Politic

Politic

badescuCandidatul USL la primăria Ploieşti a dat publicităţii un comunicat de presă în care acuză presiuni politice desfăşurate de instituţiile de control împotriva taximetriştilor care au anunţat că îl susţin pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti.

Read more: Iulian Bădescu: "Presiune politică din partea pedeliştilor împotriva taximetriştilor care mă susţin"
Politic

pensia_municipalaCandidaţii USL pentru Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti, respectiv Mircea Cosma şi Iulian Bădescu, împart prin Ploieşti taloane prin care îi îndeamnă pe ploieştenii în vârstă să se înscrie pe listele "primăriei" pentru acordarea unui ajutor lunar de 200 de lei, pe care cei doi l-au botezat "pensie municipală".

Read more: FĂRĂ NUMĂR DIN BANI PUBLICI: Candidaţii USL Mircea Cosma şi Iulian Bădescu promit "pensii...
Politic

MONICA-MACOVEI_1"A trecut mai bine de o săptămână şi Victor Ponta nu a luat nicio decizie în cazul ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat. Lipsa de reacţie a premierului în cazul unor acuzaţii grave aduse chiar ministrului Educaţiei, care are de pregătit în aceste zile evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat, nu poate decât să agraveze situaţia şi să crească neîncrederea elevilor şi părinţilor în sistemul de învăţământ. Nu poţi tolera un ministru al Educaţiei asupra căruia există suspiciuni că fură texte scrise de alţii şi se semnează pe ele pentru a obţine grade didactice şi, în acelaşi timp, să le ceri elevilor şi părinţilor să aibă încredere în şcoală şi în calitatea educaţiei", a scris Monica Macovei pe blogul personal.

Potrivit lui Macovei, cererea trimisă la Academia Română este doar o amânare "inutilă" a deciziei de demitere a ministrului Mang, pe care Ponta refuză să şi-o asume, şi mai mult chiar, este "o jignire adusă profesorilor corecţi şi electoratului".
"Victor Ponta trebuie sa plece si el, caci a dovedit ca minte atunci cand a scris in programul de guvernare ca va respecta legile “fara exceptii, fara derogari sau scuze”, a declarat Monica Macovei 


Politic

Dan-DiaconescuMarţi, 15 mai, Dan Diaconescu vine într-o vizită electorală în comunele din Prahova.
El va sta câte 30 de minute la Gorgota, Bărcăneşti, Brazi, Şirna, Cocorăştii Colţ.
Iată programul liderului PP-DD:
Comuna Gorgota: ora 16:00
Comuna Bărcăneşti: ora 16:30
Comuna Brazi: ora 17:15
Comuna Şirna: ora 17:45
Comuna Cocorăştii-Colţ: ora 18:20
Politic

alegeri_locale_prahovaÎn ziua de 11 mai 2012, Dispeceratul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti a fost anunţat telefonic prin 112, că persoane necunoscute au sustras un banner electoral montat pe peretele exterior al unui imobil din municipiul Ploieşti.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti care a demarat cercetările, reclamantul declarând că bannerul respectiv, cu dimensiunile aproximative de 2x1 m, fusese montat cu acceptul lui pe peretele exterior al terasei locuinţei, la o distanţă de aproximativ 20 cm de gardul imobilului.
Poliţia anunţă, prin intermediul unui comunicat trimis presei, că cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în vederea clarificării situaţiei, depistării suspecţilor, şi luării măsurilor legale care se impun.

 
Politic

ppddÎntr-un sondaj IMAS efectuat în aprilie la cererea ziarului “Adevărul”, PP-DD se clasează înaintea PDL în opţiunea de vot a românilor. Sondajul arată astfel:

USL – 48,7%

PP-DD – 18, 7%

PDL – 18%

UDMR – 4,6%

PRM – 4,3%

Altul – 2,8%

UNPR – 1,5%

PNG – 1,5%


CITEŞTE MAI MULT pe adevarul.roPolitic

eugen_cristescuEugen Cristescu este jurnalist, fost coleg de redacţie şi amic cu subsemnatul. Anul ăsta, Eugen, fiind mai nervos de fel, s-a pus cu răul pe politicieni. Nu cu vreun articol de presă incendiar, ci lucrând mult mai ştiinţific: omul candidează, ca independent, la Primăria Municipiului Ploieşti. Fiind amic cu el, prima dată l-am sunat să îl întreb dacă îi e rău. A început să râdă, mi-a povestit de proiectul său realizat împreună cu membri ai societăţii civile şi m-a pus pe gânduri. Adică ăsta dacă iese primar îi mai anvelopează blocul maică-mii, sau anulează proiectul lui Volosevici de mă lasă cu polistirenul nepus? În orice caz, Eugen candidează, are susţinerea PNŢCD, şi vrea să demonstreze că politicienii, cu toţi lipitorii lor de afişe la un loc, nu fac cât mesajul lui pentru ploieşteni. Eugene, ai legătura!

