Politic

Politic

roberta-anastase-2Conform Realitatea.net, Roberta Anastase ar putea fi desemnată de PDL pentru preşedinţia Consiliului Judetean Prahova.
Surse apropiate discuţiilor, au relatat pentru NewsIn, că baza strategiei de impunere a Robertei Anastase ca şi candidat, o constituie sondajele interne ale PDL care o creditează pe Anastase cu un scor în jurul cifrei de 43% din opţiunile prahovenilor, în competiţie cu actualul preşedinte Mircea Cosma, din partea USL, care ar obţine un scor de 32%. Decizia asupra candidaturii se va lua până la sfârşitul săptamânii în curs, in condiţiile în care simulările electorale şi sondajele l-au vizat şi pe actualul prefect al judeţului , Adrian Dobre, ca potenţial contracandidat al lui Cozma din partea PDL.
Vezi AICI declaraţia prefectul Adrian Dobre privind candidatura la şefia CJ Prahova.
Politic

pnl-ph-2Într-o conferinţă de presă susţinută luni la Ploieşti, preşedintele interimar al PNL Prahova a confirmat că noul preşedinte al PNL Ploieşti este avocatul George Botez, acesta luîndu-i locul Cătălinei Bozianu. La conferinţă au mai fost prezenţi Cătălin Beciu care se va ocupa de mediul de afaceri, Paul Palaş fost consilier local PDl şi Emil Popa, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Prahova. Cei trei au precizat că nu şi-au negociat vreo funcţie pentru a veni în PNL.
Politic

prefect_adrian_dobrePrefectul Adrian Dobre a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că se va înscrie în cursa electorală pentru câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Read more: Prefectul Adrian Dobre: „Voi părăsi poziţia de înalt funcţionar public pentru a candida la...
Politic

badescu-sarbuÎntr-o notă trimisă şefului IJP Prahova, senatorul PSD Iulian Bădescu, candidatul USL la primăria Ploieştiului îl acuză pe consilierul PDL Gheorghe Sârbu că a încercat să perturbe o adunare pe care o avea senatorul cu cetăţenii din Mihai Bravu. Senatorul a ataşat notei şi un filmuleţ care să-i susţină aceste afirmaţii. Iată nota trimisă de senator comandantului IJP.
Read more: A început campania electorală la Ploieşti/Iulian Bădescu îl acuză pe consilierul PDL Gheorghe...
Politic

psd-logoÎntr-un comunicat de presă trimis la redacţie, PSD Prahova anunţă trecerea primarului din Bărcăneşti, de la pDL la PSD. Iată mai jos comunicatul de presă:
Gheorghe Dima, primarul PDL al comunei Barcanesti, aflat la al treilea mandat, a trecut astăzi la PSD. Edilul a mai fost membru PSD și a decis să revină în rândul social-democraților prahoveni, de unde va candida pentru un nou mandat, din partea Uniunii Social-Liberale.
Chiar dacă a fost prezentat drept candidat din partea PDL de către deputatul din Colegiul 9, George Ionescu, primarul Gheorghe Dima s-a decis să treacă în tabăra opoziției, nemulțumirile sale fiind legate de lipsa de susținere din partea PDL, a proiectelor sale inițiate pe durata actualului mandat.
Politic

palatul_administrativ_ploiestiUSL Ploiești protestează faţă de decizia administraţiei PDL a Ploieştiului, condusă de primarul Andrei Volosevici, de a dubla impozitele pe teren pentru investitorii din Parcul Industrial Ploieşti, începând de la 1 ianuarie 2012, se anunţă într-un comunicat de presă dat astăzi publicităţii.

Read more: Comunicat USL : „Administrația PDL a Ploieștiului dublează impozitele în Parcul Industrial Ploiești"
Politic

nastaseFostul premier, Adrian Năstase, actual deputat de Mizil – Prahova, scrie pe blogul personal că a primit un sms amuzant în care se face referire la celebrul mesaj din campania electorală din 2004 privind emigrarea în Congo.
Numai că de data aceasta mesajul este unul favorabil lui Adrian Năstase. "Dacă nu l-aţi votat pe Bombo / Acum emigraţi în Congo!", scrie în sms-ul primit de fostul premier.

Read more: Bombo despre Congo / Ce SMS a primit Adrian Năstase
Politic

costache_petreCostache Petre, primarul din Băneşti a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, procurorii solicitând instanţei emiterea unui mandate de arestare pe numele acestuia pentru 29 de zile. Primarul Băneştiului este cercetat într-un dosar care priveşte săvârşirea infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave (furt conductă magistrală transport produse petroliere aparţinând Petrotrans şi OMV Petrom), dare de mită, luare de mită, trafic de infuenţă, abuz în serviciu în formă calificată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Politic

sorin_chivuGuvernul României a adoptat Hotărârea de Guvern nr. 927/2011, prin care se aprobă organizarea Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari, denumit ”Coșul de solidaritate”. Programul, inițiat de UNPR, este destinat pensionarilor ale căror pensii sunt mai mici sau egale cu câştigul salarial mediu net pe economie.

Read more: Senatorul Chivu îi răspunde lui Mircea Roşca, vicepreşedintele CJ Prahova în problema alimentelor...
Politic

costache_petreÎn acesta dimineaţă au avut loc 12 descinderi în comuna Băneşti, anchetatorii percheziţionând inclusiv locuinţa primarului,  Costache Petre, dar şi primăria, angajaţii nefiind lăsaţi să intre în sediu.
Cercetările se efectuează faţă de un număr de 9 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave prev. de art. 208 al.1-209 al.1,4 C.p. (furt conductă magistrală transport produse petroliere aparţinând Petrotrans şi OMV Petrom), dare de mită prev. de art. 255 C.p. şi luare de mită prev. de art. 254 C.p., trafic de infuenţă prev. de art. 257 C.p., abuz în serviciu în formă calificată prev. de art. 2481 C.p., fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 290 C.p.
Joomla SEF URLs by Artio