Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi citită azi, la ora 15:00, în plenul Parlamentului și va fi votată sâmbătă, începând cu ora 11:00, au decis Birourile Permanente Reunite.

 

Decizia a fost luată cu 13 voturi „pentru” date de parlamentarii PSD, după ce liberalii au părăsit sala, infofrmează Digi 24. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), a spus că în cazul în care sâmbătă nu va fi cvorum, va fi stabilită o altă dată pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură.

„Programul pe care Birourile Permanente Reunite l-au stabilit: Pentru astăzi la ora 15:00 e citirea și sâmbătă la ora 11:00 dezbaterea și votul. Ce a invocat domnul Ponta la ieșire este că dacă nu va fi cvorum va urma un nou BPR care va stabili o altă dată a moțiunii. Cei 237 care au semnat înseamnă că au și citit ce au semnat. Au mai fost moțiuni care au fost citite și duminica. Dacă e o urgență pentru a debarca acest guvern putem veni și sâmbătă. Regulamentar se vine la trei zile de la prezentare. Regulamentar vine data de sâmbătă. Înțeleg că este o urgență să fie debarcat acest guvern. Pentru noi este o urgență să arătăm că acești 237 care au semnat nu vor vota. Noi ne bazăm pe faptul că noi vom veni la această moțiune de cenzură și nu vom vota”, a afirmat Florin Iordache, la finalul ședinței BPR. El susține că cei patru parlamentari din PSD care au semnat moțiunea de cenzură trebuie să își asume gestul, iar parlamentarii PSD vor fi prezenți sâmbătă, dar nu vor vota, mai notează Digi 24.

Joomla SEF URLs by Artio