Președintele Klaus Iohannis a atras atenția formațiunii conduse de Liviu Dragnea să nu adopte o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, deoarece acest lucru ar fi „o catastrofă pentru România” şi ar declanşa o criză politică fără precedent. „Există semnale că la PSD nu s-a abandonat această idee. O astfel de ordonanţă, care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

„Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă, însă există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spaţiul public”, a declarat Klaus Iohannis. Şeful statului a făcut un apel la politicienii social-democraţi care sunt „lucizi să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie şi să nu fie aprobată în Guvern”.

 

„Momentan, altceva decât unele declaraţii ale unor politicieni nu avem, dar eu rămân conectat şi voi face tot ce se poate face din poziţia de preşedinte pentru a nu se ajunge la o nouă situaţie de acest tip”, a subliniat el. Klaus Iohannis a precizat că se aşteaptă să fie informat de Guvern dacă s-ar discuta o astfel de chestiune. Întrebat despre situaţia persoanelor condamnate în baza probelor obţinute în urma protocoalelor dintre SRI şi instituţiile judiciare, Iohannis a răspuns: „Aceste chestiuni sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti şi cu siguranţă acolo ele se vor rezolva”.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Joomla SEF URLs by Artio