Proiectul ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea este aproape finalizat şi va fi adoptat în ultima şedinţă de Guvern de dinaintea Crăciunului, potrivit informațiilor furnizate de surse politice.

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a refuzat să-şi asume amnistia şi graţierea, în ciuda insistenţelor lui Liviu Dragnea (VEZI DETALII), așa că proiectul va fi iniţiat de ministrul de Interne Carmen Dan, potrivit surselor citate de Adevărul. De textul ordonanţei s-ar ocupa Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13, care a dus la proteste masive la începutul lui 2017.

Adevărul mai scrie că premierul a încercat să se opună, dar nu are sorți de izbândă, mai ales după îndepăratarea lui Paul Stănescu.

Conform planului PSD,dezvăluit pe surse de presa centrală, ordonanţa urmează să fie adoptată în şedinţa de Guvern de dinaintea sărbătorilor (19 sau 20 decembrie), perioadă în care foarte mulţi bucureşteni pleacă în vacanţă, astfel încât este eliminat riscul declanșării unor proteste masive.

Informațiile apărute în spațiul public se mai referă la limita pedepselor pentru grațiere, deoarece se pare că juriști din PSD, Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae, ar căuta o soluţii ca să-l salveze de închisoare pe Darius Vâlcov. Prin urmare, noul proiect ar putea să prevadă că sunt grațiate fapte, inclusiv de corupție, pentru care sunt prevăzute pedepse mai mici de opt ani. Inițial, limita era prevăzută la cinci ani.

Joomla SEF URLs by Artio