Politic

Politic

Reprezentanţii Partidului Social Democrat, prin vocea secretarului general adjunct al formaţiunii, Codrin Ştefănescu, au considerat neatingerea pragului minim de voturi la referendum ca un eşec al întregii ţări, dar cred că, totuşi, PSD are de câştigat în urma celor două zile de votare. Deşi tot el a afirmat că "referendumul nu a fost unul politic", Ştefănescu a declarat că partidele de opoziţie au boicotat referendumul şi, automat, vor avea de pierdut la următoarele alegeri. Totodată, el a rotunjit numărul de votanţi la 4 milioane şi a "confiscat" voturile lor ca fiind voturi de încredere pentru PSD, făcând inclusiv o comparaţia cu ultimele alegeri parlamentare, când formaţiunea primise 3,2 milioane.

"Spunea domnul Barna că la referendum a fost o fantasmă medievală, adică definirea familiei tradiţionale - căsătoria dintre un bărbat şi o femeie pentru cei de la USR e o fantasmă medievală. D-aia sunt şi foarte mici în sondaje şi sunt convins că nu vor intra în Parlament data viitoare. Spunea domnul Orban că respectă votul românilor, dar îl boicotează. Aceste declaraţii halucinante mă pun pe gânduri vizavi de opoziţie, nu cred că merităm astfel de opoziţie. Spune domnul Orban că a fost un vot de blam pentru Dragnea. În primul rând, nu a fost un vot politic, acest referendum nu a fost o chestiune asumată politic de nimeni, a fost pur şi simplu o acţiune venită în urma unei scrisori semnate de trei milioane de români. Sunt nişte aberaţii care s-au auzit în ultima perioadă de la aceste partide care par că, împreună cu domnul Iohannis, au promovat-o ca politică în aceste ultime două săptămâni, aceea de boicot, aceea de a dezinforma populaţia, aceea de a permite mesaje absolut oribile, într-un moment în care românii au venit totuşi într-un număr gigant la vot. Patru milioane este o cifră! Patru milioane de români au venit astăzi la vot şi să spună exact ce gândesc ei. Dacă vorbim despre boicotul opoziţiei, putem spune doar că toată această acţiune nu numai că nu le-a ieşit, dar are un efect advers vizeavi de declaraţiile pe care le-au făcut ei în spaţiul public şi vizavi de aroganţa cu care au discutat în ultima perioadă, inclusiv modul în care s-a comportat preşedintele Iohannis de parcă era preşedintele unei alte ţări", a declarat Codrin Ştefănescu, după închiderea urnelor.

"Vreau să mulţumesc membrilor de partid, simpatizanţilor, care au dat curs acestui apel şi au ieşit la vot şi ieri şi azi într-un număr foarte mare. Le mulţumim acestora pentru că au dat curs apelului nostru şi au mers la vot. Şi nu în ultimul rând, vrea să le mulţumesc oamenilor din diaspora. Repet încă o dată, nu a fost un referendum politic, a fost o acţiune civică de care unii şi-au bătut joc. Toate aceste lucruri se vor vedea la vot data viitoare, la europarlamentare, la prezidenţiale, la parlamentare", a mai afirmat reprezentantul PSD.

"Spuneau cei din opoziţie că e vot de blam. Păi noi am fost votaţi în 2016 de 3,2 milioane de români şi am câştigat alegerile. Acum au ieşit 4 milioane de români. Este o lipsă de logică şi de raţionament totală din partea domnilor din aşa-zisa opoziţie", a completat politicianul.

Politic

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre prezenţa scăzută la urne, în Bucureşti – premieră absolută post-revoluţionară. Este un mesaj clar pe care primarul general Gabriela Firea i l-a transmis lui Liviu Dragnea.

 

Read more: C.T.Popescu la Digi24: Firea i-a dat un cap în gură lui Dragnea, de cred că-i va deranja dinţii și...
Politic

Președintele Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, Udo Bullmann, a salutat eșecul referendumului pentru familia tradițională și a cerut guvernului să se concentreze pe problemele reale.

