Politic

Politic

Senatorul PNL de Prahova Iulian Dumitrescu președintele organizației județene și prim-vicepreședinte al PNL pentru mediul de  afaceri și societate civilă, a punctat, într-o declarație făcută marți, asemănarea dintre cea mai nouă propunere lansată de Liviu Dragnea, cu privire la sectorul agricol, și politicile similare adoptate în Turcia. Parlamentarul avertizează că, "dacă actuala putere va continua războiul cu mediul de afaceri privat, va ajunge repede în blocaj".

Read more: Reacția președintelui PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, la propunerea lui Dragnea privind...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Răzvan Prișcă îi cere ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, să anunțe măsurile pe care le are în vedere ținând cont de estimările realizate la nivelul UE, conform cărora, în 10 ani, datoria externă a României ar putea depăşi pragul critic de 60% din PIB.

Read more: Deputatul de Prahova Răzvan Prișcă: "În 10 ani, datoria externă a României ar putea depăşi pragul...
Politic

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher a avut, luni, o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe tema principalelor investiții în infrastructură de care are nevoie județul Prahova.

Read more: Deputatul de Prahova Laura Moagher i-a prezentat ministrului Transporturilor obiectivele de...
Politic

Surpriza ultimelor zile, pe plan politic, a venit din partea Partidului România Unită, care a comunicat, duminică, oficial, că Sebastian Ghiță va fi primul pe lista de candidați a formațiunii politice, la alegerile parlamentare din 26 mai. Anunțul vine la numai câteva zile după ce Curtea de Apel Ploiești a revocat ultimul mandat de arestare pe numele fostului deputat, după alte patru revocate, anterior, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (VEZI DETALII).

Read more: Sebastian Ghiță deschide lista de candidați a PRU pentru alegerile europarlamentare
Politic

Deputatul de Prahova Dan Rădulescu, lideurl organizaţiei judeţene a USR, a comentat sâmbătă decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în privinţa candidaturii comune, în alianţă, a USR şi PLUS la alegerile europarlamentare programate pe 26 mai. Parlamentarul prahovean spune că decizia de validare a acestei alianţei, venită după ce Biroul Electoral Central o respinsese, a făcut dreptate în acest caz şi promite că formaţiunile vor propune o listă de candidaţi competenţi, "pentru ca România să nu mai aibă de ales răul cel mai mic".

Read more: Liderul USR Prahova, prima reacţie după decizia ICCJ legată de candidatura USR-PLUS la...
Politic

USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ a admis vineri seară contestaţia celor două partide la decizia BEC care interzicea participarea alianţei la scrutin.

Read more: Decizie oficială în privinţa candidaturii alianţei USR-PLUS la alegerile europarlamentare
Politic

Ales senator în 2008 şi primar în 2012, Iulian Bădescu ar putea să candideze din nou pentru Primăria Ploieşti, în 2020, din partea Pro România, potrivit unor informaţii neoficiale din mediul politic. Conducerea organizaţiei judeţene de partid spune că politicianul "a venit alături de Pro România", fără să fi semnat o adeziune, şi adaugă că pentru moment nu s-a pus în discuţie problema candidaturilor pentru alegerile locale de anul viitor.

Read more: Ce spune conducerea Pro România despre o posibilă candidatură a lui Iulian Bădescu pentru Primăria...
Politic

Dacă nu v-aţi săturat de contre politice în administraţia ploieşteană, aveţi un noroc fantastic: tocmai a mai apărut un scandal. Primarul Ploieştiului acuză coaliţia PSD-ALDE că blochează, prin reprezentanţii săi din Consiliul Local, avizarea solicitărilor unor partide politice de amplasare a unor corturi pentru strângerea de semnături în vederea alegerilor europarlamentare. Primarul spune că membrii Comisiei 2, de patrimoniu, a CL Ploieşti "tergiversează aprobarea" şi discută inclusiv despre un posibil abuz şi despre un "atac la democraţie".

Read more: Scandal pe tema corturilor electorale. Primarul Ploieştiului acuză consilierii PSD-ALDE de "atac...
Politic

Fostul premier Mihai Tudose a participat, joi, la Ploieşti, la o conferinţă de presă la sediul partidului Pro România, alături de europarlamentarul prahovean Laurenţiu Rebega şi de colegii de partid Nicolae Bănicioiu şi Mihai Neacşu, conferinţă în care politicianul a vorbit despre planurile pentru alegerile europarlamentare, întârzierea bugetului pe 2019, ordonanţele pe tema justiţiei, activitatea actualei guvernări şi, nu în ultimul rând, autostrada Ploieşti-Braşov. Mihai Tudose a reclamat că actualul Executiv e caracterizat de lipsă de profesionalism şi de coerenţă, e mânat de o "agendă ascunsă" şi a sacrificat în acest an investiţiile publice pentru a avea bani de pensii şi salarii. Referitor la situaţia ministrului Justiţiei, pe numele căruia a fost depusă o moţiune de cenzură, fostul prim-ministru PSD spune că Tudorel Toader e prins într-un joc politic în care i se solicită să iniţieze modificări legislative ca să-şi poată păstra funcţia şi speră că acesta va da dovadă de decenţă şi nu va veni cu alte ordonanţe.

Read more: Mihai Tudose, la Ploieşti: Lumea a acuzat PSD de toate relele, dar măcar făcea treabă la...
Politic

Nemulţumit că Ministerul Mediului a refuzat cererea Primăriei Ploieşti pentru 11 autobuze electrice, primarul municipiului, Adrian Dobre, a declarat joi că ministrul Graţiela Gavrilescu ar fi blocat din raţiuni politice proiectul, dând de înţeles că aceasta ar dori să candideze în 2020 pentru postul de primar în Ploieşti şi că, până atunci, îi blochează lui proiectele, ca să se poată prezenta ulterior ca o salvatoare. Declaraţiile, făcute într-o conferinţă de presă organizată la sediul Primăriei Ploieşti, vin după ce ministrul Mediului acuzase că finanţarea s-a pierdut din cauza primarului Dobre.

Read more: Adrian Dobre, despre scandalul autobuzelor de la Ministerul Mediului: "Graţiela Gavrilescu devine...