Legea offshore a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Actul reglementează condițiile de exploatare a rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră și a fost susținut de toate partidele, cu excepția USR.

 

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher a explicat, după votul din Cameră, că prevederile legii adoptate miercuri, care merge acum la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare, aduce "mari beneficii statului român".

"Dincolo de cifrele financiare rezultate în urma tranzacționării pe bursa din România a unui procent de 50% din producţia de gaz si din impozitarea progresivă de 30% aplicată la venitul suplimentar care asigură un câștig echilibrat atât pentru statul român, cât și pentru investitori, legea privind exploatarea petrolieră şi de hidrocarburi offshore are ca efect îndreptarea României spre independența energetică precum şi dezvoltarea economică generală a ţării, cu atât mai mult cu cât investitorii vor avea obligația să angajeze salariații români în procent de 25% din personal", a punctat parlamentarul prahovean.

Sursa: Facebook/ Laura Moagher

Joomla SEF URLs by Artio