Marți, 23 Mai 2017
 

Politic

semcu_3Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, critică decizia Guvernului de a-şi suma răspunderea în privinţa noului Cod al Muncii, liderul liberalilor prahoveni spunând că acest gest este „ un nou episod din războiul pe care Guvernul PDL l-a declarat românilor”.

„Actuala putere se foloseşte de această lege extrem de importantă pentru a crea un nou conflict între segmentele societăţii româneşti. Mai mult, legea provoacă dispute şi între guvern şi partenerii de dialog social pentru că este adoptată fără consultarea acestora şi fără a le reflecta interesele”, este de părere Adrian Semcu.

Preşedintele PNL Prahova susţine că este nevoie de un nou Cod al Muncii care „să încurajeze competiţia, care să permită angajatorilor să se adapteze mai uşor la schimbările rapide ale mersului economiei şi care să stimuleze mediul privat pentru a crea, astfel, noi locuri de muncă”. Semcu vrea însă ca adoptarea unui nou Cod al Muncii să se facă în urma unei dezbateri parlamentare şi numai după un „dialog serios şi constructiv” între Guvern şi partenerii sociali. (D.I.)

savu_danielSenatorul Daniel Savu solicită Ministerului Mediului deschiderea unei anchete care să stabilească sursa poluării masive înregistrate săptămâna trecută la Ploieşti.

Printr-o
interpelare adresată ieri ministerului Laszlo Borbely, Savu cere demararea unei anchete care să stabilească, pe lângă sursa şi cauzele poluării, cât de grav a fost acest fenomen, cine se face vinovat pentru faptul că poluarea a fost atât de extinsă nu doar ca valori înregistrate ci şi ca timp, ce măsuri au luat autorităţile de mediu la nivel local şi cum se pot evita pe viitor astfel de incidente.

Senatorul Daniel Savu a cerut răspuns scris la această interpelare din partea Ministerului Mediului. Conform legii, ministerul ar trebui să se conformeze şi să răspundă în scris, în termen de două săptămâni.

congres_pdl_1Roberta Anastase a fost realeasă, în această seară, preşedinte al PDL Prahova, în cadrul unei conferinţe judeţene la care au participat, în calitate de invitaţi, primul ministru Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş, cel al Transporturilor Anca Boagiu, cel al Educaţiei, Funeriu, dar şi alte nume importante din partid, cum ar fi Raluca Turcan, Mircea Toader, sau fostul ministru al comunicaţiilor, remaniatul Gabriel Sandu.

Preşedinta Camerei Deputaţilor a fost singura care a candidat pentru şefia PDL Prahova. Din cei 695 de delegaţi care au votat, doar doi ar fi vrut un alt preşedinte în locul Robertei Anastase. Prim-vicepreşedinţii PDL Prahova sunt deputaţii George Ionescu şi (probabil după principiul ţine-ţi prietenii aproape şi duşmanii şi mai aproape) Florin Anghel.

congres_pdlReuniunea de astăzi de la Ploieşti a fost un mare prilej pentru liderii PDL să transmită mesajele către teritoriu: o să fie bine, cifrele arată că se apropie ieşirea din recesiune, trebuie să rămâneţi pe poziţii şi să spuneţi mai departe că iată, măsurile dure pe care le-am luat dau roade.
Ideea de bază transmisă de către liderii PDL este aceea că ce a fost rău a trecut, că va fi bine şi că asta va relansa politic PDL-ul aflat în declin.


Tot astăzi, liderii PDL Emil Boc şi Elena Udrea au anunţat că PDL se leapădă de membrii cu apucături penale. Invocând reacţia PSD în momentul arestării preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, greii PDL au anunţat că, pe viitor, PDL îi va suspenda din calitatea de membru pe cei care vor fi trimişi în judecată pe motive penale. După ce îşi vor fi rezolvat „pozitiv” problemele, aceştia vor fi reprimiţi cu braţele deschise în partid, a spus premierul Emil Boc.