Reporter: Candidezi la funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Te-ai tâmpit?

Eugen Cristescu: Nu cred, dar voi afla cu siguranță după 10 iunie. Pot spune, doar, că m-am săturat să văd toate mizeriile și să nu iau atitudine. Până anul trecut spunem ce aveam de spus prin emisiunea "Incomod" dar, probabil, am atins vreun nerv pe undeva, că acum e cam... interzisă. Dacă societatea civilă nu s-a tâmpit încă, nu m-am tâmpit nici eu. Și reciproca e valabilă.

Reporter: Eşti ploieştean get-beget. Acum ai şi stadion nou, de ce vrei să îl dai jos pe săracu' Volosevici?

Eugen Cristescu: Înainte de a raspunde la această întrebare aș avea o remarcă. Oare faptul că primarul nu are un nume tocmai românesc l-a determinat să nu depună personal coroanele cu ocazia zilei de 9 mai, care marchează independența României înainte de a fi Ziua Europei? De fapt, nu e o noutate, așa a procedat în ultimii patru ani. Na, c-am zis-o.
Ar fi multe pe care aș putea să i le reproșez domnului Andrei Volosevici, dar mă rezum, deocamdată, la sfidarea, aroganța și lipsa de preocupare față de majoritatea ploieștenilor, în favoarea electoratului său fidel.

Reporter: Fiind jurnalist, îţi mai bat obrazul odată: da' cu Iulică Bădescu ce ai, că a fost şi el din breasla noastră, înainte de a deveni senator?

Eugen Cristescu: Pui întrebările astea de parcă aș sta cu arma la cingătoare. Și Volosevici și Bădescu sunt doar doi contracandidați pentru mine. Cei drept cu o armată bine instruită și plătită, dar și cu șanse mai multe. Ce am cu Iulică? Aproape nimic, doar pasivitatea sau indiferența de care a dat dovadă atunci cand oamenii care astăzi îl promovează mi-au îngrădit dreptul la liberă exprimare. Era un coleg de breaslă, înainte de a fi senator. N-a luat atitudine! Nu îmi plac jocurile murdare și mă dezic de ele cu toată ființa mea. Se poate și altfel și sper să am prilejul să o demonstrez. În rest le urez succes amândorura.

Reporter: Cum te vei descurca în campania asta fără bani? Contracandidaţii tăi aruncă cu euro ca la lăutari în această perioadă. Au susţinerea diverselor grupuri de interese. Cum reuşeşti să îi baţi fără să ai în spate un asemenea sistem?

Eugen Cristescu: Mizez pe inteligența ploieștenilor. Mă refer, în primul rând, la cei peste 100.000 de oameni care nu au mai ieșit la vot, fie de scârbă, fie din resemnare, fie din teamă sau orice alt motiv ar avea. Vorbim, totuși, de alegeri locale și ploieștenii trebuie să înțeleagă că dacă mă vor vota pe mine pentru funcția de primar și lista PNȚ-CD pentru Consiliul Local, vom putea pune în practică ce ne-am propus. Și crede-mă că nu e foarte complicat, pentru că la PNȚ-CD am găsit deschidere pentru societatea civilă. Practic, prin programul „Ploiești, te iubesc!" arătăm împreună că cetățeanul contează, nu interesele de partid, cum a fost în ultimii 12 ani. Chiar dacă ar ieși Bădescu sau Volosevici, lumea trebuie să știe că deasupra lor există Mircea Cosma și Roberta Anastase în fața cărora nu vor sufla niciodată, iar interesele grupurilor lor trebuie satisfacute, că altfel....
Grupul civic "INCOMOD", pe care îl conduc a semnat un Protocol cu PNȚ-CD. Este vorba de un acord ce trebuie respectat, pentru ca oamenii să își recapete încrederea atît în societatea civilă cât și în PNȚ-CD, care de 12 ani este în afara jocurilor politice. Ne vom descurca folosind toate mijloacele non-convenționale pe care le avem la dispoziție.

Reporter: Ce crezi despre actuala situaţie din Ploieşti? Care e pe primul loc, Volosevici sau Bădescu?

