Mihai Polițeanu, membru al Uniunii Salvați România, este primul ploieștean care și-a anunțat oficial intenția de a candida pentru Primăria municipiului, la alegerile din 2020. Acesta va trebui să treacă, întâi, de competiția internă pentru desemnarea candidatului USR.

 

Mihai Polițeanu, vicepreșeintele USR Ploiești, are încă de acum un proiect pentru municipiul în care își dorește să ajungă primar. Acesta se numește "Ploieștiul pentru oameni - cum văd viitorul orașului nostru".

Proiectul este prezentat, pe episoade, pe pagina de Facebook a lui Mihai Polițeanu și poate fi descărcat integral de AICI.  Documentul se referă, printre altele, la reformarea administrației locale (prin accent pe o echipă profesionistă dedicată proiectelor de accesare a fondurilor europene, respectiv o administrare eficientă și transparentă), creșterea mobilității, modernizarea infrastructurii de bază în învățământ și sănătate, dinamizarea vieții artistice și culturale a Ploieștiului, realizarea unui centru civic.

"Transformarea Ploieștiului în polul revoluției industriale 4.0. în România, care să ducă la integrarea industriei petroliere (brand și mândrie a orașului nostru), pe de o parte, și industriilor IT și creative, pe de altă parte. Integrarea trebuie să se facă sub premisa conceptului de dezvoltare durabilă, în care protecția mediului este prioritară, și trebuie să aducă industria petrolieră din Ploiești în secolul 21, făcând-o mai eficientă, mai inteligentă și mai curată. În caz contrar, Ploieștiul va rămâne un oraș monoindustrial de secol XX, în care interesele industriei dominante vor intra în coliziune cu interesele de secol XXI ale comunității și pe care tinerii vor continua să îl părăsească în căutarea altor orașe și oportunități de viață. Pentru aceasta, piramida priorităților noastre trebuie răsturnată, centrale pentru conceptul de dezvoltare a Ploieștiului devenind omul și comunitatea , apoi industriile nepoluante cu mare valoare adăugată (IT și creative) și, apoi, industria petrolieră, incluzând cercetarea în domeniu. În 20 de ani, Ploieștiul trebuie să intre în top 5 cele mai bogate și eficiente orașe din România și în top 3 cele mai curate și nepoluate reședințe de județ din România. În acest moment, Ploieștiul a ieșit din top 10 orașe în ceea ce privește cheltuielile de capital, atragerea de fonduri europene sau dinamismul societății civile și al sectorului privat" arată potențialul candidat la Primăria Ploiești.

Joomla SEF URLs by Artio