Daciana ILIE

congres_pdl_2Reuniţi astăzi la Ploieşti pentru o susţine pe Roberta Anastase în cursa în care a alergat singură pentru şefia PDL Prahova, primul ministru Emil Boc şi ministrul celui mai bogat minister Elena Udrea au lansat atacuri dure la adresa televiziunilor de ştiri.

Boc a catalogat realitatea TV şi Antena 3 drept „maeştri ai dezinformării pe care nimeni nu îi va întrece vreodată”.

Ceva mai subtilă, Elena Udrea a spus, referindu-se la televiziunile de ştiri, că PDL nici nu a făcut înţelegere cu acesta şi nici nu le plăteşte. „Dacă nu te toacă Realitatea şi Antena ori nu contezi, ori eşti pe blat cu ei” a spus Udrea.

ion_iliescu1Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi la Ploieşti că regretă plecarea deputatul Marian Săniuţă din PSD şi că, deşi a constatat de mai multă vreme că fostul lider al PSD Prahova are nişte „nemulţumiri personale” faţă de partid, a sperat că Săniuţă nu va face acest pas.

„Am constatat o anumită evoluţie în poziţiile domnului Săniuţă şi nemulţumiri personale. Nu cunosc toate detaliile. Speram să nu facă şi acest pas, să plece din partid. Şi am regretat” a spus Iliescu joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Ploieşti.

Fostul şef al statului a evitat să spună dacă, în opinia sa, plecarea din PSD va dăuna carierei politice a lui Marian Săniuţă.
La începutul lunii februarie, deputatul de Prahova Marian Săniuţă a anunţat în plenul Camerei deputaţilor că demisionează din PSD şi că va activa ca parlamentar independent.

Săniuţă a explicat, în momentul în care şi-a anunţat plecarea din PSD, că, din punctul său de vedere, acest partid nu mai are nevoie de oameni ca el.

Marian Săniuţă s-a înscris în PSD în anul 1999, iar între 2004 şi 2009 a condus filiala Prahova a PSD.
Mandatul lui Săniuţă la şefia PSD s-a terminat în 2009, atunci când Mircea Cosma a fost ales preşedinte al PSD, în cadrul unei conferinţe judeţene la care Săniuţă nu a participat, fostul preşedinte al PSD Prahova alegând să părăsească sala în care ţineau alegerile după ce a ţinut un scurt discurs de final de mandat.

Din momentul în care nu a mai fost membru al SD Prahova, Marian Săniuţă nu a mai participat la nicio acţiune organizată de PSD Prahova.

iliescu_nastaseDepartamentul de Mediu al PSD (cu alte cuvinte ministerul mediului din guvernul din umbră şi din opoziţie de la nivelul PSD) s-a reunit joi la Ploieşti, pentru a dezbate principalele probleme legate de protecţia mediului, de curăţenia apelor şi de defrişarea pădurilor. La întâlnirea departamentului condus la nivelul PSD de către Ion Mocioarcă au participat Adrian Năstase şi Ion Iliescu.

Dezbaterea ministerului „din umbră” a avut loc în plin scandal legat de poluarea mediului la Ploieşti, însă, cu toate acestea, cantităţile mari de benzen şi azot aruncate în aerul respirat de ploieşteni de nu se ştie cine (dar se bănuieşte) nu au fost subiect de discuţie pentru PSD.

