Politic

Politic

Doliu printre reprezentanţii PLUS Prahova. Colegul lor Viorel Mihai, aflat pe o poziţie eligibilă pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean, a încetat din viaţă zilele trecute. El ar fi urmat să îşi preia zilele acestea mandatul.

Read more: Un prahovean ales consilier judeţean din partea PLUS a murit înainte să-şi poată începe mandatul
Politic

Președintele Partidului Prahova în Acțiune, conf. univ. dr. Mihai Apostolache, a anunțat că va candida la alegerile parlamentare, dar nu din parta formațiunii politice, ci independent.

Read more: Conf. univ. dr. Mihai Apostolache a anunțat că va candida independent la alegerile parlamentare
Politic

Un actual ministru, un fost ministru, un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi alţi trei actuali sau foşti parlamentari se vor afla pe primele poziţii pe listele de candidaţi al Partidului Naţional Liberal Prahova la alegerile parlamentare de la finalul acestui an, conform unor surse din partid.

Read more: Surse: Cătălin Predoiu şi Roberta Anastase deschid listele PNL la alegerile parlamentare din Prahova
Politic

Șase parlamentari (cinci social-democrați și un liberal) au depus un proiect de lege la Senat prin care vor să modifice Legea 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. PNL-istul și-a retras însă semnătura de pe proiectul care, printre altele, oferă posibilitatea autorităților să refuză să răspundă solicitărilor pe motiv că informațiile sunt solicitate cu „rea-credință”.

Read more: Cinci parlamentari PSD propun modificarea legii, cu limitarea accesului la informații de interes...
Politic

În această săptămână, plenul Camerei Deputaților a adoptat, în unanimitate, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul penal în vederea transmiterii unor directive ale Uniunii Europene. Deputatul PNL de Prahova Răzvan Prișcă a explicat de ce acest moment reprezintă un punct important pentru justiția din țara noastră.

Read more: Răzvan Prișcă: Adoptarea proiectului privind confiscarea extinsă, un pas important pentru justiția...
Politic

Deputatul de Prahova Dan Rădulescu a anunțat votarea unei noi legi care acordă persoanelor ce au locuit cel puțin 30 de ani în orașele afectate de poluare, printre care și localitățile Brazi şi Ploiești, o reducerea a vârstei standard de pensionare cu doi ani fără penalizare. Acesta remarcă situaţia gravă cauzată de poluare, în anumite zone din țară, consemnată chiar în textul proiectului.

Read more: O nouă lege privind reducere vârstei de pensionare, pentru locuitorii din zonele poluate, votată...
Politic

Un proiect de lege depus în Parlament, în această săptămână, urmărește să acorde și persoanelor juridice dreptul de a sesiza Autoritatea pentru protecția Consumatorilor, în cazul anumitor categorii de bunuri.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu anunță depunerea unei inițiative legislative care să le permită și...
Politic

Filiala judeţeană a social-democraţilor îşi va păstra echipa actuală de conducere, iar susţinerea a fost manifestată chiar de liderii de la nivel naţional ai PSD, care au punctat că formaţiunea, chiar dacă a pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean, a câştigat aproape 40 de primării în Prahova şi a obţinut un scor general peste media pe ţară.

Read more: Conducerea PSD Prahova, reconfirmată în urma alegerilor locale
Politic

Reprezentanţii Prefecturii Prahova estimează că validarea noilor mandate de primari, consilieri locali şi judeţeni se va face undeva spre finalul acestei luni, după ce mai întâi rezultatele finale ale alegerilor locale vor fi validate de instanţă. La Consiliul Judeţean, în mandatul 2020-2024, alianţa PNL-USR-PLUS va avea 17 mandate, alianţa PSD-PPU(SL)-Pro România va avea 11, PMP 3, ALDE 3 şi Prahova în Acţiune 2.

Read more: Cum va arăta configuraţia viitorului Consiliu Judeţean Prahova, în mandatul 2020-2024
Joomla SEF URLs by Artio