Politic

Politic

radu f alexandruRadu F. Alexandru a lansat critici extrem de dure la adresa premierului României, Victor Ponta, criticând discursul premierului susţinut la mitingul socialiştilor europeni, în care Ponta l-a comparat pe Berlusconi cu Ceauşescu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandru îl roagă pe Victor Ponta să-şi "adune minţile" şi să se comporte într-un mod adecvat cu funcţia pe care o ocupă.

Read more: Radu F. Alexandru: "V. Ponta, un om fără minte"
Politic

nastase adrianFostul deputat de Prahova Adrian Năstase a anunţat Inspectoratul de Stat în Construcţii că doreşte să plătească partea sa din prejudiciul stabilit de instanţă în dosarul Trofeul Calităţii. Avocatul Ion Cazacu, apărătorul lui Adrian Năstase a declarat pentru gândul că ISC a fost notificat oficial că fostul premier pune la dispoziţita instituţiei suma de 760.000 euro, reprezentând aproximativ jumătate din prejuidicul stabilit de instanţă în dosarul Trofeul Calităţii. Năstase a plătit deja 50.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată. În total în acest dosar a fost stabilit un prejudiciu de aproape 1,5 milioane euro. Potrivit avocatului Cazacu, instanţa a stabilit că Năstase trebuie să plătească în solidar cu ceilalţi inculpaţi din dosar suma de760.000 euro, iar restul de bani trebuie să fie plătiţi de ceilalţi inculpaţi.

Politic

cristian burlacuPDL Prahova susţine, prin intermediul unui comunicat de presă, că fostul deputat Cristian Burlacu nu are niciun fel de conflict în cadrul partidului. Organizaţia judeţeană spune că speculaţiile de presă legate de renunţarea lui Burlacu la funcţia de secretar general sunt informaţii neconforme cu realitatea. De fapt, Burlacu ar fi renunţat din „motive personale", la funcţia de secretar general al PDL Prahova. Iată comunicatul integral:

Read more: PDL despre „bârfele jurnalistice": Cristian Burlacu nu a fost dat afară din partid, din contră, a...
Politic

AndreiSava PDLDeputatul ploieştean Andrei-Valentin SAVA, membru în Comisia pentru Politică Externă din Camera Deputaţilor, consideră „corecte" reacţiile premierului şi ale ministrului de Externe prin care aceştia condamnă declaraţiile secretarului de stat maghiar din MAE al Ungariei legate de steagul secuiesc.

Read more: Andrei SAVA (PSD): „Declaraţiile lui Nemeth Zsolt reprezintă o ingerinţă inacceptabilă în...
Politic

sigla-USLScurt istoric al USL

Înființată la începutul anului 2011 și înscrisă la tribunal în toamna aceluiași an, Uniunea Social Liberală este o alianță politică formată din două partide cu viziuni și doctrine complet diferite. Și cu lideri total diferiți. Au fost necesare compromisuri și lupte interne în cele trei partide componente pentru a se ajunge la formarea USL. A fost necesară chiar sacrificarea unor voci importante din aceste partide tot în scopul nașterii uneia din cele mai ample alianțe din 89 încoace.

Read more: Institutul pentru Cercetări Politice / Analiza săptămânii: USL: Cu dreptul sau cu stângul?
Politic

vlad cosma 1Deputatul PSD Vlad Cosma a declarat că viceprimarul Ploieștiului, Raul Petrescu, de la PP-DD, nu mai se bucură de susținerea PSD. Cosma spune că, din punct de vedere personal, Petrescu îi e prieten, dar că în situaţia de faţă, decizia partidului nu se comentează.

Informaţiile neoficiale despre o posibilă schimbare a lui Raul Petrescu au circulat la nivelul Primăriei Ploieşti încă de acum câteva săptămâni, însă până acum acesta şi-a păstrat postul, mulţi lăsând de înţeles că vicele ar avea susţinerea PSD-ului. Noua decizie, impusă de conducerea naţională a PSD, schimbă, însă, situaţia, titrează ph-online.ro.

"Sunt prieten cu Raul Petrescu, însă după orele de program. Nu pot să intervin într-o situaţie de acest gen. Deciziile de partid se execută, nu se comentează. Este o hotărâre a Biroului Permanent PSD. Raul, ca prieten, are toată încrederea mea şi toată susţinerea", a afirmat deputatul PSD Vlad Cosma.
Sursa: ph-online.ro

Politic

dan-voiculescu1Dan Voiculescu a renunţat la funcţia de senator la doar o săptămână după ce depusese jurământul.

Gestul lui Voiculescu apare în condiţiile în care procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat va fi reluat în 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului.

Politic

daniel-savuSenatorul social-democrat Daniel Savu a susţinut că nu este de acord cu super-imunitatea parlamentară. „Cred că atunci când nu sunt vulnerabilităţi nu ai de ce să-ţi faci probleme", a susţinut Savu, citat de observatorulph.ro. „Un parlamentar nu trebuie să aibă niciun fel de privilegiu. Singurele lui privilegii sunt că trebuie să se manifeste în dreptul de a vorbi liber şi de a avea declaraţii politice", a mai precizat senatorul.

Text şi video integral pe observatorulph.ro

Politic

ppddDeputaţii Gabriela Anghel şi Răzvan Tănase au trimis un comunicat de presă în care au reuşit performanţa să nu spună nimic. Cei doi deplâng moartea celor doi români din Algeria, fapt care şi pe noi, în redacţie, ne-a impresionat, desigur, în mod sincer. Soarta a fost nedreaptă şi crudă pentru cei doi prahoveni, motiv de vărsat lacrimi pentru toţi. Chiar şi pentru politicieni. Cu toate acestea, aşteptăm de la domniile lor, pe lângă batiste umplute până la refuz, propuneri legislative concrete legate de construirea binelui nostru, al tuturor. Tocmai pentru ca aceşti români care ne mor în străinătate să nu mai plece, datorită traiului bun de acasă oferit de politicienii noştri responsabili. De aceea, aşteptăm, cu interes, şi propuneri legislative serioase din partea aleşilor noştri prahoveni.

Redăm comunicatul integral:

 

Read more: Deputaţii PP-DD Gabriela Lola Anghel şi Răzvan Tănase plâng, într-un comunicat fără diacritice
Joomla SEF URLs by Artio