceste puncte.

Joomla SEF URLs by Artio