Politic

Politic

Fostul primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu a ironizat decizia autorităţilor locale de mutare a sediului instituţiei în fosta clădire Petrom din centru, imobil care fusese donat de compania petrolieră chiar în timpul lui Bădescu. Acesta aminteşte, într-o postare pe pagina de Facebook venită după o lungă perioadă de inactivitate, că acea clădire trebuia transformată, conform planului iniţial, în spital pentru copii, destinaţie pentru care fusese solicitat şi un credit bancar şi fusesere începută şi procedurile pentru execuţie.

Read more: Bădescu iornizează mutarea Primăriei Ploieşti: "Cabinetul specialistului ortoped a devenit biroul...
Politic

DECLARAȚII HALUCINANTE. Ilan Laufer a susținut marți că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este "un nou act de antisemitism", acuzându-l pe șeful statului că a avut "mai multe ieșiri de sabotare a evreilor", încercând să oprească relațiile cu Ierusalimul. El a mai spus că va face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. "În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani", a mai acuzat Laufer.

 

Read more: Ilan Laufer: Refuzul președintelui de a mă numi ministru, act de antisemitism. Institutul „Elie...
Politic

Iulian Bădescu, fostul primar al municipiului Ploiești, a publicat un mesaj critic la adresa actualului Executiv ploieștean, amintind că sediul Petrom unde se mută acum Primăria Ploiești ar fi trebuit să devină spital de pediatrie. Proiectul pe care Bădescu l-a susținut în campania electorală pentru primărie a fost abandonat odată cu încheierea mandatului acestuia înainte de termen și cu perindarea primarilor interimari în fruntea orașului.

 

Read more: Iulian Bădescu, despre mutarea primăriei în clădirea Petrom: „Sala unde trebuiau operați copiii a...
Politic

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă depun jurământul la Cotroceni luni după-amiază. Numai șase dintre cele opt propuneri au fost acceptate, însă, de Klaus Iohannis, care nu este de acord cu numirea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor, respectiv cu numirea lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Read more: Prima reacție din PSD, după ce Klaus Iohannis a refuzat propunerile de la Transporturi și...
Politic

Noul ministru al Tineretului și Sportului a devenit celebru când a picat în capcana unui reporter care l-a întrebat dacă va vota Codul lui Hammurabi, un ansablu de legi antice din Imperiul Babilonian. Întrebat de un reporter de la Antena 1 dacă va vota pachetul de legi al lui Hammurabi, Bogdan Matei a declarat: „Aşa cum am spus, suntem la început. Daţi-ne răgaz să ne acomodăm, să studiem”.

 

Read more: Bogdan Matei, noul ministru PSD al Sportului a crezut că votează Codul lui Hammurabi în Parlament
Politic

45.000 de lei cheltuie, lunar, în total, statul român cu fiecare parlamentar. ROMÂNIA FURATĂ a încercat să stea de vorbă cu mai mulți parlamentari români care sunt scumpi la vedere prin comisiile în care activează și a căror implicare este mai mult pe hărtie. Concluzia este șocantă - aleșii habar nu au ce caută la muncă, asta când vin la serviciu, că și absențele sunt nenumărate. Mulți se scuză cu un tertip penibil: spun că au inițiat legi. Dar asta e o minciună mascată - aleșii se bagă la grămadă pe liste interminabile de inițiatori, chiar dacă habar nu au ce inițiază. Ca să iasă bine în statistici. Mai mult decât atât, parlamentarii le răspund obraznic reporterilor și le întorc spatele refuzând să răspundă la întrebări de bun-simț, cum ar fi cele legate de prezență sau despre legile tocmai votate. Despre care nu au habar. „Habar nu am” sau „Puneți întrebări nelalocul lor” sunt doar două mostre de nesimțire și tupeu incredibil.

 

Read more: ROMÂNIA FURATĂ. Vremea trece, leafa merge. Dialoguri halucinante în Parlamentul României....
Politic

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, pentru schimbarea miniştrilor de la cinci portofolii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid. Potrivit sursei citate, CExN a votat pentru numirea următorilor miniştri: Muncă: deputatul Marius Budăi în locul Liei Olguţa Vasilescu, Economie: senatorul Niculae Bădălau în locul lui Dănuţ Andruşcă, Transporturi: deputatul Lia Olguţa Vasilescu în locul lui Lucian Şova, Apărare: senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, în locul demisionarului Mihai Fifor, Cultură: senatorul Daniel Breaz în locul lui George Ivaşcu. Sursa: mediafax.ro

Politic

Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu a depus, la Parlament, o declarație politică prin care critică vehement numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației, prin prisma bilanțului celor trei mandate pe care aceasta le-a mai avut în funcția amintită.

Read more: Deputatul Cătălina Bozianu, despre noul ministru al Educației: "Prin numirea Ecaterinei...
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a dezvăluit, vineri, evoluția cazului de la Băicoi, acolo unde locuitorii au ajuns în pragul disperării, în lupta împotriva unui mare poluator. Potrivit parlamentarului, măsurile luate de autorități împotriva firmei respective au fost numai de fațadă, ele fiind anulate aproape imediat.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu: APM a anulat decizia de suspendare a activității societății vinovate...
Politic

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher a avut, din nou, oaspeți, la Parlament. De această dată, la invitația demnitarului au răspuns liceeni din cadrul Colegiului Național "Jean Monnet" din Ploiești.

Read more: Liceeni de la C. N. "Jean Monnet" Ploiești au vizitat Palatul Parlamentului, la invitația...