La finalul reuniunii, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat atitudinea actualului şef al statului, spunând că acţiunile preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte schimbarea din funcţie a premierului Emil Boc reprezintă „o diversiune” al cărei rol este acela de a ocupa agenda publică şi de a face coaliţia aflată la guvernare să „strângă rândurile”.

catalina_bozianuA avea sau a nu avea viceprimar la Ploieşti? Asta e întrebarea, zilele acestea, la PNL Prahova. Protocolul Alianţei de Centru Dreapta obligă PNL şi PC să desfacă toate alianţele pe care cele două formaţiuni politice le au la nivel local. E drept, alianţa dintre PNL şi PDL la nivelul Consiliului Local Ploieşti e nescrisă. Însă această alianţă o ţine în funcţie pe viceprimăriţa Cătălina Bozianu. Dacă alianţa cutumiară pică, o să pice şi Bozianu de pe scaunul de viceprimar. Asta o confirmă primarul Andrei Volosevici care a declarat ieri că, dacă PNL va vota împotriva proiectelor PDL doar de dragul opoziţiei, PDL e pregătit să ia „măsuri administrative”, cum ar fi schimbarea Cătălinei Bozianu din funcţia de viceprimar.

Despre calcule

Pentru cei care ştiu mai puţine despre culisele politicii şi subtilităţile administraţiei locale, vom explica faptul că, la nivelul Consiliului Local Ploieşti, ca de altfel la nivelul tuturor structurilor de genul CL Ploieşti, s-a format o majoritate pe criterii strict politice. Această majoritate i-a ales, în urmă cu doi ani şi jumătate, viceprimari pe Cătălina Bozianu de la PNL şi pe Cristian Dumitru de la PNG-CD.Aceeaşi majoritate trece prin consiliu toate proiectele propuse de PDL. Pentru unele proiecte sunt suficiente cele 14 voturi din 27. Pentru proiectele cu adevărat foarte importante, care se transformă în hotărâri de consiliu cu două treimi din voturi, este nevoie, evident, de voturile PNL sau ale PSD. Iar PSD face opoziţie.

Despre ce spune PNL

În Consiliul Local Ploieşti PNL face opoziţie doar la nivelul declaraţiilor preşedintelui PNL Prahova, Adrian Semcu. Public, acesta susţine că cele 14 voturi ale PDL şi PNG fac majoritatea şi că PNL votează după cum îi dictează conştiinţa şi, nu-i aşa, interesul ploieştenilor. Lui Adrian Semcu îi este însă infinit mai greu să explice de ce majoritatea PDL şi PNG din consiliul local o susţine în funcţia de viceprimar pe liberala Cătălia Bozianu. E drept, Cătălina e tânără şi poate fi chiar simpatică atunci când vrea ea, dar în politică şi în special atunci când vine vorba despre funcţiile publice, asta nu e de ajuns, mai ales dacă eşti de la alt partid.

Despre protocolul ACD

Protocolul Alianţei de Centru Dreapta (ACD) pune în mare dificultate PNL Prahova. Documentul prevede ca PNL şi PC, ca părţi ale alianţei, trebuie să desfacă celelalte alianţe pe care le au la nivel local cu alte partide şi să facă opoziţie serioasă, ca la carte. Nu de alta, dar trebuie să dea bine la electoratul, că mai e doar un an şi un pic până la alegerile locale. Ce o să facă PNL Prahova care până acum a stat confortabil în opoziţie votând cu puterea la Ploieşti? Păi noi suntem în opoziţie, continuă să spună liderul liberalilor prahoveni…

Despre ce spune Volosevici

Întrebat astăzi cum stă treaba cu majoritatea, cu puterea şi cu opoziţia la nivelul Consiliului Local Ploieşti primarul Andrei Volosevici a mărturisit că nici lui nu îi e foarte clar cum e cu PNL. Volosevici a invocat şi el interesul ploieştenilor, proiecte bla, bla…

În cele din urmă, întrebat frontal ce va face în privinţa viceprimăriţei Bozianu dacă PNL va începe să  facă opoziţie serioasă în Consiliul Local Ploieşti, Andrei Volosevici a spus că, dacă PNL va bloca unele proiecte doar de dragul de a le bloca şi fără un motiv bine întemeiat, PDL va lua „măsuri administrative” care includ schimbarea din funcţie a viceprimarului liberal de la Ploieşti.

De aici înainte, e liber la bursa pariurilor. Personal, mă bazez pe capacitatea dlui Adrian Semcu de a menţine echilibrul perfect între cele două luntrii în care a aşezat acum doi ani şi jumătate fundul PNL Prahova. Şi mă bazez pe faptul că PDL ar fi mai mult decât fericit ca lucrurile în Consiliul Local Ploieşti să se deruleze în continuare  la fel ca şi până acum, mai ales că Primăria tocmai a făcut, pe banii noştri, un credit de 40 de milioane de euro şi ar fi păcat să nu-i poată cheltui pentru motive insignifiante, cum ar fi doctrina sau un banal protocol între un partid şi altul…
D.I.

pcUltramediatizatul subiect legat de comercializarea şi consumul de etnobotanice atrage ca un miraj pe cei care simt nevoia să se facă cât mai vizibili în ochii publicului. Se vorbeşte de mai bine de un an despre tineri ajunşi în delir la spitale după ce au fumat diverse ierburi cumpărate legal de la spice shop. Între timp, mai multe consilii locale din toată ţara, printre care şi cel de la Ploieşti, au interzis funcţionarea magazinelor de vise.

Astăzi, s-au trezit şi cei de filiala Prahova a Partidului Conservator să demareze o campanie împotriva etnobotanicelor.

Proiectul PC Prahova se intitulează, inspirat, nu-i aşa? „O adolescenţă fără etnobotanice”.

În cadrul acestui proiect PC Prahova vor iniţia o serie de  activităţi,  cu preponderenţă  educative, constând în: atragerea în acest proiect  a O.N.G – urilor  din judeţ al căror obiect de activitate este conex obiectivului urmărit; crearea unei pagini de internet şi a unui forum  care să dea posibilitatea tinerilor  interesaţi de a-şi exprima opiniile cu privire la acest fenomen; campanii stradale desfăşurate în zone de intensă circulaţie prin  distribuirea de pliante, flyere; monitorizarea fenomenului  cu sprijinul Spitalului de Urgenţă Ploieşti, în vederea elaborării celor mai adecvate strategii de combatere a acestuia; transmiterea de comunicate de presă cu privire la intenţiile şi acţiunile ce vor fi efectuate.
Tot proiectul ăsta nouă ne pare mai mult a campanie de imagine. Nu de alta, dar nu credem că va avea vreun efect, altul decât cel scontat de PC: vom avea subiecte de conferinţe de presă şi com avea ceva de scris pe flyere-le şi pliantele cu sigla şi sloganul PC pe care le vom distribui la greu prin oraş înainte de campania electorală. D.I.

Ponta către aleşii locali ai PSD Prahova: nu ne mai abandonăm oamenii!

Written by Daciana ILIE  |  Created on Saturday, 12 February 2011 23:22  |  Category: Politic

ponta_cosma_badescu_severin_psd_48Victor Ponta a fost prezent sâmbătă la Ploieşti, la Liga Aleşilor Locali ai PSD Prahova. Preşedintele social-democrat le-a cerut celor câteva zeci de primari, viceprimari şi consilieri veniţi la Ploieştidin toate localităţile judeţului să reziste încă un an, aşa cum au rezistat în ultimii şase. Liderul PSD le-a promis acestora că PSD nu îşi va mai „abandona” oamenii şi a dat ca exemplu de susţinere de la partid cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş.  

Preşedintele PSD a venit sâmbătă la Ploieşti pentru a le explica aleşilor locali ai partidului cum e cu alianţa dintre PSD şi ACD. Ponta nu s-a referit nicio secundă la Partidul Conservator, tot timpul vorbind despre alianţa social-democraţilor cu liberalii.

