Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a anunțat la Ploiești,în această primăvară, că va aloca fonduri de peste 32.000.000 de lei pentru achiziționarea de dotări în 11 spitale din Prahova. Iar pacienții și medicii de aici nu au fost singurii cărora li s-a promis sprijin, și asta în decurs de câteva luni. Fiind vorba despre investiții importante la nivel național, în aprilie, deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase îi cerea ministrului să precizeze, concret, care sunt sursele de finanțare.

 

În întrebarea adresată din Parlament, pe 15 aprilie, deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase îi cerea ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să precizeze când vor fi demarate procedurile de licitație, dacă există o analiză detaliată cu privire la aparatura medicală necesară fiecărei unități medicale în parte, dar și care este sursa de finanțare luată în considerare pentru acoperirea acestor investiții.

Aproape două luni le-a luat celor din ministerul Sănătății să-i răspundă parțial deputatului de Prahova la întrebări asupra unor aspecte despre care ai fi crezut că sunt clarificate în momentul lansării unor declarații concrete privind sumele și obiectul achizițiilor.

Prin documentul transmis ca răspuns către parlamentarul de Prahova, Ministerul Sănătății precizează că instituția, "prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii mondiale (UMPMB) derulează Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar - Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), proiect nr. 8362RO, ratificat prin Legea nr. 179 la data de 16.12.2014. Proiectul sprijină raționalizarea rețelei de furnizare de servicii medicale prin consolidarea spitalelor cheie care vor deveni coloana vertebrală a rețelelor de spitale. Astfel, se vor finanța lucrări civile, achiziții de echipamente medicale, asistență tehnică și formare, alte activități ce vor sprijini activitățile medicale din carul spitalelor, prioritățile fiind sălile de operații, unitățile de anestezie terapie intensivă, unitățile pentru tratarea pacienților cu arsuri severe, unitățile de radioterapie , serviciile de urgență și diagnostic (imagistică medicală). Valoarea totală a acordului de împrumut este de 250 de milioane de euro, iar termenul de finalizare al proiectului este 15.12.2020".

Primele fonduri au ajuns, în Prahova, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică- Ginecologie Ploiești (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio