Politic

Politic

dancila motiune iunie 2018Premierul Viorica Dăncilă a luat cuvântul, miercuri, în plenul Parlamentului, înaintea votului pe moțiunea de cenzură, încercând să înșire argumente în favoarea Cabinetului pe care îl conduce, dar reușind, până la urmă, să comită noi gafe, care se adaugă unei colecții generoase, create într-un timp relativ scurt.

Read more: Premierul, sursă inepuizabilă de gafe. Viorica Dăncilă a vorbit, miercuri, despre Banca......
Politic

traian basescu parlamentEfect surpriză al discursului lui Traian Băsescu, miercuri, în Parlament. Acesta a luat cuvântul din partea PMP, pentru a susține moțiunea de cenzră împotriva Guvernului Dăncilă, conturând o proiecție în viitorul apropiat a prestației actualului Cabinet, prin raportarea la momentul 1 ianuarie 2019, când România va prelua președinția Consiliului UE.

Read more: Discursul lui Traian Băsescu i-a făcut și pe PSD-iști să râdă de propriul Guvern
Politic

adrian dobre dezbatere buget 18Consilierii ploieşteni din partea coaliţiei PSD-ALDE îl critică dur pe primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, pentru refuzul de a semna un transfer de bani către SC Hale şi Pieţe, societate deţinută de administraţia locală. Virarea celor 18 milioane de lei fusese aprobată încă din februarie de forul legislativ, pentru începerea proiectului de reconstruire a platoului Halelor Centrale. În şedinţa de miercuri, consilierul social-democrat George Botez a solicitat ca primarul Dobre să fie sancţionat contravenţional, conform legislaţiei în vigoare, pentru refuzul de a pune în aplicare o hotărâre de Consiliu Local.

Read more: Consilierii ploieşteni cer amendarea primarului Dobre, pe motiv că a refuzat să pună în practică o...
Politic

legea munteluiDeputații au adoptat, în ședința de marți, ca for decizional, proiectul Legii muntelui, care prevede instituirea unui program de încurajare a activităţilor din zona montană, pentru care se alocă de la bugetul de stat un miliard de euro pe o perioadă de 10 ani.

Read more: Legea muntelui a fost adoptată de Parlament. Deputatul Laura Moagher: "10 milioane de euro vor fi...
Politic

protest parlament iunieConducerea Camerei Deputaților a votat marți, la propunerea deputatului PSD Florin Iordache, o hotărâre prin care i se interzice, în mod exclusiv, grupului deputaților Uniunii Salvați România să mai invite persoane la Camera Deputaților. Propunerea a urmat unui protest care a avut loc săptămâna trecută, lângă sala de plen.

Read more: Dan Rădulescu, deputat USR de Prahova, critică interdicția impusă de PSD - ALDE în Legislativ:...
Politic

ludovic orbanLiberalii se declară, prin vocea preşedintelui lor, flexibili în ceea ce priveşte numele viitorului premier, în cazul în care moţiunea de cenzură va avea succes, iar Cabinetul Dăncilă va fi demis. "Eu nu insist să fiu premier”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru Revista 22, arătând în continuare că "obiectivul PNL este să dărâmăm această guvernare pentru a demantela regimul autocratic și toxic care amenință România".

Read more: Orban, despre moţiunea de cenzură: "Eu nu insist să fiu premier. Obiectivul e să dărâmăm această...
Politic

calin popescu tariceanuPreşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că este exclusă asumarea răspunderii pe Codurile Penale, la fel cum este exclusă cea a Ordonanței de Urgență, arătând că singura variantă acceptată este dezbaterea parlamentară.

Read more: Tăriceanu, privind Codurile penale: "Mergem pe procedură parlamentară". Președintele Senatului...
Politic

iulian dumitrescu candidat pnlSenatorul PNL Iulian Dumitrescu, președintele liberalilor prahoveni și prim-vicepreședinte al PNL, a comentat declarațiile date la Sibiu de Klaus Iohannis. Șeful statului și-a anunțat o nouă candidatură pentru funcția de președinte al României (VEZI DETALII).

Read more: Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, salută anunțul lui Klaus Iohannis referitor la o nouă...