Politic

Politic

Sava_Andrei_1Deputatul PSD, Andrei Sava, a depus un proiect de lege privind modificarea legii votului uninominal. Proiectul prevede ca însemnele electorale comunicate Biroului Electoral Central în vederea înregistrării lor de către alianţele politice sau electorale să conţină semnele electorale ale fiecărui partid sau formaţiune politică ce intră în componenţa respectivei alianţe politice ori electorale. De asemenea, orice material, tipărit sau audio-video, trebuie să conțină sigla partidului sau a formațiunii politice ori electorale din partea căreia se candidează.

Read more: PROIECT de modificare a uninominalului / Andrei Sava, deputat PSD: „Fără alianțe fantomă la...
Politic

mihai-razvan-ungureanuFostul premier Mihai Răzavan Ungureanu a anunțat, într-un interviu acordat Hotnews, că va candida la alegerile parlamentare din toamnă într-un colegiu din județul Iași, sub sigla unei alianțe electorale.
CITEŞTE AICI interviul.
Politic

nastaseFostul premier PSD Adrian Năstase, profesorul care a fost îndrumătorul de doctorat al premierului Victor Ponta, justifică asemănarea unor pasaje mari din teza de doctorat suspectă de plagiat, spunând că astfel de formulări seci din limbajul juridic nu pot fi schimbate. Totodată, în postarea de pe blogul său, sub titlul "Dottore!", Adrian Năstase spune că întreg scandalul a fost creat de preşedintele Traian Băsescu, pentru a acoperi eşecul PDL la alegerile locale.

"Mă aşteptam şi ca, în disperarea lui, Traian Băsescu să recurgă la orice, pentru a încerca să acopere scandalul falimentului PDL la recentele alegeri. Sunt convins însă că Victor Ponta nu va fi intimidat şi nu va ceda la acest gen de atacuri", scrie Adrian Năstase pe blogul său.

"Cei care activează în învăţământ, în domeniul juridic, ştiu foarte bine că în descrierea unor instituţii apar adesea formulări seci, descriptive care, asemenea formulelor matematice, nu pot fi schimbate. A specula acest lucru şi a fabrica un astfel de subiect este de o josnicie fără margini!", mai scrie Adrian Năstase.
Politic

palatul_administrativ_ploiestiChiar dacă nu au fost încheiate validările pentru funcțiile de primar, așteptându-se ca rezultatele alegerilor să fie publicate în Monitorul Oficial, deja, la Prahova au început negocierile pentru calitatea de viceprimar. Și, spun anumite surse, vor fi cazuri în care, pentru o majoritate confortabilă, liderii PSD discută pe această temă și cu PP-DD, fapt care i-ar dezavantaja pe liberali, scrie jurnalista Roxana Tănase în observatorulph.ro

Potrivit sursei citate, liderii PP-DD infirmă că au fost contactați până acum pe această temă. Ba chiar susțin că, în cazul în care nu vor exista aceste discuții, sunt pregătiți să facă opoziție. „Nu m-a contactat până acum nimeni și Organizația Prahova își negociează aici posturile nu în altă parte, așa cum credeau unii. Îi aștept să ne invite la discuții, dar nici nu putem aștepta foarte mult. Avem deja aprobate două strategii, iar una dintre ele este să facem opoziție, susţine Radu Socoleanu, liderul PP-DD Prahova, citat de observatorulph.ro.
Politic

victor-ponta_1Jurnaliştii de la revista Nature informează că premierul Victor Ponta este acuzat că ar fi plagiat mai mult de jumătate din lucrarea de doctorat intitulată "Curtea Penală Internaţională", pe care a susţinut-o în 2003.

"Premierul Victor Ponta a fost acuzat că a copiat largi secţiuni ale tezei de doctorat în drept din 2003, fără a cita sursele bibliografice corespunzătoare. Dacă acuzaţiile se vor dovedi întemeiate, ar putea apărea presiuni publice pentru demisia lui Ponta, conform unor surse politice. În plus, acuzaţiile ridică noi dubii în legătură cu capacitatea Guvernului de combatere a corupţiei în învăţământul superior", scrie revista Nature.

