cj phOrdonanţa care permite transferul aleşilor de la un partid la altul a declanșat mutări semnificative și în Consiliul Judeţean Prahova, tot în favoarea puterii, așa cum este cazul și în Consiliul Local Ploiești (detalii AICI). Însă nu suficiente pentru proiectele care au nevoie de două treimi de voturi să treacă, respectiv cele legate de patrimoniu. 

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a susţinut vineri, în cadrul ședinței CJP, că au trecut în barca puterii opt consilieri judeţeni.

Astfel, potrivit jurnalulph.ro, grupul de patru consilieri PPDD nu mai există, Cătălin Niţă trecând la PSD, alături de Diana Niculescu, iar Auraş Dragomir, deşi nu a confirmat adeziunea la un alt partid, s-a aşezat pe latura puterii şi a votat alături de aceasta.

Costin Zaharia (ex-PDL) a trecut la PDL, după Radu Ionescu (ex-PDL) actual UNPR. Despre grupul PLR, format din patru consilieri, lucrurile sunt cunoscute.

În total, grupul puterii are până în acest moment 21 de consilieri, însă la şedinţa de vineri au participat doar 18.

Opoziţia a rămas cu 15 consilieri, (11-PDL), (3-PNL), (1 PPDD).

Din totalul de 13 proiecte, trei au picat, din cauza clauzei de două treimi, ceea ce face posibil să mai vedem încă trei, patru transferuri dinspre opoziţie în viitorul apropiat. 

VEZI AICI LISTA CONSILIERILOR JUDEŢENI CARE AU OPTAT PENTRU UN ALT PARTID POLITIC

Preşedintele CJ Prahova a declarat, potrivit observatorulph.ro , că este posibil ca aleşii care nu au depus până la această oră cereri prin care să anunţe că trec la un alt partid politic faţă de cel pe listele căruia a candidat să facă acest lucru în timpul rămas până la expirarea ordonanţei. Singurii care nu au depus încă cerere sunt Auraş Dragomir, Jenica Tabacu şi Romu Moraru.

Joomla SEF URLs by Artio