Andrei Volosevici va candida din partea PNL la Primăria Ploiești, potrivit anunțului făcut de acesta vineri dimineață, într-o conferință susținută alături de președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu.

 

Andrei Volosevici a mai fost primar al Ploieștiului în mandatul 2008 - 2012, iar în 2016 a renunțat să mai candideze, ca urmare a unei anchete declanșate de DNA în care, între timp, fostul edil a fost achitat în primă instanță.

Anunțul lui Volosevici vine după ce, joi seară, actualul primar liberal al Ploieștiului, Adrian Dobre, anunța că nu mai intră în cursa pentru Primărie și va candida pentru un mandat de parlamentar (VEZI DETALII). De asemenea, senatorul Iulian Dumitrescu a confirmat că doreşte să candideze pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova şi că va exista un program comun, în tandem cu Volosevici.

"Îmi doresc construcţie în Consiliul Local, indiferent de culoarea politică, pentru proiecte, consutrcuţie între Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, pentru proiecte. Va fi un program politico-administrativ în tandem. Eu cred că trebuie să ţinem foarte mult cont de aceste lucruri, pentru că aţi văzut de-a lungul timpului că unele inadvertenţe, supărări, certuri, orgolii între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local nu au creat un beneficiu Ploieştiului. Mizez pe o construcţie în Consiliul Local, în care, indiferent de majorităţi şi afilieri, fiecare partid, fiecare consilier trebuie să înţeleagă de ce proiectele respective sunt benefice şi dezvoltă Ploieştiul. Mizez foarte mult pe lucrul acesta. Există nişte lucruri pe care le vom face şi le vom schimba şi, dacă va fi nevoie, voi sta la uşa fiecărui partid politic ce intră în Consiliul Local, chiar dacă am sau nu majoritate, pentru a explica de ce un proiect este bun", a declarat Andrei Volosevici.

Întrebat care e primul lucru care ar trebui schimbat în noul mandat, candidatul PNL la Primăria Ploieşti a răpuns "atitudinea şi relaţia cu toţi cei care pot contribui la un proiect": "Şi mă refer la funcţionarii Primăriei, la relaţia cu oricare din partidele politice. Am învăţat foarte multe lucruri, vă voi demonstra că m-am schimbat. Şi văspun de ce. Pentru că momentul de onestitate maximă pe care îl are un om este acela când stă de vorbă cu el şi când realizează că prin orgolii, supărări, certuri nu faci absolut nimic. Logica noastră este să construim, cu oricine care doreşte să construiască. Dar să facem lucruri pentru cel mai bun arbitru care există, şi anume electoratul prahovean şi electoratul ploieştean în cazul meu".

"Va fi o diferenţă mare faţă de următorii candidaţi, practic va fi Andrei Volosevici şi restul lumii. Mă aştept ca ploietenii să realizeze că el este ceea ce trebuie Ploieştiului. De asemenea, eu mizez pe o majoritate PNL de două treimi în Consiliul Local, ceea ce ne va permite să realizăm aceste proiecte foarte importante pe care le avem şi pe care vom începe să le prezentăm în curând. Totul va fi în slujba acestui oraş şi acestui judeţ. Nu mai vrem să vorbească toată lumea doar de Sibiu, Timişoara şi Cluj-Napoca sau de judeţele respective, vrem să vorbească lumea şi de noi, nu doar de republica de la Ploieşti, să vorbească de noi pentru că aici putem să dezvoltăm şi să reglementăm multe, de la transportul judeţean până la o sumedenie de alte lucruri", a declarat preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

 

Joomla SEF URLs by Artio