În acest context, şeful PSD a avut câteva sfaturi pentru cei care vor ţine prima linie în campania pentru alegerile locale. „Recomandarea mea să vă înţelegeţi cu PNL, pentru că împreună o să fim mai puternici. Dacă nu vă înţelegeţi, veniţi la centru, la mediere”. Ponta le-a explicat primarilor şi consilierilor locali din Prahova că au înfiinţat USL cu un an înainte pentru ca membrii celor două partide să aibă timp să se „împrietenească”. Liderul PSD s-a arătat convins că USL e o alianţă care o să reziste, pentru că e o alianţă care nu-l include în nici un fel pe Traian Băsescu.

ponta_bun1Rezistaţi, noi nu vă mai lăsăm

Poate cel mai important mesaj politic transmis de Victor Ponta subalternilor de la Prahova este acela că PSD nu-şi mai abandonează oamenii, aşa cum a făcut-o prin 2005 - 2006, pe vremea când Mircea Geoană conducea partidul. Ponta a reamintit că „mulţi din PSD s-au bucurat” prin 2005 – 2006, atunci când unii membri marcanţi ai partidului au fost urmăriţi de anchetatori sub diverse acuzaţii, iar partidul a stat deoparte.

„Nu ne mai abandonăm oamenii. Reacţia noastră în cazul Nicolescu (Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş –n.r.) a demonstrat că am trecut de acea perioadă.

Ponta a precizat că, desigur, cei care încalcă legea trebuie să răspundă. „Dar persecuţia politică, cu dosare fabricate, asta nu o să o lăsăm nesancţionată”, a spus şeful PSD oamenilor lui. Ponta i-a încurajat, spunându-le că, dacă au rezistat în ultimii şase ani, trebuie să mai reziste încă unul.


Camera Deputaţilor pentru Năstase

Victor Ponta le-a spus delegaţilor prezenţi la Liga Aleşilor Locali că se bazează pe faptul că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va rămâne în Prahova, dar va pleca de la Ploieştila Mizil. Aluzie clară la faptul că Adrian Năstase va candida pentru încă un mandat de deputat, tot în colegiul Mizil. Şi semnal cât se poate de clar că Ponta vrea postul de şef al Camerei pentru Năstase. De altfel, preşedintele PSD a recunoscut public că îl apreciază şi-l susţine pe Năstase, care l-a susţinut la rândul său. Ponta a mai spus că  PSD i-a făcut lui Năstase nişte nedreptăţi, pe care ar fi cazul să le îndrepte.

Daciana ILIE

Organizaţia de femei a PNL, condusă de o avocată

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 12 February 2011 22:52  |  Category: Politic

pnl_femei_bunOrganizaţia Femeilor Liberale din Ploieşti şi-a ales sâmbătă, 12 februarie, preşedinta. Singura candidată pentru post a fost Adina Chiţu, de profesie avocat în Baroul Prahova, membră PNL din anul 2006.

La conferinţa de alegeri care a avut loc în sala teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti au participat 186 de delegate, pentru unele dintre acestea reuniunea de sâmbătă dimineaţă fiind un bun motiv de etalare a celor mai elegante ţinute de zi.


„Cred cu tărie că vocea unei femei se poate face auzită acolo unde duritatea şi asprimea bărbaţilor nu au sorţi de izbândă”, a spus Adina Chiţu înainte de desfăşurarea scrutinului.pnl_femei_bun1

Senzaţional / Dan Diaconescu la Ploieşti: "bag o treime din averea mea în campaniile electorale"

Written by Daciana ILIE  |  Created on Saturday, 12 February 2011 22:28  |  Category: Politic

dan_diaconescu_6Senzaţional, doamnelor şi domnilor, Dan Diaconescu a venit astăzi după amiaza direct la Ploieşti, unde s-a întâlnit cu fanii, membrii şi simpatizanţii la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar fanii membrii şi simpatizanţii au intrat în delir când l-au văzut pe patronul OTV şi au început să strige frenetic „Diaconescu preşedinte”. Totul a fost senzaţional, aşa cum vă spuneam...

