În universitățile din toată țara au avut loc, în ultimele două zile, ceremoniile care au marcat deschiderea cursurilor în anul universitar 2019 - 2020. Dincolo de caracterul festiv al evenimentelor se află, însă, o realitate nu tocmai frumoasă.

 

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a marcat începutul noului an universitar cu un mesaj scurt care reflectă, însă, clar probleme grave cu care se confruntă învățământul românesc, în general, și cel superior, în special.

"Începe un nou an universitar. Cu o situație unică în ultimii 30 de ani, adică fără un ministru al învățământului, nu că s-ar fi întâmplat multe minuni cu unul în funcție... Chiar, își mai amintește cineva de alea 30 de cămine promise de PSD în gloriosul program de guvernare din 2016?!  Altfel, le doresc succes elevilor mei care și-au deschis aripile spre primul an de studenție! Și curaj!" a scris parlamentarul de Prahova Dan Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta s-a oprit și asupra vizitei efectuate la Ploiești, pe 1 octombrie, de premierul Viorica Dăncilă, care a luat parte la ceremoniile organizate la UPG. "Tov. Dăncilă a ajuns de unde a plecat, în urbea tinereții, să deschidă anul universitar la U.P.G. Desigur, studenții au stat afară, că n-au avut loc în aulă de «personalitățile» politice", a comentat Dan Rădulescu.

Acesta a mărturisit că a declinat constant invitațiile primite la astfel de ”deschideri”, apreciind că "niciun politician n-are ce căuta printre profesorii și elevii". Cât despre cei care răspuns invitației, Dan Rădulescu a punctat că aceștia ar fi trebuit să se preocupe, mai degrabă, de "cele 30 de cămine studențești promise în programul de guvernare, finanțarea cercetării românești, eliminarea dinozaurilor universitari ori depolitizarea învățământului..."

Joomla SEF URLs by Artio