Vineri, 19 Ianuarie 2018
 

Politic

Sesiunea extraordinară a Parlamentului, anunțată pentru marți, având pe ordinea de mai multe măsuri sociale, de mare impact, nu s-a putut ține din lipsă de cvorum. Absența social-democraților a fost taxată dur de Opoziție.

Preşedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, i-a cerut premierului Mihai Tudose să demită toată conducerea Ministerului Sănătăţii, în frunte cu ministrul Bodog, pentru criza vaccinurilor care a generat o adevărată epidemie de rujeolă. Totodată, acesta consideră că Parchetul ar trebui să investigheze lipsa stocurilor de vaccin.

Liberalul Iulian Dumitrescu, președinte al PNL Prahova și al Comisiei de Apărare din Senatul României, a avut o poziție fermă în contextul dezbaterilor privind pensiile speciale, arătând că abordarea guvernanților a declanșat o situație gravă.

Traian Băsescu intenţionează să candideze la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Anatol Şalaru, preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), care a legat acest proiect de obținera cetățeniei.

PMP Prahova lansează o campanie inedită. Membrii formațiunii politice iau județul la pas, în luna august, pentru a afla problemele cetățenilor care cu siguranță vor fi surprinși să vadă o asemenea inițiativă independent de vreo sesiune de alegeri.

Consilierul din Breaza arestat pentru pedofilie a fost exclus din PSD

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 28 July 2017 17:47  |  Category: Politic

arest retinerePSD a luat decizia excluderii din partid a lui Cristian Gheorghe Brotoiu, consilier local în Breaza, arestat preventiv joi, sub suscpiciunea de întreţinere a relaţiilor sexuale cu un băiat în vârstă de 14 ani. Într-un comunicat de presă trimis azi, conducerea PSD Prahova anunţă că va cere schimbarea acestuia din Consiliul Local şi precizează că infracţiunea de care e bănuit Brotoiu aduce prejudicii de imagine formaţiunii politice.

Deputatul Cătălina Bozianu cere demisia ministrului Sănătăţii

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 28 July 2017 11:25  |  Category: Politic

catalina bozianu in parlamentPreşedintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, cere demisia ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, pe care îl acuză de incompetenţă şi de perpetuarea unei "birocraţii infernale" în privinţa programului guvernamental destinat pacienţilor de cancer. Parlamentarul ploieştean mai spune că, dacă Bodog nu îşi va da demisia de onoare, există şi posibilitatea schimbării lui prin moţiune de cenzură.

Bogdan Nica vrea consens politic pentru Spitalul Municipal Ploieşti. Altfel, "să-i ferească Sfântu' să pună beţe-n roate"

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 27 July 2017 11:53  |  Category: Politic

bogdan nicaConsilierul personal al primarului Dobre, medicul Bogdan Nica, a vorbit despre paşii care se fac pentru realizarea viitorului Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti, care să aducă sub acelaşi acoperiş cele două unităţi medicale deţinute de municipalitate, Schuller-ul şi Pediatria. Bogdan Nica, fost şef al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi director în Ministerul Sănătăţii, a afirmat că Primăria a preluat un studiu de la Consiliul Judeţean, dar încă mai caută un teren suficient de mare pentru noua construcţie, fiind inclusiv în discuţii avansate pentru preluarea unei suprafeţe aflate în proprietatea statului.

O nouă schimbare de componenţă la Consiliul Judeţean Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 26 July 2017 10:23  |  Category: Politic

Consiliul Judeţean Prahova a revenit în formulă completă, după validarea unui nou ales în urma demisiei fostului consilier judeţean PNL Gabriel Hornoiu.

Parlamentarul PMP de Prahova Cătălina Bozianu critică dur măsura adoptată, în ședința de săptămâna trecută, de Guvernul Mihai Tudose, referitoare la noul nivel al contribuțiilor percepute de la angajator, pentru salariații part-time și pentru cei cu plata în acord.

Conducerile organizațiilor județene ale PSD și ALDE au transmis, sâmbătă, o declarație politică asumată la comun, ca urmare a situației în care a ajuns Ploieștiul, după ce nu i-a fost aprobată finanțarea niciunui proiect, prin PNDL (VEZI DETALII), dar și ca replică la cererea edilului, privind retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul George Pană (VEZI DETALII).