Politic

Politic

Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale ale parlamentarilor, diplomaților, funcționarilor parlamentari, personalului auxiliar din instanțe, de la Curtea de Conturi și Avocatul Poporului, inițiat de PMP, a fost adoptat, miercuri, de Senat, a anunțat deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu.

Read more: Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale, adoptat de Senat. Cătălina Bozianu, deputat PMP:...
Politic

Creșterea numărului cazurilor de gripă și al deceselor cauzate de virusul gripal cunoaște o rată alarmantă. Autoritățile au declarat deja epidemia, dar fără a lua măsuri suplimentare faț de cele adoptate încă de la jumătate lunii trecute și care par să nu oprească agravarea situației. Deputatul PNL de Prahova Răvan Pișcă i-a transmis ministrului Sănătății, Sorina Pintea, o întrebare pe acest subiect.

Read more: Deputatul de Prahova Răzvan Prișcă, către ministrul Sănătății: "Care sunt măsurile active...
Politic

Mai mulți locuitori din zona de vest a Ploieștiului au semnalat, în primele zile ale anului, probleme evidente legate de calitatea apei furnizate de rețeaua centralizată a orașului (VEZI DETALII). Sesizările aua juns și la deputatul USR Dan Rădulescu. Parlamenatul de Prahva a transmis solicitări pe această temă Direcției de Sănătate Publică Prahova, Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu. Deputatula prezentat, zilele trecute, răspunsul DSP, în paralel cu rezultatele analizelor de laborator efectuate pe probe din apa care a ajuns în casele ploieștenilor.

Read more: Ce a conţinut apa distribuită în rețea, în vestul Ploieștiului, la începutul lunii ianuarie?...
Politic

Atacat astăzi de primarul Ploieştiului, pe tema majorării tarifului la termoficare, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a organizat astăzi o conferinţă de presă în care i-a răspuns lui Adrian Dobre şi l-a acuzat că, în contextul în care contractul cu Veolia Energie expiră în aprilie, edilul nu a făcut nimic pentru o nouă licitaţie şi nici nu a iniţiat nicio corespondenţă oficială pentru crearea unei societăţi noi care în teorie să preia serviciul din luna mai. Toader îl acuză pe Dobre că a stricat colaborarea "foarte bună" dintre cele două instituţii în momentul în care "a intrat în campanie electorală" şi că în ultimii doi ani şi jumătate s-a concentrat de prelungiri de contracte, la preţuri foarte mari, pentru alte servicii, dar nu s-a preocupat de termoficare.

Read more: Bogdan Toader: Domnul Dobre să gestioneze sistemul de termoficare fără a se mai baza pe noi
Politic

Continuă atacurile politice pe tema majorării tarifului la termoficare din Ploieşti. Într-o conferinţă organizată astăzi, primarul Adrian Dobre i-a criticat dur pe reprezentanţii PSD, în special pe preşedintele organizaţiei Prahova şi al Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, acuzat că nu s-a ocupat de menţinerea în stare optimă a centralei termice de la Brazi şi reţelei primare de distribuţie, pe care CJ Prahova le are în proprietate. Primaurl a făcut o paralelă cu industria auto, spunând că în 2004, la semnarea contractului, toată lumea spunea că sistemul de termoficare din Ploieşti este cel mai performant din ţară, comparat cu un Mercedes, iar acum a ajuns la stadiul de... Trabant.

Read more: Adrian Dobre: Consiliul Judeţean nu şi-a respectat obligaţiile contractuale vizând sistemul de...
Politic

Parlamentarul PMP de Prahova Cătălina Bozianu, fost viceprimar al Ploieștiului, a lansat, marți, un mesaj adresat guvernanților, în care atrage atenția asupra impactului uriaș pe care amânarea dezbaterii și adoptării proiectului de lege privind bugetul pe stat pe 2019 îl are asupra administrațiilor locale.

Read more: Cum este afectat Ploieștiul de întârzierea adoptării bugetului de stat. Cătălina Bozianu, deputat...
Politic

Parlamentarul USR de Prahova Dan Rădulescu a lansat o invitație, pentru prahoveni, să formuleze propuneri privind obiectivele din județ care ar trebui să beneficieze, cu prioritate, de finanțare de la bugetul de stat, în anul 2019.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu, înaintea dezbaterilor privind bugetul pe 2019: "Care sunt prioritățile...
Politic

Inițiativa privind introducerea, la nivel național, a unor autobuze destinate în exclusivitate transportului elevilor a primit primele avize pozitive și încheie, astfel, o etapă în cadrul procesului legislativ. Proiectul va fi supus, acum, dezbaterii și în comisiile de specialitate.

Read more: Avize pozitive pentru proiectul "Autobuzele elevilor", propus de deputatul Roberta Anastase....
Politic

A fost scandal mare, joi, în Consiliul Local Ploieşti, când majoritatea PSD-ALDE a aprobat mai multe majorări de tarife şi salarii care vor afecta atât locuitorii oraşului, cât şi bugetul local. Acuzat de rivalii politici de faptul că ar încerca să arunce vina pe alţii pentru a-şi masca "inactivitatea", primarul Adrian Dobre le răspunde reprezentanţilor coaliţiei majoritare, spunând că aceştia nu apără interesele ploieştenilor şi că au lăsat administraţia locală fără fonduri de investiţii în 2019.

Read more: Adrian Dobre, după scandalul din Consiliul Local Ploieşti: "Consilierii PSD-ALDE au votat...
Politic

După scandalul din şedinţa de joi a Consiliului Local Ploieşti, în care a fost aprobat noul tarif pentru gigacalorie, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Prahova, Bogdan Toader, îl critică pe primarul Adrian Dobre, spunând că acesta a avut în timpul dezbaterilor ieşiri "complet necontrolate" şi că edilul încearcă să arunce vina pe guvernanţi sau pe consilierii din coaliţia majoritară în încercarea de a se justifica pentru "inactivitatea" sa.

Read more: Bogdan Toader (PSD Prahova): "Istericalele primarului Dobre pun la îndoială capacitatea acestuia...