Candidatul propus de PSD la șefia Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost ales, miercuri, în funcția deținută până acum de Liviu Dragnea, fostul lider social-democrat.

Votul de miercuri a venit la numai două zile după încarcerarea lui Liviu Dragnea și la trei zile după rezultatul devastator obținut de PSD la alegerile europarlamentare. Practic, a fost un test pentru social-democrați, al căror candidat a fost susținut, miercuri, și de ALDE.

În cursa pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților s-au mai înscris Raluca Turcan, din partea PNL, care a fost susținută și de USR și PMP, și Kelemen Hunor, din partea UDMR.

Ciolacu a fost ales cu 172 de voturi, în timp ce Turcan a obținut 100, iar Hunor doar 20.

Pro România a anunțat că nu va vota cu nimeni, miercuri, iar președintele formațiunii, Victor Ponta, a precizat că nu a făcut nicio alianță după ce în spațiul public au existat speculații că fostul premier ar fi bătut palma cu PSD, să-l susțină pe Marcel Ciolacu, în schimbul recunoașterii grupului său parlamentar.

"Update - văd o campanie de dezinformare legată de votul de azi - simt nevoia să precizez fff clar cum stau lucrurile :

  1. Noi am devenit Grup Parlamentar în baza Deciziei CCR - Camera Deputaților nu a votat, ci a luat act de această situație ( Dragnea refuzase abuziv până acum)
  2. NU am făcut nicio înțelegere și nicio alianță - nici cu PSD, nici cu PNL / și nici nu vom face!
  3. Am spus că NU votăm pentru Marcel Ciolacu / am spus la fel însă că nu votăm cu Raluca Turcan! Toți cei supărați acum trebuie să accepte decizia noastră! Nu datorăm nimic nici PSD, nici PNL - deci nu trebuie să dam nimic la schimb!

Mulțumesc celor 600.000 de români care ne-au votat duminică! Vocea lor nu a mai putut fi ignorată!

NU am negociat și NU negociem cu nimeni drepturile noastre legale!

ProRomânia merge mai departe pe drumul său - drumul drept! Niciodată nu ne vom întoarce și nu vom mai devia de la acest drum!" a scris Victor Ponta, pe Facebook, miercuri după-amiază.

Precizările au fost făcute după ce, tot miercuri, Camera Deputaților a luat act de constituirea grupului Pro Europa, format din 21 de deputați independenți. Liderul este Victor Ponta, iar vicelideri sunt Mihai Tudose și Daniel Constantin.

Joomla SEF URLs by Artio