Dacian Cioloş a lansat, sâmbătă, Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS). Formațiunea este deja înregistrată la Tribunal.

Fostul premier a menţionat că a luat această decizie întrucât cererea pentru Partidul Mişcarea România Împreună trenează în instanţă de mai bine de opt luni şi că aceasta va fi retrasă zilele următoare de la Tribunalul Bucureşti.   „Colegi de-ai noştri care împărtăşesc aceleaşi valori, aceleaşi principii, oameni anonimi, dar care vor să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic“, a declarat Cioloş despre cei care au înregistrat partidul.

Potrivit cererii de înfiinţare a partidului înregistrate pe 28 septembrie la Tribunalul Bucureşti, membrii fondatori sunt Iordache Iulia, Daneş Raluca Florina şi Iordache Adrian Alexandru, notează Adevărul. Iordache Adrian Alexandru este partener în cadrul firmei de avocatură Iordache Partners, fiind avocat internaţional cu interese deosebite în dreptul afacerilor, litigii comerciale şi arbitrajul internaţional, dar şi în dreptul aviaţiei. Daneş Raluca Florina a terminat Facultatea de Drept la Cluj şi este partener senior în cadrul aceleiaşi firme, cu experienţă în consultanţă şi litigiu.

Despre cea de-a treia persoană nu există informații publice.

„Suntem gata să trecem la treabă. Însă avem nevoie de acest vehicul politic. Pentru noi, un partid politic nu este un scop în sine. Nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid şi de a face politică. Partidul este un instrument prin care să atingem nişte obiective pentru România”, a mai afirmat Dacian Cioloş, potrivit sursei citate.

Foto: Rador

Joomla SEF URLs by Artio