Eugen Cristescu: Întreabă-i pe ei. Cred că ar fi mult mai amuzant să le afli părerea și să vezi cum se umflă fiecare în parte. Pentru mine cetăţeanul e mai mult decât un vot. E un partener pe care mizez, mai ales, după alegeri ca să putem aduce starea de normalitatea la care cu toții visăm.

Reporter: Ce proiecte ai pentru comunitate?

Eugen Cristescu: Proiectul meu e simplu şi, o spun cu toată tăria, eficient. Trebuie ca societatea civilă curată, compusă din organizații conduse de lideri onești, să fie organizată pe departamente de acțiune sub aceeași "umbrelă". Astfel vor fi acoperite toate problemele comunității din două părți. Una administrativă și cealaltă civică. Proiectul meu vizează parteneriatul între aceste două entități și atragerea de fonduri europene pentru îmbunătățirea serviciilor, pentru crearea de noi locuri de muncă ș.a.m.d. În cadrul proiectelor de finanțare europeană autoritatea publică locală participă cu maxim 15% din suma totală și astfel susține societatea civilă parteneră, dezvoltând-o pe toate palierele. Ca și consecință este faptul că, în aceste condiții, cheltuielile din bugetul local sunt mai mici, astfel putându-se dezvolta alte departamente în cadrul primăriei pentru a servi interesele cât mai multor cetățeni.

Reporter: De ce ar trebui să te voteze ploieşteanul pe tine, în locul candidaţilor cu partide politice puternice în spate?

Eugen Cristescu: Pentru că de ani de zile, prin emisiunea INCOMOD am arătat că se poate și am luptat pentru fiecare dintre ploieștenii care ajungeau la mine, chiar dacă îi vedeam pentru prima oară. Până acum am dus o bătălie de unul singur. De-acum trebuie să înțeleagă că e momentul să se implice și asta nu necesită vreun efort deosebit din partea lor. Le cer să iasă în față și să arate că există, iar eu le ofer toate condițiile ca să fie mulțumiți de viața pe care o vor duce în Ploiești.

Mecanismele societății civile sunt atât de simple, dar atât de puternice. Trebuie doar cunoscute, să nu trecem pe lângă ele nepăsători. Adică...întreabă-te ce poti face tu pentru societatea civilă, nu te întreba ce poate face ea pentru tine. De aici se pot pune bazele unui Ploiești modern și prosper. Nu trebuie decât să iasă la vot și să ne dea șansa de a aduce normalitatea.

Reporter: Ţi-ai făcut un calcul de furat? Dacă ieşi primar, cam cât pui deoparte în patru ani?

Eugen Cristescu: Te asigur că nu am mai multe găuri în gât decât disperații aștia cărora puterea le-a luat mințile și văd numai bani în jurul lor. Am ajuns la un prag al maturității, în care libertatea este la fel de importantă ca sănătatea și nu m-am întins niciodată mai mult decât îmi este plapuma. Ca să fac o aroganță aș spune că dacă nici eu nu sunt cel mai onest candidat pentru funcția de primar, atunci nu mai e nimeni. Nu de alta, dar n-am intrat niciodată în șmecheriile pe care le văd și le arăt de atâția ani și n-am de gând să o fac nici de acum încolo. Nu rămâne decât ca ploieștenii să ne dea votul lor și să se convingă în următorii patru ani.
Ca să îți răspund la întrebare, să nu zici că evit, îți pot spune că în sistemul pe care îl propun societatea civilă mă va întreține și pe mine și oamenii din administrația locală în cadrul parteneriatului cu societatea civilă organizată pe departamente de acțiune în structuri asociative. Acest parteneriat dezvoltă un sistem alternativ celui administrativ și va îmbunătății atât serviciile, cât și veniturile persoanelor desemnate să se ocupe de proiectele de finanțare. Nu există hoție și corupție în mandatul meu, iar oamenii bine pregătiți vor primi șansa pe care o așteaptă de mulți ani.
Politic

vot_parlamentDeputaţii au adoptat, marţi, legea amnistiei fiscale, cu 234 voturi "pentru" şi 3 abţineri. Drept urmare, 300.000 funcţionari din administraţia publică locală nu mai trebuie să returneze sporurile încasate ilegal în 2008-2010.
CITEŞTE MAI mult pe realitatea.net
Politic

primar_gorgotaPrimarul comunei Gorgota, Veronica Diaconu a depus o cerere la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 31prin care solicită ca, la toate secţiile de votare ale localităţii, să fie montate camere de luat vederi pentru data de 10 iunie, când vor avea loc alegerile.

Joomla SEF URLs by Artio