Politic

Politic

andrei savaDeputatul de Ploiești Andrei Sava a depus o inițiativă legislativă care prevede neimpozitarea salariilor clericale pentru personalul care își desfășoară activitatea în țară, în cadrul cultelor din România, recunoscute potrivit legii. Propunerea vizează nu doar preoții, ci întreg personalul clerical, de la toate cultele recunoscute în România.

Read more: Deputatul Andrei Sava (USL): Neimpozitarea preoţilor reprezintă doar o mică recunoaştere a...
Politic

monica iacob ridziMonica Iacob Ridzi şi-a înaintat, miercuri dimineaţă, demisia din PDL şi din grupul parlamentar democrat-liberal urmând să activeze ca parlamentar independent până la finalul mandatului. Ea a afirmat că PDL a devenit "un partid al dublei măsuri".

 

 

 

 

Politic

vlad cosmaSurse din mediul politic dau ca sigură candidatura lui Vlad Cosma (PSD) pentru un post de parlamentar în colegiul 8 Mizil. Astfel, Vlad Cosma, care este fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova ar urma să candideze pe colegiul fostului deputat Adrian Năstase, zonă unde PSD stă foarte bine în preferinţele electoratului. La prima vedere, Cosma are toate şansele să obţină peste 50 la sută din voturi în cadrul alegerilor parlamentare. Principalul său contracandidat va fi Cristian Apostol, din partea PDL.

Politic

florin anghelDeputatul Florin Anghel renunţă la candidatura pentru un nou mandat de parlamentar, anunţând că îşi va susţine fiul pentru a câştiga, în alegeri, un post de deputat. Informaţia a fost publicată, în exclusivitate, de portalul de ştiri www.phon.ro.

Alexandru Anghel, fiul deputatului Florin Anghel, este arhitect de profesie, are doi copii şi îşi desfăşoară activitatea în mediul privat. Alexandru Anghel poate reprezenta o veritabilă problemă pentru orice contracandidat din acest colegiul, numele tânărului nefiind legat de niciun scandal politic sau economic în care să fie implicat banul public sau afaceri cu statul. 

Politic

mruConvenţia Naţională a Forţei Civice se desfăşoară la Sala Polivalentă, în cadrul reuniunii fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu urmând să fie ales în funcţia de preşedinte al Forţei Civice.

Pe lista candidaţilor pentru funcţia de vicepreşedinte se regăsesc mai multe nume care au fost la PSD şi PNL. Fostul deputat PSD Marian Săniuţă candidează pentru un post de vicepreşedinte, la fel şi Adrian Semcu ex-preşedinte PNL Prahova şi un apropiat al lui Dinu Patriciu.

sursa: gandul.info

Politic

PES_logoPartidul Socialiştilor Europeni (PES) intenţionează să mute congresul din 28-29 septembrie de la Bucureşti la Bruxelles, pe fondul îngrijorărilor cu privire la valorile democratice ale premierului Victor Ponta, susţine o sursă din rândul socialiştilor.
Aceeaşi sursă afirmă că "doar câţiva lideri" ai partidelor afiliate PES din Europa au confirmat participarea la congresul de la Bucureşti, restul fiind reticenţi la a fi găzduiţi de Ponta, care a fost criticat de la preluarea funcţiei de premier, în primăvară, informează site-ul EurActiv.com.
Politic

semcu_pnlSurse din mediul politic ne-au confirmat faptul că Adrian Semcu este favorit pentru ocuparea postului de coordonator al filialei Prahova a ICCD (Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta) - platforma politică lansată de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Numele lui Adrian Semcu la şefia ICCD Prahova a fost amintit, pentru prima dată, de către colegii de la PH-online.ro. Între timp, în mediul presei prahovene a circulat informaţia potrivit căreia, de fapt, fostul primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, se pregăteşte pentru ocuparea funcţiei de conducere a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta - organizaţia Prahova.

Surse din mediul politic au informat că, în realitate, Andrei Volosevici nu este dorit într-o funcţie de conducere în cadrul ICCD, fostul preşedinte al PNL Prahova, Adrian Semcu, rămânând favorit pentru şefia filialei prahovene a ICCD.
Politic

vot1Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a declarat că alegerile parlamentare vor avea loc în data de 2 decembrie.  Guvernul urmează să ia hotărârile legate de organizarea scrutinului în ședința din 1 septembrie.

"Sâmbătă, la ora 10.00, vom avea ședința de Guvern și vom lua probabil toate hotărârile - sunt vreo 10 - legat de organizarea alegerilor parlamentare, care vor fi pe 2 decembrie", a declarat Mircea Dușa, duminică, la Realitatea TV.

Ministrul a explicat că există o constrângere constituțională privind data alegerilor pentru Camera Deputaților și Senat, iar scrutinul nu poate fi organizat mai devreme, în noiembrie.
Politic

vot1"În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât :
«1. Constată că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată.
2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar 943.375 (11.15 %) au răspuns „NU”.
3. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George - Crin Laurenţiu Antonescu în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.
Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.»
Dezbaterea a avut loc la data de 21 august 2012 şi la aceasta au participat: Augustin Zegrean, preşedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecători."
Joomla SEF URLs by Artio