Politic

Politic

Senatorul PNL de Prahova Iulian Dumitrescu le cere părerea prahovenilor cu privire la cele mai importante obiective din Ploiești și din județ care ar trebui finanțate din bugetul de stat pe 2019. Acesta acuză Guvernul că vrea să ia banii care ar trebui să ajungă la administrațiile locale, pentru investiții, ca să acopere deficitul bugetar.

Read more: "Credeți că Guvernul Dăncilă va finanța, în 2019, proiectele susținute de cetățenii municipiului...
Politic

Proiectul de buget a ajuns în Parlament, la comisii, unde dezbaterile continuă și unde au apărut, deja, și nemulțumiri uriașe. Unele dintre ele se referă la modul în care au fost abordate problemele semnalate din teritoriu, chiar de primari, sub formă de amendamente la prevederile care vizează administrația locală.

Read more: Dezbaterile privind proiectul de buget pe 2019 continuă în Parlament. Cătălina Bozianu, deputat...
Politic

Comisiile reunite pentru politică externă ale Parlamentului României au analizat, luni, împreună cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, bugetului Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2019.

Read more: Ministrul de Externe a fost interpelat pe tema bugetului de deputatul Roberta Anastase, în cadrul...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase se alătură celor care solicită răspunsuri din partea autorităților, cu privire la efectele incendiului devastator care a avut loc, în luna noiembrie, la un depozit din cartierul Mimiu.

Read more: Deputatul de Prahova Roberta Anastase cere autorităților informarea, de urgență, cu privire la...
Politic

Deputatul de Prahova Roberta Anastase participă, pe 7 și 8 februarie, la Reuniunea anuală a Comisiei pentru proiectul de buget şi audit a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre.

Read more: Deputatul Roberta Anastase participă, în aceste zile, la Reuniunea anuală a Comisiei pentru...
Politic

Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale ale parlamentarilor, diplomaților, funcționarilor parlamentari, personalului auxiliar din instanțe, de la Curtea de Conturi și Avocatul Poporului, inițiat de PMP, a fost adoptat, miercuri, de Senat, a anunțat deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu.

Read more: Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale, adoptat de Senat. Cătălina Bozianu, deputat PMP:...
Politic

Creșterea numărului cazurilor de gripă și al deceselor cauzate de virusul gripal cunoaște o rată alarmantă. Autoritățile au declarat deja epidemia, dar fără a lua măsuri suplimentare faț de cele adoptate încă de la jumătate lunii trecute și care par să nu oprească agravarea situației. Deputatul PNL de Prahova Răvan Pișcă i-a transmis ministrului Sănătății, Sorina Pintea, o întrebare pe acest subiect.

Read more: Deputatul de Prahova Răzvan Prișcă, către ministrul Sănătății: "Care sunt măsurile active...
Politic

Mai mulți locuitori din zona de vest a Ploieștiului au semnalat, în primele zile ale anului, probleme evidente legate de calitatea apei furnizate de rețeaua centralizată a orașului (VEZI DETALII). Sesizările aua juns și la deputatul USR Dan Rădulescu. Parlamenatul de Prahva a transmis solicitări pe această temă Direcției de Sănătate Publică Prahova, Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu. Deputatula prezentat, zilele trecute, răspunsul DSP, în paralel cu rezultatele analizelor de laborator efectuate pe probe din apa care a ajuns în casele ploieștenilor.

Read more: Ce a conţinut apa distribuită în rețea, în vestul Ploieștiului, la începutul lunii ianuarie?...
Politic

Atacat astăzi de primarul Ploieştiului, pe tema majorării tarifului la termoficare, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a organizat astăzi o conferinţă de presă în care i-a răspuns lui Adrian Dobre şi l-a acuzat că, în contextul în care contractul cu Veolia Energie expiră în aprilie, edilul nu a făcut nimic pentru o nouă licitaţie şi nici nu a iniţiat nicio corespondenţă oficială pentru crearea unei societăţi noi care în teorie să preia serviciul din luna mai. Toader îl acuză pe Dobre că a stricat colaborarea "foarte bună" dintre cele două instituţii în momentul în care "a intrat în campanie electorală" şi că în ultimii doi ani şi jumătate s-a concentrat de prelungiri de contracte, la preţuri foarte mari, pentru alte servicii, dar nu s-a preocupat de termoficare.

Read more: Bogdan Toader: Domnul Dobre să gestioneze sistemul de termoficare fără a se mai baza pe noi