dumitrescu iulian pnl prahovaMediul economic românesc se confruntă cu o lipsă gravă a forței de muncă, punctează, într-o declarație poliică, senatorul PNL de Prahova Iulian Dumitrescu, președintele organizației județene a PNL. Acesta artă rolul important pe care l-a avut, la declanșarea acestui fenomen, desființarea liceelor și a școlilor profesionale, care s-a asociat cu plecarea românilor, în masă, către job-uri mai bine plătite, în vestul Europei.

"Politica eronată din ultimii ani privind educația, și în special educația profesională, desființarea în urmă cu câțiva ani de către PSD a școlilor și liceelor profesionale și exodul de neimaginat al forței de muncă calificate către salarii și condiții de trai mai bune în Europa de Vest au lăsat România descoperită pentru viitor. În România, când vorbim despre dezvoltarea afacerilor, s-a ajuns de multe ori ca nu capitalul să fie problema, ci forța de muncă. De la un atelier de tâmplărie, de la un restaurant sau un hotel, până la o fabrică de componente sau șantier, nu cred că vom întâlni un patron care să nu se fi confruntat cu această problemă", arată senatorul prahovean .

"Criza forței de muncă este resimțită din plin de mediul de afaceri din România. Vreau ca PNL să devină partidul care face din rezolvarea problemelor de pe piața muncii prioritatea sa numărul unu. Doar cu forță de muncă bine calificată și competitivă vom putea asigura creșterea economică sănătoasă a României!" a declarat Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al PNL pentru mediul de afaceri.

Sursa: Facebook/ Iulian Dumitrescu

Joomla SEF URLs by Artio