Luni, 24 Aprilie 2017
 

Politic

ULTIMA ORA: Adrian Năstase se retrage din cursa pentru şefia PSD

Written by Administrator  |  Created on Monday, 15 February 2010 02:00  |  Category: Politic

Adrian Năstase a anunţat, cu câteva minute în urmă, renunţarea sa la competiţia pentru candidatura la şefia PSD, motivându-şi decizia luată pe formula unei "regii politice proaste" a organizatorilor, care poate determina, înainte de alegeri, viitorul preşedinte.

"În ultima vreme, mie mi s-a părut că unii lideri ai partidului au fost mai preocupaţi de scrierea unor statuturi care să vină împotriva mea. Congresul PSD a fost făcut nu de comisia care trebuia să facă acest lucru, felul în care s-a redactat statutul, toate arată felul în care este gândit acest congres de alegere a unui nou preşedinte". Adrian Năstase a declarat că felul în care a fost gândit congresul PSD denotă o formulă organizatorică "de gaşcă". De asemenea, Năstase a spus că nu vrea să fie un figurant la Congres. "Norma de reprezentare nu s-a reevaluat, delegaţii să vină în ordine alfabetică, nu duşi la vot de către reprezentanţiui organizaţiilor. Pot să cred că această formulă de organizare a voturilor, felul în care se vine cu delegaţii din judeţe pentru vot, poate duce la un control al exerciţiului de alegere".
Năstase spune că toate lucrurile însumate care au dus la o organizare de natura celei a viitorului congres l-au determinat să ia decizia retragerii de la candidatura partidului. "Genul acesta de presiuni (selectarea delegaţiilor la Congresul PSD care vor decide prin vot preşedintele formaţiunii n.r.) au determinat o anumită selecţie pentru delegaţi", a mai completat Năstase.

Năstase a declarat că legitimitatea în partid la o alegere trebuie să se facă prin vot individual, "nu dacă eşti într-o căruţă cu câţiva colegi care vor decide".  

ULTIMA ORĂ: NĂSTASE S-A RETRAS, VICTOR PONTA SE PREGĂTEŞTE PENTRU CANDIDATURĂ

Written by Administrator  |  Created on Monday, 15 February 2010 02:00  |  Category: Politic

Imediat după anunţul retragerii lui Adrian Năstase din competiţia pentru preşedinţia PSD, sursele din partid dau ca sigură înscrierea lui Victor Ponta în cursa pentru şefia social-democraţilor. Alături de brazilianul Mazăre, se pare că şi Ponta va participa la războiul pentru preşedinţia PSD. În urma desfăşurărilor de forţe din prezent, se pare că Mircea Geoană şi-a asigurat un nou mandat la şefia PSD, prin jocurile de culise din spatele taberelor ce vor participa la procesul de alegere. Încă de sâmbătă, mai multe voci din PSD Prahova erau nemulţumite de distribuirea numărului de reprezentanţi la congresul din Bucureşti, spunând că Prahova nu era suficient reprezentată, conform algoritmului, pentru alegerea următorului preşedinte. Este ştiut faptul că fieful PSD Prahova a fost un susţinător fervent al lui Adrian Năstase, mai ales prin vocea preşedintelui organizaţie judeţene şi a Consiliului judeţean Prahova Mircea Cosma.