PSD şi PNL, cu largul sprijin al altor formaţiuni parlamentare, şi-au mărit în mod imoral numărul de reprezentanţi în secţiile de votare, acuză conf. univ. dr. Mihai Apostolache, fost deputat şi candidat acum pentru un mandat de consilier judeţean din partea Prahova în Acţiune. Candidatul susţine că, pe lângă faptul că e imorală şi generează discriminări între competitorii electorali, legea respectivă este şi neconstituţională, fiind aprobată în preajma alegerilor locale. "Ce democratie, ce pluralism politic, ce Constituție, ce șanse egale? Totul pentru ei, nimic pentru alții!", reclamă politicianul prahovean.

 

"Legea nr.135/2020 scoate în evidență blatul PSD PNL pentru stabilirea reprezentanților competitorilor electorali în secțiile de votare pentru alegerile locale, blat aplaudat în Parlament de ALDE, USR, ProRomania și PMP. Pe lângă faptul că este o lege neconstituțională, fiind adoptată cu mai puțin de un an de la data alegerilor, este un act imoral și care ridică serioase semne de întrebare cu privire la corectitudinea acestor alegeri. Acest act normativ permite prezența în secția de vot a cate 3 reprezentanți ai acestor partide (care candidează singure sau în alianță) și îngrădește accesul reprezentanților altor partide care participă la alegeri, cum este cazul Partidului Prahova în Acțiune", a acuzat candidatul la Consiliul Judeţean Prahova.

"Să prevezi în lege 4 etape de completare a birourilor secțiilor de votare, dintre care primele trei avantajează PSD și PNL, fără să specifici faptul că după ce aceste partide au intrat în prima etapă cu reprezentanți în secții, nu mai pot să participe la etapele 2 și 3, scoate în evidență dorința acestor partide de a obține totul. La aceasta se adaugă și prevederea conform căreia partidele (alianțele) nu pot avea mai mult de 3 reprezentanți, ceea ce întărește afirmațiile anterioare", a detaliat Mihai Apostolache, conferenţiar universitar doctor şi directorul Centrului de Studii şi Cercetări Juridice şi Socio-Administrative cin cadrul UPG Ploieşti.

"Fără alegeri corecte nu se poate vorbi de regim democratic. E timpul schimbării! Puterea este la dumneavoastră! Pe 27 septembrie, apărați democrația!", a mai declarat Mihai Apostolache, într-un mesaj publicat joi pe pagina sa de Facebook.

 
Joomla SEF URLs by Artio