Politic

Politic

costache_petreCostache Petre, primarul din Băneşti a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, procurorii solicitând instanţei emiterea unui mandate de arestare pe numele acestuia pentru 29 de zile. Primarul Băneştiului este cercetat într-un dosar care priveşte săvârşirea infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave (furt conductă magistrală transport produse petroliere aparţinând Petrotrans şi OMV Petrom), dare de mită, luare de mită, trafic de infuenţă, abuz în serviciu în formă calificată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Politic

sorin_chivuGuvernul României a adoptat Hotărârea de Guvern nr. 927/2011, prin care se aprobă organizarea Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari, denumit ”Coșul de solidaritate”. Programul, inițiat de UNPR, este destinat pensionarilor ale căror pensii sunt mai mici sau egale cu câştigul salarial mediu net pe economie.

Read more: Senatorul Chivu îi răspunde lui Mircea Roşca, vicepreşedintele CJ Prahova în problema alimentelor...
Politic

costache_petreÎn acesta dimineaţă au avut loc 12 descinderi în comuna Băneşti, anchetatorii percheziţionând inclusiv locuinţa primarului,  Costache Petre, dar şi primăria, angajaţii nefiind lăsaţi să intre în sediu.
Cercetările se efectuează faţă de un număr de 9 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave prev. de art. 208 al.1-209 al.1,4 C.p. (furt conductă magistrală transport produse petroliere aparţinând Petrotrans şi OMV Petrom), dare de mită prev. de art. 255 C.p. şi luare de mită prev. de art. 254 C.p., trafic de infuenţă prev. de art. 257 C.p., abuz în serviciu în formă calificată prev. de art. 2481 C.p., fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 290 C.p.
Politic

nastaseJudecătorii instanţei supreme au încheiat dezbaterile în procesul privind importul de bunuri din China, denumit dosarul Zambaccian, în care fostul premier Adrian Năstase, soţia acestuia, Daniela, au fost deferiţi justiţiei pentru fapte de corupţie, sentinţa urmând a se da în 30 martie.

Completul de trei judecători al instanţei supreme a audiat pledoariile acuzării şi apărării, precum şi depoziţiile finale ale inculpaţilor din proces. Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, judecătorilor condamnarea la pedepse cu executare în cazul fostului premier Adrian Năstase, a soţiei acestuia şi a fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), Irina Paula Jianu.

Politic

traian_basescuPreşedintele Traian Băsescu susţine că după demisia lui Emil Boc i-a propus lui Victor Ponta să fie premier, însă în numele acestuia au răspuns Daniel Constantin şi Crin Antonescu, scrie gandul.info.

Read more: Băsescu: "I-am oferit lui Victor Ponta funcţia de prim-ministru. În locul său au răspuns Crin...
Politic

mircea-cosma-uslroberta_anastase2Vineri, înte-o conferinţă de presă, Mircea Cosma a declarat că: "„N-am să particip la dezbateri murdare care au început pe aici, a fost ieri o doamna (n.r.-Roberta Anastase) care-mi explica mie câți ani am și alte chestiuni… eu vreau să spun doar atât: atâta timp cât unul care vrea să mă critice n-are atâția ani de viață cât am eu de muncă, îi recomand să vorbească despre copilărie, iar eu o să vorbesc despre ceea ce trebuie”. În replica, Roberta Anastase a declarat: "Dacă eu am atâţia ani de viaţă cât are dânsul de muncă, atunci e momentul unei pensii pentru Mircea Cosma".
Politic

fluturas-ppddPDL Prahova a organizat o conferinţă de presă privind incidentul petrecut în comuna Pucheni. Mai exact, vineri, în jurul orei 14 mai multe persoane împărţeau fluturaşi contra candidatul PDL, Constantin Negoi. Fluturaşii aveau sigla PP-DD şi poza lui Dan Diaconescu. Primarul a fost anunţat în jurul orei 15 că se împrt fluturaşi, a ajuns la locul faptei tocmai când jandarmii încercau să legitimeze cele două persoane. Potrivit deputatului PDL George Ionescu jandarmii au primit un telefon de la cineva, s-au urcat în maşină cu cele două persoane şi au plecat la o benzinărie din Gorgota. Cele două persoane au fost identificate ca fiind Emil Drăgănescu, şeful Direcţiei de Pază a CJ Prahova şi Florea Gheorghe, angajat al aceleiaşi instituţii. De altfel, potrivit lui George Ionescu aceştia foloseau pentru împărţirea fluturaşilor maşina consiliului judeţean cu numărul PH 22 DJP.

În urma acestui incident, primarul din Pucheni a făcut plângere la poliţie. În aceiaşi zi, George Ionescu a depistat un auto în zona şcolii din Puchenii Moşneni. Poliţia i-a legitimat pe cei doi, unul dintre ei fiind nepotul lui Costin Tătuc, şeful Direcţiei rutiere de la IGPR, Marian Cornel Tătuc, acelaşi care, potrivit deputatului Ionescu a aprticipat alături de alte persoane a participat într-un incident din campania din 2008 când echipele de afişaj ale PDL-ului au fost atacate cu bâte, topoare şi pietre.

Contctat de conducerea PDL, Radu Socoleanu, preşedintele PP_DD Prahova a negat orice legătură cu fluturaşii împărţiţi în Pucheni.

Politic

roberta-anastase-3Prezentă într-o conferinţă de presă organizată la Ploieşti, Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat că incidentul petrecut zilele trecute în comuna Pucheni, în care mai mulţi oameni, printre care se regăseşte şi şeful serviciului de pază din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, au fost surprinşi împărţind materiale tipărite împotriva primarului PDL din localitate, se încadrează în tipul de acţiuni ale PSD Prahova.

Read more: Roberta Anastase: „Victor Ponta conduce un partid care lucrează cu interlopii"
Politic

mircea-cosma-uslMircea Cosma, președintele PSD Prahova a anunțat într-o conferință de presă că, miercuri 21 martie, USL își va prezenta toți candidații la funcția de primar pentru localitățile din Prahova. „N-am să particip la dezbateri murdare care au începu pe aici, a fost ieri o doamna (n.r.-Roberta Anastase) care-mi explica mie câți ani am și alte chestiuni… eu vreau să spun doar atât: atâta timp cât unul care vrea să mă critice n-are atâția ani de viață cât am eu de muncă, îi recomand să vorbească despre copilărie, iar eu o să vorbesc despre ceea ce trebuie”, a mai spus Mircea Cosma în conferința de presă.

Joomla SEF URLs by Artio