Politic

Politic

semcu_pnlMircea Roşca, preşedintele PNL Prahova a confirmat că Adrian Semcu şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean. De asemenea acesta a trimis un memoriu la PNL Bucureşti prin care se autosuspendă din partid. Adrian Semcu va deveni, de mâine, prefectul Prahovei, funcţie deţinută până de curând de Adrian Dobre care a demisionat pentru a candida din partea PDL la şefia Consiliului Judeţean Prahova.
"Adrian Semcu a demonstrat că este un om fără cuvânt atunci când a acceptat să fie numit prefect de către cei de la PDL”, a declarat Mircea Roșca. Potrivit lui Nicolae Alexandri, secretarul organizaţiei PNL, autosuspendarea nu este suficientă, Adrian Semcu fiind obligat să-şi dea demisia din PNL.
Politic

veronica_ionitaVeronica Ioniţă, primarul PDL din Gorgota a trecut în rândurile Partidului Naţional Liberal. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută la filiala judeţeană a aprtidului. Veronica Ioniţă a precizat că a făcut această alegere la cererea oamenilor din comună. Vă reamintim că acum o lună, Veronica Ioniţă a fost prezentată de deputatul PDL George Ionescu, ca fiind candidatul PDL la primăria Gorgota. "Oamenii din comună mi-au cerut să schimb partidul după ce, înaintea mea a fost pe la casele lor contracandidatul meu care le-a cerut să voteze cu USL. Am ales PNL pentru că sunt o persoană de dreapta", a declarat Veronica Ioniţă.
Politic

stampila_de_votSenatul a adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă care introduce votul obligatoriu pentru cetăţenii români. Proiectul, iniţiat de deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Mircia Giurgiu, prevede sancţiuni drastice pentru absenteism, de la o amendă de 1000 lei până la suspendarea dreptului de a vota. Propunerea va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Proiectul prevede şi o serie de sancţiuni pentru absenţa de la vot: o amendă de 1000 lei pentru prima neprezentare, o amendă de 1000 lei şi restricţionarea posibilităţii de a obţine orice fel de fecilităţi fiscale, ajutoare, indemnizaţii de la bugetul de stat la a doua neprezentare, şi  o amendă de 1000 lei plus suspendarea dreptului la vot pentru mai mult de două neprezentări.


Politic

nastaseDeputatul Adrian Năstase a anunţat, în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor USL din zona Mizil, că va mai candida pentru un nou mandat în zona Mizil - Prahova, "din respect" pentru cei care l-au votat.

Adrian Năstase nu a uitat să amintească, făcând referire la acuzele şi dosarele de corupţie în care a fost implicat în ultimii ani, că acţiunile în justiţie nu reprezintă decât hărţuire politică.
Politic

victor-ponta_1Fostul premier Adrian Năstase era de zece ori mai puţin arogant decât actualul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat miercuri seara, la RTV, preşedintele PSD, Victor Ponta.

El a precizat că a făcut această comparaţie în condiţiile în care aroganţa a fost ceea ce i s-a reproşat în trecut fostului premier Adrian Năstase."Eu nu am niciun fel de încredere în dl. Ungureanu şi nu spune absolut nimic. Şi, pentru că tot i-a pomenit pe domnii Năstase şi Tăriceanu, după patru ani buni în care a fost prim-ministru dl. Năstase era de zece ori mai puţin arogant decât este dl. Ungureanu în primele două luni şi asta nu ştiu dacă este un semn bun. Nici a suta parte aroganţă nu avea Năstase", a afirmat Victor Ponta, citat de România Liberă.
Politic

MONICA-MACOVEI_1Vicepreşedintele PDL Monica Macovei a declarat, luni, că se va lupta în CNC pentru rămânerea lui Cristian Preda în partid, ea apreciind că propunerea excluderii acestuia "acoperă bâlbâielile organizatorice şi de strategie ale Organizaţiei Bucureşti".

Read more: Macovei, ATAC la Udrea: Excluderea lui Preda acoperă bâlbâielile de la PDL Bucureşti
Politic

roberta-anastase-2Conform Realitatea.net, Roberta Anastase ar putea fi desemnată de PDL pentru preşedinţia Consiliului Judetean Prahova.
Surse apropiate discuţiilor, au relatat pentru NewsIn, că baza strategiei de impunere a Robertei Anastase ca şi candidat, o constituie sondajele interne ale PDL care o creditează pe Anastase cu un scor în jurul cifrei de 43% din opţiunile prahovenilor, în competiţie cu actualul preşedinte Mircea Cosma, din partea USL, care ar obţine un scor de 32%. Decizia asupra candidaturii se va lua până la sfârşitul săptamânii în curs, in condiţiile în care simulările electorale şi sondajele l-au vizat şi pe actualul prefect al judeţului , Adrian Dobre, ca potenţial contracandidat al lui Cozma din partea PDL.
Vezi AICI declaraţia prefectul Adrian Dobre privind candidatura la şefia CJ Prahova.
Politic

pnl-ph-2Într-o conferinţă de presă susţinută luni la Ploieşti, preşedintele interimar al PNL Prahova a confirmat că noul preşedinte al PNL Ploieşti este avocatul George Botez, acesta luîndu-i locul Cătălinei Bozianu. La conferinţă au mai fost prezenţi Cătălin Beciu care se va ocupa de mediul de afaceri, Paul Palaş fost consilier local PDl şi Emil Popa, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Prahova. Cei trei au precizat că nu şi-au negociat vreo funcţie pentru a veni în PNL.
Politic

prefect_adrian_dobrePrefectul Adrian Dobre a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că se va înscrie în cursa electorală pentru câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Read more: Prefectul Adrian Dobre: „Voi părăsi poziţia de înalt funcţionar public pentru a candida la...
Politic

badescu-sarbuÎntr-o notă trimisă şefului IJP Prahova, senatorul PSD Iulian Bădescu, candidatul USL la primăria Ploieştiului îl acuză pe consilierul PDL Gheorghe Sârbu că a încercat să perturbe o adunare pe care o avea senatorul cu cetăţenii din Mihai Bravu. Senatorul a ataşat notei şi un filmuleţ care să-i susţină aceste afirmaţii. Iată nota trimisă de senator comandantului IJP.
Read more: A început campania electorală la Ploieşti/Iulian Bădescu îl acuză pe consilierul PDL Gheorghe...
Politic

psd-logoÎntr-un comunicat de presă trimis la redacţie, PSD Prahova anunţă trecerea primarului din Bărcăneşti, de la pDL la PSD. Iată mai jos comunicatul de presă:
Gheorghe Dima, primarul PDL al comunei Barcanesti, aflat la al treilea mandat, a trecut astăzi la PSD. Edilul a mai fost membru PSD și a decis să revină în rândul social-democraților prahoveni, de unde va candida pentru un nou mandat, din partea Uniunii Social-Liberale.
Chiar dacă a fost prezentat drept candidat din partea PDL de către deputatul din Colegiul 9, George Ionescu, primarul Gheorghe Dima s-a decis să treacă în tabăra opoziției, nemulțumirile sale fiind legate de lipsa de susținere din partea PDL, a proiectelor sale inițiate pe durata actualului mandat.
Joomla SEF URLs by Artio