consiliul local ploiesti aprilie 18Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a semnat în această săptămână ordinul privind încetarea mandatului unui consilier local ploieştean şi vacantarea postului. Măsura o vizează pe Paulica Drăguşin, consilier din partea PNL, aflat la al doilea mandat în forul legislativ, dar care în luna iunie şi-a dat demisia din formaţiunea de pe lista căreia candidase la alegerile locale din 2016.

Potrivit explicaţiilor date de autorităţile prahovene, demisia din partid duce şi la pierderea mandatului consilierului local. Procedura spune că respectiva formaţiune trebuie să transmită documentele aferente, se emite ordinul de prefect, postul e vacantat şi poate fi ocupat de unul dintre următorii candidaţi care se aflau pe aceeaşi listă. Tot legea mai spune şi că ordinul de prefect poate fi contestat în instanţa de juridic-contencios, cu toate că, în cazul de faţă, sunt slabe şanse ca acest lucru să se întâmple, câtă vreme e vorba de o demisie asumată de respectivul politician, şi şi mai slabe şanse ca o eventuală acţiune în instanţă să aibă succes.

Paulica Drăguşin şi-a dat demisia din PNL la începutul lunii iunie, în urma unui scandal intern, în care colegii de partid o acuzaseră că a susţinut un proiect de hotărâre iniţiat de consilierii PSD şi ALDE, proiect care aduce modificări regulamentului privind organizarea teraselor pe domeniul public şi care nu ar fi putut fi aprobat fără votul ei.

Joomla SEF URLs by Artio