Bani la toată lumea, fără număr!

Vizita lui Diaconescu la Ploieştiface parte dintr-un turneu în cadrul căruia patronul OTV vizitează toată ţara, Prahova fiind al 15-lea judeţ în care a ajuns până acum. Câteva sute de oameni s-au adunat cu o oră înainte de sosirea lui Diaconescu în sala mare a Casei de cultură a Sindicatelor. Câţiva  indivizi plini de iniţiativă i-au ordonat frumos în bănci dând indicaţii: să se aşeze mai spre centru, că vine multă lume şi e nevoie de locuri. Patronul OTV a descins la Ploieşti dintr-un Bentley, iar „fanii” pur şi simplu au luat-o razna în timpul discursului său.

„O să cumpărăm toate companiile de stat privatizate în ultimii 21 de ani, o să cumpărăm cele 5 milioane de hectare de teren arabil nelucrate, dăm pe ele preţul pieţei, profitul firmelor de stat pe care le vom înfiinţa va fi împărţit între toţi românii, în prima lună de guvernare fiecăruia dintre voi îi va reveni suma de opt euro, apoi, în timp, o să primiţi de la stat câte 20 de euro fiecare, ce vă spun nu e o glumă, în Norvegia se face aşa de mult timp iar fiecare norvegian a primit 380 de euro luna trecută. Cam aşa au sunat promisiunile care au băgat mulţimea în delir”. Atmosfera amintea de isteria pe care o provoca Traian Băsescu prin 2004, dar şi Ion Iliescu, prin 1991, între minerii plantatori de panseluţe la Universitate.

Bagă o treime din avere în campanie

După întâlnirea cu fanii, Diaconescu a ţinut o conferinţă de presă. A uitat să-l prezinte pe şeful de la PP Prahova, un tip Răzvan nu mai ştiu cum, care stătea la dreapta lui. Şi a ignorat-o total pe doamna încruntată care tot timpul conferinţei l-a flancat pe stânga.
Strategia lui Diaconescu şi a partidului său pentru primele campanii electorale pare a fi axată pe ideea: „noi avem bani, nu avem nevoie să ne îmbogăţim”.

În conferinţa de presă organizată după întâlnirea cu ploieştenii patronul de la OTV a adus în discuţie de mai multe ori iachtul său care se leagănă în valurile Mediteranei şi pe care l-a botezat cu numele televiziunii pe care o are, OTV.

Diaconescu a mai spus că s-a îmbogăţit o dată, nu are nevoie să se îmbogăţească şi a doua oară. Şi a spus că este dispus să bage o treime din averea sa în următoarele campanii electorale pentru alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale. Altă treime o păstrează pentru copil, iar o treime pentru sine.

Cât de mare e averea lui Diaconescu? Poate 200, poate 100, poate 30 şi ceva de milioane, cum au apreciat cei de la DNA
Patronul OTV spune că nu ştie sigur ce avere are, că asta depinde de valoarea acţiunilor pe care le deţine. DD s-a arătat însă dispus să vândă o parte din proprietăţile pe care le deţine pentru a „investi” în viitorul politic al său şi al PP.

Mafia de la Ploieşti

„Suntem interesaţi să preluăm puterea în Prahova, unde sunt concentrate toate căpeteniile mafiei” a spus Diaconescu la Ploieşti. Întrebat care sunt căpeteniile mafiei, DD a nominalizat: familia Anastase, familia Năstase, primarul Ploieştiului, tânărul om de afaceri de la Asesoft care a preluat de curând postul Realitatea.

Diaconescu a mai spus că fără apariţiile la OTV-ul lui, Traian Băsescu nu ar fi fost astăzi preşedinte. Şi nici Gigi Becali, CV Tudor sau Silviu Prigoană nu ar fi fost ce sunt azi. Adică oameni mari, ca domnul Dan, nu?