Politic

Politic

sever-voinescu2Sever Voinescu a susţinut joi o conferinţă de presă la sediul PDL Prahova. Acesta a spus că în România a avut loc „o lovitură de stat a juriştilor”, România transformându-se într-o „republică de extracţie ecuatorială”. El a declarat că PDL îl susţine pe Traian Băsescu şi a criticat graba cu care USL l-a suspendat pe preşedinte. Sever Voinescu a spus că vede o întoarcere a României înainte de 2004, iar în atitudinea lui Victor Ponta există pregnant ADN-ul Partidului Comunist.
Sever Voinescu a spus că ideea principală a campaniei pentru referendum este de a-i întreba pe români dacă vor o Românie condusă din umbră de Dan Voiculescu, el precizând că artizanul suspendării lui Traian Băsescu este Voiculescu.
Cât despre campania propiu-zisă încă nu s-a luat nicio hotărâre din punct de vederea al desfăşurării acesteia în Prahova.
Politic

adrian_dobreLuni seara, în cadrul Biroului Judeţean al PDL, Adrian Dobre a fost ales preşedinte interimar în cadrul organizaţiei municipale a Partidului Democrat Liberal, filiala Ploieşti. Adrian Dobre îl înlocuieşte pe Andrei Volosevici, fostul primar al Municipiului Ploieşti, care a ales să se retragă atât din activitatea administrativă, cât şi din conducerea partidului. Luni seara a fost luată şi decizia de dizolvare a biroului permanent local, procedura de nominalizare nefiind una lipsită de scântei. Surse din cadrul PDL au confirmat faptul că, printre pretendenţii la funcţia de preşedinte interimar la PDL Ploieşti s-ar fi aflat şi fostul viceprimar al Ploieştiului, Cătălina Bozianu. Aceasta este membră în PDL de trei luni de zile, după ce a demisionat din PNL. Nominalizarea acesteia a fost respinsă de pedelişti.
Politic

crin_antonescuCrin Antonescu urmeaza sa preia marti functia de presedinte interimar al Romaniei, dupa ce Curtea Constitutionala a validat, luni seara, suspendarea presedintelui Traian Basescu de catre Parlament.
În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât:
1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată.
2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu.
Politic

mircea_roscaMircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, a declarat că se aşteaptă la surprize de imagine din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, dar este convins că românii nu îl vor asculta pe acesta, pentru că i-a dezamăgit.

"Ne putem aştepta la multe suprize din partea lui Traian Băsescu, care i-a dezamăgit pe români. Noi avem o mare responsabilitate faţă de români. Dacă am avut responsabilitatea de a intra la guvernare cu trezoreria goală, trebuie să ne asumăm responsabilitatea până la capăt, pentru a nu mai avea frâne în tot ce înseamnă iniţiativă, dezvoltarea de proiecte, liniştea de care are nevoie aparatul administrativ al României pentru liniştea românilor. Trebuie să ieşim în stradă şi să le reamintim cetăţenilor cât de important este acest referendum pentru viitorul României", a declarat Mircea Roşca.
Politic

vasile_blagaColegiul Director al PDL a decis, luni, organizarea a trei mitinguri în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, a anunţat preşedintele PDL Vasile Blaga.
"Am stabilit împreună cu colegii noştri să organizăm în perioada următoare trei mitinguri în ţară, în prima sâmbătă la Cluj, în următoarea sâmbătă la Iaşi şi joi, 26 iulie, la Bucureşti, mitinguri pentru susţinerea democraţiei, statului de drept, a instituţiilor care au fost atacate atât de USL", a afirmat Blaga.
Politic

nae_alexandriNicolae Alexandri este noul preşedinte interimar al PNL Ploieşti. Acesta a fost ales de liberalii ploieşteni în urma demisiei fostului preşedinte interimar, avocatul George Botez.

George Botez afirmă, prin intermediul unui comunicat de presă publicat în integralitate pe observatorulph.ro, că nu există relaţii tensionate în PNL Ploieşti sau între persoana sa şi vreo altă persoană din conducerea partidului.
"Am avut şi vom avea relaţii decente de colaborare pe linie de partid, dar şi ca prieteni care împreună am reuşit să implementam la Ploieşti şi în Prahova o nouă viziune a politicii liberale", spune Botez în comunicatul trimis presei.

Pe de altă parte, avocatul trimite un mesaj de reproş la adresa colegilor săi liberali, într-un editorial apărut în săptămânalul Altphel, publicaţie care abordează, de o bună perioadă, un ton extrem de critic la adresa actualei conduceri a PNL Prahova.

"După ce am tăcut în scris vreo lună că i s-a năzărit, pe bună dreptate, lu' partidu' să mă disciplineze (...) m-a apucat un dor să mârâi la toată suflarea care se crede că are trei ouţe, chiar dacă două sunt de plastic.", îşi începe Botez editorialul. Materialul integral, AICI
Politic

roberta_anastaseRoberta Anastase atacă la CCR decizia de revocare din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Anastase a fost înlocuită, marţi, cu Valeriu Zgonea.
"Este datoria mea să ies şi să apăr instituţia preşedintelui Camerei Deputaţilor în continuare, în sensul de a ataca la Curtea Constituţională această hotărâre", spunea Roberta Anastase, marţi, după revocarea sa.


Politic

roberta-anastase-2Plenul reunit al Camerei Deputaţilor a votat, marţi, revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Decizia a fost luată cu 160 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Deputatul PSD Valeriu Zgonea a fost votat drept înlocuitor.

Joomla SEF URLs by Artio