"Părţi substanţiale ale textelor din cele trei lucrări par să fie identice sau aproape identice cu materiale scrise în limba română de specialiştii în drept Dumitru Diaconu şi Vasile Creţu. De asemenea, textul se aseamănă cu traduceri în română ale unei lucrări în engleză publicată de specialistul Ion Diaconu", constată revista Nature.

"Indiciile privind plagiatul sunt mai mult decât evidente", afirmă, pentru Nature, Marius Andruh, profesor la Universitatea din Bucureşti şi preşedintele Consiliului român pentru recunoaşterea diplomelor universitare.

Dacă acuzaţiile se vor dovedi reale, "în România şi în străinătate vor trebui organizate dezbateri serioase pentru evitarea unor astfel de situaţii", consideră Andruh.

Conform Nature, Victor Ponta nu a răspuns solicitării revistei de a comenta acuzaţiile.


Politic

gheorghe-neculaGheorghe Necula, secretar executiv a PDL Prahova a demisionat din partid. Acesta a remis un comunicat presei prin care își motiveayă gestul Citiți mai jos comunicatul:
"Începând din data de 15 iunie, am demisionat din PDL Prahova. Am luat această decizie după ce am constatat că activitatea mea politică nu a fost apreciată la justa valoare în partidul din care am făcut parte timp de 15 ani. 
Precizez că la baza acestei decizii nu se află un conflict pe care l-aş avea cu conducerea PDL Prahova aşa cum s-a speculat. Decizia de demisiona din PDL a fost cauzată exclusiv de faptul că unii dintre tinerii cu funcţie de conducere în partid au luat decizii pripite, care au dus la pierderi politice extrem de importante pentru PDL Prahova (spre exemplu, felul în care a condus campania PDL Ploieşti Andrei Volosevici dar şi felul în care deputatul George Ionescu înţelege să desfăşoare activitatea politică a PDL pe colegiul uninominal 9 Prahova). 
Precizez că după demisia din PDL nu m-am înscris în niciun alt partid."
Politic

placintaSenatorul PDL Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului, şi-a anunţat, miercuri, demisia din grupul parlamentar democrat-liberal şi trecerea la grupul PNL din Senat.
"Vă anunţ că începând de astăzi încetez activitatea în grupul PDL şi voi activa în grupul PNL", a anunţat Sorina Plăcintă de la tribuna Senatului, la începutul şedinţei de plen.
Sorina Plăcintă a intrat în 1997 în PD (actualul PDL) şi este senator de Vrancea. Ea a fost pentru câteva luni ministru al Tineretului şi Sportului.
Politic

alegeri_locale_prahovaNumărătorile îl dau drept învins pe primarul comunei Plopu, Gheorghe Predoiu, în localitate fiind învingător candidatul PDL la fotoliul de primar. Dragoş Niţă, primarul oraşului Plopeni, este aproape de a obţine un nou mandat. La Tomşani, actualul primar, Ilie Potocea, ar fi învins de contracandidatul său. În Filipeştii de Pădure, actualul primar Costel Morărescu ar câştiga un nou mandat. Primarul din Vâlcăneşti, Adrian Manole, ar fi câştigător pentru un nou mandat. În Comarnic primele informaţii îl dau pe Vasile Dorian Botoacă învingător pentru un nou mandat de primar. Primarul oraşului Urlaţi, Marian Măchiţescu rămâne primar pentru încă un mandat. În acest moment, numărătorile paralele îl dau pe Iulian Bădescu în faţa actualului primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, cu peste 2000 de voturi. Numărătoarea s-a realizat până acum pe 90 de secţii de votare.
Politic

vot1Adrian Dumitru, USL, a obţinut un nou mandat de primar în comuna Blejoi. Vasile Dacălu, USL, a obţinut încă un mandat la Primăria Balta Doamnei. Şi la Bucov primarul USL Ion Savu a obţinut un nou mandat. Daniel Alexandru, PDL, a câştigat încă patru ani în fruntea primăriei Cocorăştii Misli. Primarul PDL Ciprian Stătescu a fost creditat de către locuitorii din Băicoi cu încă un mandat la Primărie.
Joomla SEF URLs by Artio