Politic

Politic

bogdan hodorogCea mai recentă ședință a Consiliului Local Ploiești a adus o majorare a prețului biletelor de călătorie și legitimațiilor de o zi, ale TCE Ploiești. Nu toți aleșii locali au fost convinși, însă, că scumpirea ar scoate operatorul de transport public din gaura financiară în care se află sau că salvarea ar trebui să "sară" din buzunarele cetățenilor de rând.

Read more: Bogdan Hodorog, după votul din CL Ploiești, împotriva majorării tarifelor TCE: "Nu putem accepta...
Politic

lukoil petrotel green reportDeputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a anunțat că va avea, joi, pe 27 septembrie, o întâlnire cu reprezentanții Petrotel-Lukoil. Cu acest prilej, acesta promite să le adreseze și întrebările primite de la cetățeni, pe tema poluării din Ploiești.

Read more: Liderul mișcării anti-poluare din Ploiești, chemat la LukOil pentru discuții. Dan Rădulescu: ...
Politic

reducerea numarului de parlamentariProiectul de lege care prevede reducerea numărului de aleși din Parlamentul României a trecut, luni, de Senat, prin adoptare tacită, ajungând la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Read more: Reducerea numărului de parlamentari, la mâna deputaților. Cătălina Bozianu: "Proiectul reflectă...
Politic

catalina bozianuReferendumul pentru revizuirea Cobstituției, în punctele referitoare la definirea familiei, nu trebuie politizat! Acesta este mesajul transmis de deputatul Cătălina Bozianu, președintele PMP Prahova, accentuând că "românii au dreptul constituțional (fapt stabilit de CCR), legal și moral de a se pronunța asupra unei chestiuni care ține de valorile societății noastre".

Read more: Apel public la a nu politiza referendumul pentru redefinirea familiei. Cătălina Bozianu,...
Politic

Dan Radulescu USR PrahovaAcum exact un an, la Ploiești demara o campanie fără precedent împotriva poluării municipiului și a împrejurimilor, una dintre principalele sale componente fiind strângerea de semnături care să demonstreze că, spre deosebire de autorități, oamenii de rând sunt conștienți de pericolul la care sunt expuși zilnic. După numeroase demersuri în direcția reducerii poluării în această zonă, deputatul USR de Prahova lansează un apel și către cetățeni, cei care au, până la urmă, rolul decisiv în reușita acestei inițiative.

Read more: Un an de când a fost lansată strângerea de semnături împotriva poluării Ploieștiului. Dan...
Politic

traian basescu sinaia 2019Traian Băsescu îi critică pe liderii PNL şi USR, reclamând o lipsă de uniune a partidelor de opoziţie şi faptul că acestea s-au concentrat pe moţiuni de cenzură simple, orientate împotriva câtorva miniştri şi lipsite de efecte, în loc să ţintească spre înlăturarea întregului Guvern, care, în viziunea fostului şef al statului, este ineficient şi, separat, se clatină în urma tensiunilor din PSD.

Read more: Traian Băsescu cere o moţiune şi răbufneşte: "Opoziţia face un blat ruşinos cu PSD"
Politic

liviu dragneaDupă scrisoarea semnată, chipurile, de circa 30 de membri influenţi, care cereau demiterea lui Liviu Dragnea de la şefia PSD, Comitetul Executiv al partidului a decis, vineri seară, după o şedinţă de aproape zece ore, să îşi menţină sprijinul pentru acesta. Numărul contestatarilor a scăzut, până la final, la opt, majoritatea din spatele liderului actual fiind una confortabilă, ceea ce i-a făcut pe mulţi analişti să se întrebe dacă nu cumva unii dintre criticii iniţiali au fost "momiţi" cu diverse avantaje politice pentru a-şi revizui poziţia. Cert este că, la ieşire, social-democraţii au făcut un apel la pace, anunţând că dizidenţii nu vor avea de suferit câtă vreme acceptă să lucreze în echipă de acum încolo, iar contestatarii, resemnaţi, apreciind că măcar şedinţa a adus un lucru bun, şi anume oportunitatea unei dezbateri sincere la nivelul conducerii. Din toate discursurile, fie ele uşurate sau mâhnite, a ieşit în evidenţă o declaraţie a lui Dragnea, care a spus că în partid s-au făcut presiuni mari pentru amnistie şi graţiere.

Read more: Dragnea a supravieţuit CEx-ului PSD şi anunţă că se leapădă de amnistie şi graţiere
Politic

laura moagher camera deputatilorReferendumul pentru revizuirea Constituției, în punctele privind definirea noțiunii de "familie", va avea loc pe 6-7 octombrie, iar organizarea sa a fost stabilită deja. În Parlament continuă dezbaterile pe tema cu privire la care românii vor fi consultați la începutul lunii viitoare.

Read more: Continuă dezbaterile în Parlament, pe tema referendumului. Deputatul Laura Moagher consideră că...
Politic

dragnea4Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, la care se adaugă și alte 18 solicitări.

Read more: A apărut scrisoarea anti-Dragnea. Disidenţii din PSD cer demisia lui Dragnea și numirea Vioricăi...