Politic

Politic

crin_antonescuCrin Antonescu urmeaza sa preia marti functia de presedinte interimar al Romaniei, dupa ce Curtea Constitutionala a validat, luni seara, suspendarea presedintelui Traian Basescu de catre Parlament.
În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât:
1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată.
2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu.
Politic

mircea_roscaMircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, a declarat că se aşteaptă la surprize de imagine din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, dar este convins că românii nu îl vor asculta pe acesta, pentru că i-a dezamăgit.

"Ne putem aştepta la multe suprize din partea lui Traian Băsescu, care i-a dezamăgit pe români. Noi avem o mare responsabilitate faţă de români. Dacă am avut responsabilitatea de a intra la guvernare cu trezoreria goală, trebuie să ne asumăm responsabilitatea până la capăt, pentru a nu mai avea frâne în tot ce înseamnă iniţiativă, dezvoltarea de proiecte, liniştea de care are nevoie aparatul administrativ al României pentru liniştea românilor. Trebuie să ieşim în stradă şi să le reamintim cetăţenilor cât de important este acest referendum pentru viitorul României", a declarat Mircea Roşca.
Politic

vasile_blagaColegiul Director al PDL a decis, luni, organizarea a trei mitinguri în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, a anunţat preşedintele PDL Vasile Blaga.
"Am stabilit împreună cu colegii noştri să organizăm în perioada următoare trei mitinguri în ţară, în prima sâmbătă la Cluj, în următoarea sâmbătă la Iaşi şi joi, 26 iulie, la Bucureşti, mitinguri pentru susţinerea democraţiei, statului de drept, a instituţiilor care au fost atacate atât de USL", a afirmat Blaga.
Politic

nae_alexandriNicolae Alexandri este noul preşedinte interimar al PNL Ploieşti. Acesta a fost ales de liberalii ploieşteni în urma demisiei fostului preşedinte interimar, avocatul George Botez.

George Botez afirmă, prin intermediul unui comunicat de presă publicat în integralitate pe observatorulph.ro, că nu există relaţii tensionate în PNL Ploieşti sau între persoana sa şi vreo altă persoană din conducerea partidului.
"Am avut şi vom avea relaţii decente de colaborare pe linie de partid, dar şi ca prieteni care împreună am reuşit să implementam la Ploieşti şi în Prahova o nouă viziune a politicii liberale", spune Botez în comunicatul trimis presei.

Pe de altă parte, avocatul trimite un mesaj de reproş la adresa colegilor săi liberali, într-un editorial apărut în săptămânalul Altphel, publicaţie care abordează, de o bună perioadă, un ton extrem de critic la adresa actualei conduceri a PNL Prahova.

"După ce am tăcut în scris vreo lună că i s-a năzărit, pe bună dreptate, lu' partidu' să mă disciplineze (...) m-a apucat un dor să mârâi la toată suflarea care se crede că are trei ouţe, chiar dacă două sunt de plastic.", îşi începe Botez editorialul. Materialul integral, AICI
Politic

roberta_anastaseRoberta Anastase atacă la CCR decizia de revocare din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Anastase a fost înlocuită, marţi, cu Valeriu Zgonea.
"Este datoria mea să ies şi să apăr instituţia preşedintelui Camerei Deputaţilor în continuare, în sensul de a ataca la Curtea Constituţională această hotărâre", spunea Roberta Anastase, marţi, după revocarea sa.


Politic

roberta-anastase-2Plenul reunit al Camerei Deputaţilor a votat, marţi, revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Decizia a fost luată cu 160 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Deputatul PSD Valeriu Zgonea a fost votat drept înlocuitor.

Politic

voloseviciDupă înfrângerea de la alegeri şi după renunţarea la funcţia de consilier local şi judeţean, Andrei Volosevici a demisionat şi din funcţia de preşedinte al PDL Ploieşti. Sursele spun că în locul său va veni interimar Adrian Dobre în prezent consilier judeţean.
Politic

Sava_Andrei_1Deputatul PSD, Andrei Sava, a depus un proiect de lege privind modificarea legii votului uninominal. Proiectul prevede ca însemnele electorale comunicate Biroului Electoral Central în vederea înregistrării lor de către alianţele politice sau electorale să conţină semnele electorale ale fiecărui partid sau formaţiune politică ce intră în componenţa respectivei alianţe politice ori electorale. De asemenea, orice material, tipărit sau audio-video, trebuie să conțină sigla partidului sau a formațiunii politice ori electorale din partea căreia se candidează.

Read more: PROIECT de modificare a uninominalului / Andrei Sava, deputat PSD: „Fără alianțe fantomă la...
Joomla SEF URLs by Artio