Politic

Politic

În anul centenarului Marii Uniri de la 1918, parlamentarii români au adoptat o lege prin care obligă Executivul să realizeze o autostradă care să lege Moldova şi Transilvania. Iniţiativa legislativă inedită a fost promulgată de preşedintele Iohannis în această săptămână, în umra unei ceremonii la care au luat parte şi mai mulţi parlamentari care au susţinut demersul. Prezent la eveniment, preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, şi-a felicitat colegii de partid care au militat pentru adoptarea acestei legi şi a afirmat că iniţiatorii au primit asigurări de la Ministerul Finanţelor că Autostrada Unirii va primi fonduri în bugetul pe 2019.

Read more: Eugen Tomac (PMP), reacţie după promulgarea legii care obligă la construirea Autostrăzii Unirii
Politic

Reacții vehemente din lumea politică, după declarațiile făcute de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, privind perspectiva introducerii unor permise muncă pentru români, are să le permisă acestora să lucreze nu mai mult de cinci ani peste hotare. Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, apreciază că această idee ar trebui să-l coste funcția pe Teodorovici.

Read more: Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, cere demisia ministrului de Finanțe, după...
Politic

Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu, președintele organizației județene a formațiunii politice, a vorbit, în declarația politică depusă în această săptămână la Parlament, despre contextul în care România celebrează Centenarul Marii Uniri, din păcate o sărbătoare "a dezbinării provocate de politică".

Read more: Deputatul Cătălina Bozianu, despre Centenarul Marii Uniri: "O sărbătoare a dezbinării provocate de...
Politic

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici declară că în niciun caz în declarația sa (LINK AICI) nu este vorba de o piedică sau de o limitare a accesului românilor în spaţiul european, ci mai degrabă dorinţa mea, aşa cum a fost întotdeauna, de a apăra şi promova interesele românilor şi ale companiilor româneşti. Totodată, ministrul adaugă că afirmaţiile sale reprezintă o subliniere a necesităţii de a standardiza la nivel european legislaţia şi procedurile privind accesul pe piaţa muncii în statele europene, astfel încât să avem condiţii egale de acces pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene.

Read more: Eugen Teodorovici revine cu explicații legate de accesul pe piața muncii: Nu voi pune niciodată în...
Politic

OUG 13 revine pe firmament, prin vocea liderului PSD. Liviu Dragnea îi cere ministrului Justiţiei să prezinte cât mai repede un proiect privind amnistia şi graţierea. Potrivit digi24.ro, Dragnea îl acuză pe Tudorel Toader că nu a făcut nimic în această privinţă. Şeful PSD spune că dacă în săptămânile următoare Tudorel Toader nu va prezenta un proiect privind amnistia şi gratierea, atunci va cere CEx PSD să ia o decizie. Termenul final pentru adoptarea aministiei și grațierii ar fi finalul acestui an.

 

Read more: BOMBĂ. Toader, amenințat cu remanierea. Liviu Dragnea îi cere ministrului Justiției o soluție...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase participă, în perioada 26 - 38 noiembrie, la cea de-a 52-a Adunare generală a organizaţiei care are loc la Erevan, în Armenia.

Read more: Deputatul de Prahova Roberta Anastase reprezintă România la cea de-a 52-a Adunare generală a...
Politic

"Eu, de un un an de zile, vorbesc de unitate pentru alegerile europarlamentare, unitatea opoziţiei şi pe urmă unitate pentru un singur candidat, care nu poate fi domnul Cioloş. Probabil că domnul Iohannis va dori un al doilea mandat şi va trebui susţinut preşedintele în funcţie", a declarat Traian Băsescu, la România TV. Întrebat dacă Dacian Cioloş are şanse în cursa electorală, fostul şef al statului a negat, susţinând că preşedintele Iohannis poate avea o campanie care să-l facă favorit pentru al doilea mandat.

 

Read more: Traian Băsescu: „Cioloş nu are şanse la prezidenţiale, Opoziţia ar trebui să-l susţină pe...
Politic

Incendiul de aproape 80 de ore care a avut loc, în urmă cu două săptămâni, la Ploiești, și a socs la iveală un depozit în care ajunseseră, ilegal, cantități uriașe de substanțe periculoase. În declarația politică susținută în această săptămână, în Parlament, deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu critică lipsa de reacție a autorităților, în urma unui incident atât de grav.

Read more: Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a vorbit, în Parlament, despre cel mai grav episod de...
Politic

Discuţiile legate de remaniere, concentrate pe situația de la Ministerul Transporturilor și de la Ministerul Dezvoltării, a cam lăsat să treacă neobservată numirea lui Constantin Bogdan Matei în funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Și zău că ar fi păcat să nu primească atenția cuvenită. Iată de ce!

Read more: Noul ministru al Tineretului și Sportului, dascăl de 2,75 la titularizare