 

Read more: Grupul socialiştilor europeni aplaudă eşecul referendumului. Mesaj pentru guvernul PSD: „Să se...
Politic

Președintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, a lansat, vineri, un ultim apel înainte de referendumul din 6-7 octombrie, pentru revizuirea Constituției. Aceasta îndeamnă populația să iasă la vot și să-și exprime punctul de vedere cu privire la tema supusă consultării publice.

Read more: Cătălina Bozianu, deputat de Prahova, îi îndeamnă pe oameni să se prezinte la referendum: "Este...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a dialogat, în ultimele săptămâni, cu ministrul de Externe și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, punând accent pe teme subiecte conexe apropierii momentului în care România va prelua Președinția rotativă a Consiliului UE.

Read more: Aderarea României la Schengen și zona Euro, temele de politică externă abordate în ultimele...
Politic

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că 49 de liberali s-au înscris pe lista candidaturilor la alegerile europarlamentare, printre ei fiind şi Crin Antonescu, Vasile Blaga, Alina Gorghiu sau Cristian Bușoi. Interesant este că Orban, care momentan nu e pe listă, ar putea fi al 50-lea, conform unei clauza statutare care i-ar permite asta. Acum urmează o etapă de evaluare a CV-urilor şi proiectelor doritorilor.
Read more: 49 de liberali şi-au depus candidaturile pentru lista de europarlamentare
Politic

serban nicolae 820Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, i-a cerut demisia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, pentru prestaţia avută în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European privind situaţia din România. Parlamentarul social-democrat merge pe linia lansată de colegii săi, susţinând că oficialii europeni care critică guvernarea din România sunt fie prost informaţi, fie rău-voitori, fie ambele. În această notă, Nicolae reia tema de discuţie legată de statul paralel şi îl acuză pe Timmermans că susţine abuzurile justiţiei asupra românilor.

Read more: Hai c-am auzit-o şi p-asta: Şerban Nicolae îi cere demisia lui Frans Timmermans urgent
Politic

roberta anastase comisie parlament afaceri europene barnierComisiile reunite ale Parlamentului României pentru afaceri europene şi politică externă au avut, marți, un schimb de opinii cu domnul Michel Barnier, Negociatorul şef al Comisiei Europene pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Deputatul PNL de Prahova, Roberta Anastase, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene, a atras atenția, cu acest prilej, asupra necesității unui climat stabil și predictibil pentru companiile din blocul comunitar.

Read more: Michel Barnier, interpelat de deputatul Roberta Anastase, pe tema urmărilor ieșirii Marii Britanii...
Politic

roberta anastase comisie brexitNegociatorul-şef al Comisiei Europene pentru negocierile privind Brexit, Michel Barnier, a venit marți, la București, pentru discuții cu oficialii români, având întâlniri cu președintele, premierul, președinții celor două camere ale Parlamentului, dar și cu reprezentanți ai comisiilor de specialitate din Legislativ.

Read more: Vizita lui Michel Barnier la București, oportunitatea optimă  pentru clarificarea unor aspecte...
Politic

catalina bozianu semnaturi alegere primarCampania de strângere de semnături pentru susținerea inițiativei legislative care propune revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin s-a încheiat, în Prahova, cu un bilanț foarte bun. Filiala județeană anunță că a strâns nu mai puțin de 35.000 de semnături.

Read more: PMP Prahova a strâns 35.000 de semnături de la cetățeni care susțin alegerea primarului în două...
Politic

dumitrescu iulian pnl prahovaModificările pe care Guvernul ar urma să le aducă Programului Start-Up Nation au intrat în atenția senatorului PNL, Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și prim-vicepreședinte al liberalilor pentru mediul de afaceri.

Read more: Programul Start Up Nation va fi modificat. Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova: "S-ar...