Politic

Politic

flacara-democratieiAstazi, 24.07.2012, incepand cu ora 14, Flacara Democratiei a ajuns in judetul Prahova.
Reprezentantii Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal, filiala Prahova, vor prelua Flacara Democratiei de la granita cu judetul Buzau, aceasta va trece prin Mizil, Loloiasca, Albesti Paleologu si Valea Calugareasca, urmand ca la ora 19:00 reprezentantii Organizatiei de Tineret PDL Ploiesti sa o preia din comuna Bucov pentru a o aduce in Ploiesti.
Maine, 25.07.2012, Flacara Democratiei va fi predata la ora 14:00 reprezentantilor Organizatiei de Tineret a PDL Ilfov.
Politic

referendum_2012FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) aduce la cunoştinţa  opiniei publice, sfidarea manifestată de actualul Guvern al României faţă de românii din Diaspora prin reducerea numărului secţiilor de votare în afara ţării. Doar pentru Spania şi Italia acestea au fost reduse
cu 80%.

Este pentru prima dată în istoria postdecembristă când un Guvern al României reduce numărul secţiilor de votare în Diaspora. Până acum numărul secţiilor de votare a crescut mereu în funcţie de  numărul românilor din Diaspora. Astfel în anul 2004 erau 153 de secţii, la referendumul din mai 2007 au fost 186 de secţii, la parlamentarele din 2008 s-a ajuns la 221secţii de votare, iar la alegerile din 2009 au fost 294 secţii de votare.Pentru referendumul din 29 Iulie 2012  într-un mod inexplicabil şi fără nici o justificare, Guvernul a aprobat doar 141 secţii de votare pentru toată Diaspora, mai puţine chiar decat  în anul 2004 .

Ţinând  cont de faptul că din 2009  de la ultimele alegeri şi până acum numărul românilor din Diaspora a crescut considerabil, în condiţii
normale şi obligatoriu numărul secţiilor de votare ar trebui să crească şi nu să scadă. In cel mai rău caz ar trebui menţinut numărul secţiilor de
votare din 2009.

"FADERE atrage atenţia Guvernului României că dacă acesta nu îşi va reconsidera atitudinea faţă de Diaspora şi nu va reveni asupra deciziei de
a reduce numărul secţiilor de votare, blocând astfel un  drept constituţional, îl vom acţiona în judecată pentru încălcarea fără precedent
a Constituţiei şi vom sesiza organismele internaţionale", a declarat preşedintele FADERE, Daniel Ţecu.
Politic

sever-voinescu2Sever Voinescu a susţinut joi o conferinţă de presă la sediul PDL Prahova. Acesta a spus că în România a avut loc „o lovitură de stat a juriştilor”, România transformându-se într-o „republică de extracţie ecuatorială”. El a declarat că PDL îl susţine pe Traian Băsescu şi a criticat graba cu care USL l-a suspendat pe preşedinte. Sever Voinescu a spus că vede o întoarcere a României înainte de 2004, iar în atitudinea lui Victor Ponta există pregnant ADN-ul Partidului Comunist.
Sever Voinescu a spus că ideea principală a campaniei pentru referendum este de a-i întreba pe români dacă vor o Românie condusă din umbră de Dan Voiculescu, el precizând că artizanul suspendării lui Traian Băsescu este Voiculescu.
Cât despre campania propiu-zisă încă nu s-a luat nicio hotărâre din punct de vederea al desfăşurării acesteia în Prahova.
Politic

adrian_dobreLuni seara, în cadrul Biroului Judeţean al PDL, Adrian Dobre a fost ales preşedinte interimar în cadrul organizaţiei municipale a Partidului Democrat Liberal, filiala Ploieşti. Adrian Dobre îl înlocuieşte pe Andrei Volosevici, fostul primar al Municipiului Ploieşti, care a ales să se retragă atât din activitatea administrativă, cât şi din conducerea partidului. Luni seara a fost luată şi decizia de dizolvare a biroului permanent local, procedura de nominalizare nefiind una lipsită de scântei. Surse din cadrul PDL au confirmat faptul că, printre pretendenţii la funcţia de preşedinte interimar la PDL Ploieşti s-ar fi aflat şi fostul viceprimar al Ploieştiului, Cătălina Bozianu. Aceasta este membră în PDL de trei luni de zile, după ce a demisionat din PNL. Nominalizarea acesteia a fost respinsă de pedelişti.
Politic

crin_antonescuCrin Antonescu urmeaza sa preia marti functia de presedinte interimar al Romaniei, dupa ce Curtea Constitutionala a validat, luni seara, suspendarea presedintelui Traian Basescu de catre Parlament.
În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât:
1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată.
2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu.
Politic

mircea_roscaMircea Roşca, preşedintele PNL Prahova, a declarat că se aşteaptă la surprize de imagine din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, dar este convins că românii nu îl vor asculta pe acesta, pentru că i-a dezamăgit.

"Ne putem aştepta la multe suprize din partea lui Traian Băsescu, care i-a dezamăgit pe români. Noi avem o mare responsabilitate faţă de români. Dacă am avut responsabilitatea de a intra la guvernare cu trezoreria goală, trebuie să ne asumăm responsabilitatea până la capăt, pentru a nu mai avea frâne în tot ce înseamnă iniţiativă, dezvoltarea de proiecte, liniştea de care are nevoie aparatul administrativ al României pentru liniştea românilor. Trebuie să ieşim în stradă şi să le reamintim cetăţenilor cât de important este acest referendum pentru viitorul României", a declarat Mircea Roşca.
Politic

vasile_blagaColegiul Director al PDL a decis, luni, organizarea a trei mitinguri în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, a anunţat preşedintele PDL Vasile Blaga.
"Am stabilit împreună cu colegii noştri să organizăm în perioada următoare trei mitinguri în ţară, în prima sâmbătă la Cluj, în următoarea sâmbătă la Iaşi şi joi, 26 iulie, la Bucureşti, mitinguri pentru susţinerea democraţiei, statului de drept, a instituţiilor care au fost atacate atât de USL", a afirmat Blaga.
Politic

nae_alexandriNicolae Alexandri este noul preşedinte interimar al PNL Ploieşti. Acesta a fost ales de liberalii ploieşteni în urma demisiei fostului preşedinte interimar, avocatul George Botez.

George Botez afirmă, prin intermediul unui comunicat de presă publicat în integralitate pe observatorulph.ro, că nu există relaţii tensionate în PNL Ploieşti sau între persoana sa şi vreo altă persoană din conducerea partidului.
"Am avut şi vom avea relaţii decente de colaborare pe linie de partid, dar şi ca prieteni care împreună am reuşit să implementam la Ploieşti şi în Prahova o nouă viziune a politicii liberale", spune Botez în comunicatul trimis presei.

Pe de altă parte, avocatul trimite un mesaj de reproş la adresa colegilor săi liberali, într-un editorial apărut în săptămânalul Altphel, publicaţie care abordează, de o bună perioadă, un ton extrem de critic la adresa actualei conduceri a PNL Prahova.

"După ce am tăcut în scris vreo lună că i s-a năzărit, pe bună dreptate, lu' partidu' să mă disciplineze (...) m-a apucat un dor să mârâi la toată suflarea care se crede că are trei ouţe, chiar dacă două sunt de plastic.", îşi începe Botez editorialul. Materialul integral, AICI
Joomla SEF URLs by Artio