Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate la alegerile din 26 mai s-a reunit din nou, miercuri, pentru audierea șefului Autorității Electorale Permanente și a reprezentanților Expert Forum.

 

În fața Comisiei parlamentare, din care face parte și deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, au ajuns, miercuri, Florin Mituleț, președintele Autorității Electorale Permanente, și reprezentanți ai Expert Forum.

Comisia are ca obiectiv anchetarea investigării eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019.

Comisia parlamentară de anchetă poate cita orice persoană care lucrează în cadrul Guvernului sau în cadrul celorlalte organe ale administrației publice și care poate avea cunoștință despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității comisiei. "În cazul refuzului nemotivat de a răspunde solicitărilor comisiei, aceasta poate propune sesizarea conducătorului autorității sau instituției unde desfășoară activitatea persoana citată, în vederea aplicării în mod corespunzător a prevederilor regulamentelor de organizare și funcționare a instituției respective, sau poate propune sesizarea organelor de urmărire penală pentru infracțiunea prevăzută la art. 267 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare", se mai arată în hotărârea care precizează și că "împiedicarea în orice fel a activității Comisiei parlamentare de anchetă în îndeplinirea atribuțiilor sale se sancționează potrivit legii penale."

Joomla SEF URLs by Artio