Dan Radulescu USR PrahovaMinistrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, va efectua, luni, pe 4 iunie, o vizită de lucru în Prahova, au anunțat reprezentanții Ministerului. Vestea a atras comentarii din partea parlamentarului USR Dan Rădulescu, a cărui activitate se axează pe demersurile împotriva poluării.

"Umblă vorba că, pentru că a simțit un iz electoral, nicidecum mirosurile neplăcute din Ploiești, tovarășa ministru se anunță, subit, că vine ea în urbea natală să investigheze, să revizuiască, dar să nu schimbe nimic și, mai ales, să mai bifeze încă un episod din incompetența care o caracterizează!

Cum va face aceste minunate fapte?! Evident, printr-o ședință, o nouă întâlnire cu poluatorii. Nu cum ne-am aștepta, după patru mandate de ministeriat – să demită toți incompetenții de la Agenția de Mediu, de la Garda de Mediu, de la Direcția Publică de Sănătate, să schimbe legea calității aerului, să se lege cu lanțul de poarta rafinăriei, la vreme de seară, când mirosul devine insuportabil... Nu, nu, chestiile astea nu se fac, că n-aduc voturi, ci pierd funcții...

Eu cred că mai bine, tovarășa ministru Grațiela Gavrilescu ar sta la București! Ar putea începe prin a repara stația de monitorizare a calității aerului aflată chiar în fața ministerului, un prim pas util pentru a înțelege ce se întâmplă, cu adevărat, cu poluarea...

Iar pentru protestul din 5 iunie, de la 17:30, din fața Prefecturii, o să-mi iau și niște roșii la mine, în caz că apare...", a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Mediului, vizita Grațielei Gavrilescu urmărește evaluarea stadiului revizuirii autorizațiilor rafinăriilor OMV, Lukoil și ROMPETROL, modul în care SC UNILEVER își îndeplinește obligațiile de mediu și analiza, cu factorii locali responsabili, a altor aspecte de mediu. "În continuarea discuțiilor care au avut loc la Ministerul Mediului și la Ploiești, doamna ministru se va întâlni cu managerii și la sediile rafinăriilor, pentru a se informa, direct, în legătură cu modul în care măsurile de diminuare a poluării aerului și a disconfortului olfactiv asumate de către aceștia au fost implementate. Programul vizitei doamnei viceprim-ministru se încheie cu participarea la inaugurarea Stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor Ploiești, proprietate a Consiliului Județean Prahova, investiție în valoare totală de peste 64 milioane lei", se mai arată în comunicatul citat.

Joomla SEF URLs by Artio