Încă un ingredient în cocktailul otrăvitor cu care ploieștenii sunt gazați constant. Luna trecută, locuitorii municipiului au inhalat din plin și butadienă, pe lângă alte "delicatese" pe care autoritățile le ignoră, deși este demonstrat că afectează serios sănătatea populației (VEZI DETALII).

 

Situația a fost prezentată de deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu. "Rămăsesem dator cu situația intoxicării noastre cu butadienă pentru luna iulie. Dar, întâi, ce este butadiena asta? Ei, bine, este un gaz extrem de toxic, folosit (și) pentru prepararea lacurilor ori a cauciucurilor sintetice, fiind, totodată, un compus cancerigen ce induce multiple afecțiuni ale aparatului cardio-respirator.

În lumea normală, nu la Ploiești, unde Direcția de Sănătate Publică doarme în bocanci, nereușind nici până astăzi să realizeze un studiu care să coreleze efectele poluării cu starea de sănătate a populației, Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului, spre exemplu, acordă o atenție specială butadienei.

Cum sănătatea cetățenilor este ultimul domeniu de care s-ar ocupa instituțiile care ar trebui să vegheze la dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos, că de informări publice nici nu se pune problema, vă spun eu cât gaz toxic am respirat, cu toții, în luna iulie: extrem de mult! De 37 de ori au fost depășită limita maximă admisă, îndeosebi în 30 iulie, când s-a atins maximumul", a scris parlamentarul pa pagina sa de Facebook.

Joomla SEF URLs by Artio