PNL, USR și PMP au depus vineri, la Parlament, moțiunea de cenzută "Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României", semnată de 163 de deputați și senatori.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunțat că „163 de parlamentari din PNL, USR., PMP, neafiliaţi şi aparţinând partidului Pro România au semnat şi asumat depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a afirmat că guvernul Dăncilă trebuie demis pentru că nu a alocat ”niciun cent, niciun leu” în proiectul de buget pe 2019 pentru Autostrada Piteşti Sibiu, Bucureşti - Braşov sau Iaşi - Târgu Mureş.

”Această moţiune de cenzură este o moţiune aşteptată şi necesară pentru societatea din România şi pentru situaţia actuală în care se află ţara noastră. Sunt elemente care dau încredere şi cumva speranţă pentru rezultatul acestei moţiuni. În egală măsură, această moţiune de cenzură trebuie dezbătută şi trebuie să avem spaţiu de dezbatere în societate, să nu fie îngropată printr-un artificiu al PSD şi din această perspectivă vom înregistra moţiunea vineri pentru a avea posibilitatea ca luni să fie prima citire a moţiunii şi apoi undeva joi să fie votul moţiunii”, a declarat preşedintele USR, deputatul Dan Barna.

După depunerea documentului urmează convocarea Birourile permanente reunite, pentru a putea stabili procedura cu privire la moţiunea de cenzură.

Senatorul PNL, Florin Cîţu, a declarat, vineri, că a purtat discuţii cu 10 senatori de la Putere în vederea susţinerii moţiunii de cenzură. Acesta anticipează surprize la Senat și se așteaptă ca mai mulţi senatori ai Puterii să voteze moţiunea.

Joomla SEF URLs by Artio