Iulian Dumitrescu, discurs puternic în fața delegaților PNL: Este momentul unei redeșteptări naționale

Category: Politic Created: Saturday, 17 June 2017 19:41

Susținător declarat al lui Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al PNL, liderul liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu, a transmis sâmbătă un mesaj puternic celor 5.000 de delegați prezenți la Congresul de la București.

În discursul său ca susținător al Lui Ludovic Orban, Iulian Dumitrescu a pornit de la deja celebrul slogan "#rezist", pe care l-a alăturat candidatului liberal, considerându-l perfect pentru a caracteriza "un om care, vreme de 27 de ani, chiar şi atunci când loialitatea faţă de PNL l-a rănit, chiar şi atunci când lideri ai PNL din anumite momente l-au marginalizat, chiar şi atunci când lideri ai PNL din anumite momente l-au făcut să sufere, el a rămas fidel Partidului Naţional Liberal şi valorilor liberale".
Dumitrescu a acuzat forțele care se ghidează după principiul "divide et impera", subliniind mesajul de unitate transmis de Orban prin prezentarea echipei acestuia, din care au făcut parte "şi foşti PNL-iști, şi foşti PDL-iști, şi mai noi, şi mai vechi în partid. Suntem într-adevăr toţi tineri sau foarte tineri, mai ales la spirit. Care este atunci linia care ne uneşte, care este numitorul nostru comun? Ei bine, este performanţa politică. Adică noi, echipa lui Ludovic Orban, suntem mai ales cei care aduc voturi partidului. Mai plastic spus, dacă ne împărţiţi în furnicuţe şi greieri, aici găsiţi cele mai multe furnicuţe. Iar dacă ne împărţiţi în cei care întreabă mai întâi «ce pot să facă ei pentru partid» şi cei care întreabă mai întâi «ce poate să facă partidul pentru ei», aici găsiţi cei mai mulţi care întreabă ce pot să facă ei pentru partid! Echipa lui Ludovic Orban, stimaţi colegi, este echipa care o să îl ajute să câştige alegerile prezidenţiale cu Klaus Iohannis în 2019, precum şi alegerile locale şi parlamentare din 2020. Echipa lui Ludovic Orban este echipa învingătorilor, dragi liberali!".
Pornind de la faptul că, duminică, va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societatea civilă, Iulian Dumitrescu și-a continuat mesajul cu o puternică trimitere la un discurs pe care, deși are mai bine de un secol vechime, și-l asumă ca fiind nu doar actual, ci de viitor. "În mai 1905, a fost publicat în ziarul «Voinţa Naţională»celebrul manifest al lui Vintilă Brătianu, «Prin noi înşine». Atunci, România era ieşită de 30 ani de sub regimul capitulaţiilor. Acum, România este ieşită de aproape 30 ani din regimul comunist şi de sub dominaţie sovietică. Vintilă Brătianu spunea atunci: să dăm românilor «un loc de căpetenie» în raport cu străinii. Spunea: să nu dăm căile ferate străinilor. Spunea: să nu dăm terenurile petrolifere pentru ca alţii, străini, să tragă folosul cel mare. Spunea, în esenţă: să dăm străinilor doar strictul necesar. Eu spun astăzi, la peste 100 ani de la vorbele marelui Vintilă Brătianu, că cedarea resurselor naturale către străini este la fel de intensă ca şi atunci şi că noi, liberalii, trebuie să o domolim sau să o oprim şi să acţionăm, din nou, «Prin noi înşine». Eu spun că astăzi capitalul străin este avantajat în faţa capitalului românesc, că firmele străine sunt avantajate în faţa firmelor româneşti, şi de aceea noi, liberalii, trebuie să luăm măsurile necesare ca românii să fie măcar egali cu străinii în ţara noastră. Eu spun că astăzi, când străinii cumpără de zor terenurile noastre agricole având în spate bănci străine, noi, liberalii, trebuie să luam măsurile necesare ca românii să îşi păstreze pământurile. Eu spun că astăzi,când aproape toate băncile sunt în mâinile străinilor, noi, liberalii, trebuie să luăm măsurile necesare ca dependenţa românilor de băncile străine să scadă. Eu cred şi spun că acum, la aproape 30 ani de la Revoluţie, este momentul unei Redeşteptări Economice Naţionale «Prin Noi Înşine» într-o variantă modernă, pentru că noi, românii, ne cunoaştem cel mai bine nevoile", a mai declarat Iulian Dumitrescu.
"Obiectivul marilor lideri politici nu este însă acela de a fi ridicaţi în slăvi. Obiectivul lor e acela de a face diferenţa, de a demonstra ce e posibil. Am încredere că Ludovic Orban poate demonstra că este un mare lider şi că va conduce Partidul Naţional Liberal către câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019 cu Klaus Iohannis şi a celor locale şi parlamentare din 2020", le-a transmis președintele PNL Prahova liberalilor, în ziua alegerii viitorului lor lider.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.