Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, inițiator a numeroase acțiuni dedicate tinerilor, punctează rolul incontestabil al noii generații în dezvoltarea țării. Mesajul este transmis cu prilejul Zilei Naționale a Tinerilor, celebrate anual pe data de 2 mai.

 

"La mulţi ani, tinerilor români !

De Ziua Naţională a Tineretului din România, le transmit tuturor tinerilor noştri cele mai sincere felicitări şi urări de bine . Să vă bucuraţi de fiecare clipă din viaţa voastră şi să aveţi permanent energia de a vă lupta pentru înfăptuirea idealurilor voastre!

Rolul vostru în viaţa socială, politica, economică şi culturală a societăţii este esenţial pentru dezvoltarea durabilă a ţării noastre", a scris Laura Moagher pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul a dedicat o importantă parte a activității sale acțiunilor organizate cu și pentru tineri.

Amintim, printre altele, vizitele organizate de aceasta, pentru elevi, în Parlamentul României (VEZI DETALII), campaniile de voluntariat (VEZI DETALII) și sociale (VEZI DETALII) în care s-a implicat, dar și inițiativele legislative pentru siguranța elevilor (VEZI DETALII).

Ziua Naţională a Tineretului este sărbătorită în fiecare an, la 2 mai, fiind instituită prin Legea nr. 425/25 octombrie 2004. Începând din 2016, anual, un oraş din România primeşte titlul de Capitala Tineretului din România. Capitala Tineretului din România funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, fiind un program naţional destinat tinerilor, având ca scop dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele româneşti, în general, şi din mediul urban, în mod special. Desemnarea acestui oraş se face în urma unui concurs de concepte, iar oraşul respectiv este sprijinit financiar, respectiv prin formare şi consultanţă, pentru a implementa iniţiativele din dosarul de candidatură.

Anul acesta, candidaturile se depun până pe 17 iunie (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio